Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Droom | Home | Cosmetische chirurgie… »

Zonder mast

Maandag 29 augustus 2005 @ 00:00

La Luna heeft last van osmose. Osmose is wanneer het vochtgehalte te hoog is geworden in het laminaat polyester. Door een chemisch proces ontstaat er dan gasvorming in het polyester, waardoor er blaasjes op de romp komen. Hoe groter de blaasjes, hoe poreuzer het polyester. Dan kan de romp uiteindelijk gaan scheuren met alle gevolgen van dien. Met andere woorden, het is een soort corrosie van polyester.

Om La Luna dus weer in orde te krijgen moet ze het water uit, goed drogen en dan opnieuw behandeld worden met polyester en een gel coat. Hiervoor gaat ze naar een gespecialiseerd bedrijf. Omdat ze bij dat bedrijf in de loods moet, moest de 13 meter hoge mast eraf. Zo'n grote loods hebben ze bij het bedrijf nu ook weer niet. Vorige week hebben we dus de mast eraf gehaald. Nou, ze ziet er meteen uit als een gedrochtje.

A.s. zondag varen we haar over naar het bedrijf. Voordat ze naar binnen moet om te drogen kunnen we nog even een paar maanden klussen. Er moet nog een hoop gedaan worden dus dat komt goed uit. Eén voordeel, we weten weer wat we in het weekend moeten doen. En als het dan allemaal meezit kunnen we vanaf april weer met haar gaan varen. Dat duurt nog wel erg lang, maar ja, het is voor goed doel en dan ziet ze er weer spik en span uit!

Droom

Woensdag 03 augustus 2005 @ 00:00

Dat dromen leuker is dan ze uit laten komen is iets waar ik het niet echt mee eens kan zijn! Een paar maanden geleden is een van mijn dromen uitgekomen en ik moet zeggen dat ik er nu nog meer plezier van heb dan van het dromen zelf...... Dus soms moet je gewoon een droom waarmaken! Echt waar, je volgende droom dient zich daarna al weer aan hoor!

Nieuwsgierig geworden naar wat mijn droom dan was? Zegt deze foto genoeg? Dit is onze La Luna!