De naam: La Luna

Toen wij La Luna kochten heette zij 'Djinn'. Deze naam sprak ons niet echt aan omdat Djinn verwijst naar een Arabische onderwereld-god. Dus op zoek naar een andere naam.
Het werd La Luna.

La Luna is spaans voor 'de maan'. De maan is een belangrijk element voor de zeeën. De aantrekkingskracht tussen de aarde en de maan zorgt voor de getijden. Aan de kant van de aarde die naar de maan is gekeerd is de aantrekkingskracht van de maan sterker. Door deze aantrekkingskracht worden de oceanen naar de maan ‘uitgerekt’. Waardoor er dus twee uitstulpingen rond de aarde ontstaan; één in de richting van de maan en één in de tegenovergestelde richting. Omdat de aarde sneller rond zijn eigen as draait dan de maan rond de aarde beweegt zijn er elke dag twee getijden. De verschillende manen - volle maan, nieuwe naam, eerste kwartier en laatste kwartier - hangen ook samen met de getijden: springtij en doodtij.

Daarnaast is Luna de Romeinse godin van de maan en kalender. Ze is identiek aan de Griekse god: Selene. Deze godin hoort bij de 'Volle maan-fase' van de maan, de fase waarin de kracht van de maan op haar hoogtepunt is. Enkele trefwoorden die bij deze fase horen zijn reizen, doelen bereiken, samenwerking, vervulling, realisatie, bescherming, kracht, zuivering en dromen! 'Het grote boek van de maan' van Claudia van der Sluis zegt over deze fase: "Volle Maan is een actieve fase waarin er veel om je heen gebeurt, het toppunt van energie, bescherming, vriendschap en liefde. De energie is bijzonder krachtig en hier kun je gebruik van maken om doelen te bereiken die net ietsje meer power nodig hebben." De tarotkaart die erbij hoort is: De Wereld.

Ook zorgt de maan (La Luna) altijd voor een lichtpuntje in de nacht en wijst de zeilers op de donkere zeeën, samen met de sterren, de richting of geeft ze dat beetje licht waardoor het allemaal net wat minder donker is...