Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hemelvaartsdag | Home | La Luna is klaar! »

Terug van weggeweest in het logboek

Vrijdag 27 oktober 2006 @ 21:51

Het is alweer wat maandjes geleden dat we dit logboek hebben bijgewerkt. Helaas was dat niet omdat we lekker met La Luna weg waren.... Eén van de reden is, is dat mijn vader (van Denise) in juni is overleden. Na een erg kort ziekbed aan de agressiefste vorm van longkanker... Zoiets hakt erin. Dus had ik ff geen zin om dit log bij te houden...

La Luna ligt nog steeds bij Moverbo, maar inmiddels al wel in de loods. De onderkant droogt gestaag en daarom zijn ze de romp alvast maar gaan restylen. En dat wordt wel erg mooi! De boot is rond september naar binnengegaan. Voor die tijd heeft Etienne veel geklust. Er is echt van alles nog gedaan. Eén van de kisten in de kuip, zo'n 'klap-deksel', was door de vorige eigenaar in tweeën gezaagd. We hadden daardoor ook elke keer lekkage in de bak. Moverbo heeft de deksel met matten aan elkaar gemaakt en Etienne heeft hem daarna verder geplamuurd, geschuurd en geverfd. Ziet er weer strak uit! Verder is er veel bij roer en stuur vernieuwd: nieuwe roerbussen, kabels en rollen.

Maar het is niet allemaal klussen hoor! In augustus zijn we lekker met de boot van onze schoonouders weggeweest. We hebben een rondje langs de grote steden gemaakt: Delft, Leiden, Haarlem, Amsterdam, bij Muiden naar binnen, Utrecht en zo via wat kleine plaatsjes weer naar Zwijndrecht. Een erg leuk rondje, waar we met La Luna niet kunnen komen. De Zeester is een motorjacht en heeft een ruimte waar je als zeiler jaloers op kunt zijn!

Hemelvaartsdag

Donderdag 25 mei 2006 @ 00:00

Wat een weer is het de laatste dagen zeg! Ongelooflijk! Iets anders wat me de laatste tijd heeft beziggehouden, is het overlijden van Hans Horrevoets, de zeiler op de ABN Amro 2 in de Volvo Ocean Race. Wat een drama zeg! En dat de ABN Amro 2 een dag later nog de Movistar heeft geholpen en de bemanning heeft gered...... ongelooflijk. Je wordt echt even stil als je het interview uit het AD leest met Bouwe Bekking.

Vorige week hebben we een ander belangrijk veiligheidsitem gekocht, de EPIRB. Dit apparaat treedt in werking wanneer je hem zelf activeert of wanneer hij te water raakt. Hij zendt dan een signaal uit naar de satelliet en die stuurt het signaaltje weer door naar een walstation. Ik zal jullie de specifieke kreten die hierbij horen besparen. Aan het signaaltje kunnen zij zien, welk schip in nood is omdat dit signaal je MMSI-nummer bevat. De EPIRB activeer je dus pas wanneer je aan het zinken bent en dan neem je hem mee in je reddingsvlot. Een belangrijk apparaatje om gevonden te worden. Maar, je hoopt natuurlijk het ding nóóóóit nodig te hebben......

Veel info

Zondag 14 mei 2006 @ 00:00

Het is vandaag weer heerlijk vaarweer! Maar helaas..... La Luna ligt nog steeds te drogen. Etienne is naar de boot geweest. Hij is de watertanken aan het aansluiten en de bedrading rondom het stuurwiel voor de marifoon aan het trekken. Ook vervangt hij het voetpompje voor het buitenwater door een heel klein elektrisch pompje. Dit verbruikt zo weinig stroom dat het voetpompje plaats mag maken. Daarnaast zet hij nog twee sigarettenaansteker-pluggen in de kaartentafel. Niet omdat we nu van die fanatieke rokers zijn, (ben 2,5 jaar geleden gestopt) maar als stroombron voor de laptop en voor het opladen van allerlei batterijen (fototoestel etc).

Op de kant is een hele aardige man al geruime tijd onze buurman. Hij en Etienne klusten elke zondag aan boord en praatten dan over allerlei zaken.....ik vond dekluslijst al niet echt minder worden... hij ouwehoerde teveel ;-). Maar deze man is echt superaardig! We hebben hem onze oude meters gegeven en we kregen daar superlekkere rode wijn voor. Vandaag kwam Etienne terug met een stofzuigertje. Echt een ieniemienie ding. Heel grappig! Hij had dit voor ons gekocht bij de Aldi in België. Ik wilde al langer iets van een stofzuiger voor aan boord en dit is een ideale! Laten we één ding duidelijk maken, stofzuigen is niet mijn hobby! Maar soms wel noodzakelijk kwaad, dus ik was gewoon blij met dit lieve ding!

De buurman heeft meer geluk, want zijn boot is deze week naar binnen gegaan bij Moverbo en wordt nu weer mooi gemaakt. We hebben e-mailadressen uitgewisseld en hopelijk zien we hem nog eens!

We lezen verschillende verhalen van stellen die voor langere tijd onderweg zijn. Een rondje Atlantic voor een jaar of langer. Heerlijk genieten is dat! Al die verhalen, de mooie foto's...... Daarmee krijg je echt zin om ook weg te gaan! Ik lees ook verschillende boeken. In heel wat boeken staan tips of opmerking en dat is altijd handig omdat we ook nog aan het klussen zijn. Onder het kopje 'various', komt ook de inhoud van mijn 'boordbibliotheek' te staan. Ik lees ook graag uit welke boeken de anderen hun inspiratie halen, dus wil ik dit jullie ook niet onthouden. Alleen nog even geduld, ik ben nog niet zo ver met de website. Ook komt onder 'links' de adressen van de vertrekkers of onderwegzijnde zeilers.

Maar voor nu is het eten maken en vanavond voor Moederdag nog een bezoekje aan mijn schoonmoeder. We belden net en die voeren net op de Kil bij Dordrecht.... ben benieuwd waar ze dit weekend met de boot zijn geweest.

Rustig wachten....

Zondag 07 mei 2006 @ 00:00

La Luna ligt nog steeds op de kant.... te drogen. En dit wil maar niet vlotten... Erg balen met deze mooie weekenden! Vorig jaar voeren we haar met Koniginnedag over naar de haven.

Aan de andere kant wordt er heftig geklust. Etienne heeft zo lang ze op de kant ligt (vanaf eind augustus) superveel gedaan! Alle navigatie-instrumenten zijn al vervangen (buiten en binnen), draden opnieuw getrokken en de navigatietafel heeft een nieuwe look. Na wat ongemakjes met de watertanken (lekke slang en uiteindelijk lekke tank) zijn er twee rvs-watertanken in elkaar gezet, precies op maat voor onder de banken in de salon. Deze liggen inmiddels ook op hun plaats en zijn zo goed als aangesloten. Daarnaast kan ook de kachel, tijdens een koudere avond, zijn werk doen. Rond het stuur is e.e.a. vervangen en zijn er rechts en links nog wat klussen gedaan. Op de spiegel staat inmiddels een grote paal, waar alle antennes op komen. Dus ondanks dat ze niet droogt is er genoeg gebeurd.

Het is nu voor binnen nog wachten op de salonverlichting. We hebben blitse ledplafonnières besteld, maar volgens mij moeten ze uit Timboektoe komen, zolang dat dat duurt. Daarnaast moet de radarkabel nog getrokken worden, maar het is even rekenen of we de afstand halen en uitvogelen hoe we in hemelsnaam de kabel met twee grote stekkers door de mast en het dek gaan krijgen.....vraag me af hoe anderen dat hebben gedaan.

Dus al met al wordt er veel gedaan en zitten we niet stil. Het was alleen wel lekker geweest als ze al in het water lag...

Cosmetische chirurgie

Zondag 15 januari 2006 @ 16:17

La Luna ligt op de kant voor een knap staaltje van cosmetische chirurgie. Ze heeft last van osmose. Dus is ze voor behandeling bij een vakman in Dintelmond, Moverbo. Zij hebben al haar lelijke huid verwijderd (geschilt) en ze ligt nu op de kant te drogen. Wanneer ze droog genoeg is, krijgt ze nieuwe polyestermatten tegen haar geschilde huidje.....een nieuwe huid. Ze wordt daarna helemaal opnieuw mooi geverfd en haar naam wordt op de romp gezet!

Op de foto ligt ze nog rustig, maar het is nu pas echt topdrukte op de kant. Veel geschilde boten, maar ook gewoon boten die uit het water zijn voor een winterklusje. Vorige week was ik meegegaan naar boord. Maar tjonge, wat was het koud aan boord! "Geeft niets, doen we lekker de kachel aan!" Maar na verschillende gesprongen stoppen en wat rook en stank, was het toch echt gedaan met de kachel! Mijn geliefde had het niet koud en werkte vrolijk verder, alleen ik had het errug koud. Maar om nu na een half uur al te beginnen met "ik wil naar huis".... dat werkt niet. De kou hielp me en ik werd toch langzaam maar zeker, naast erg verkleumd, ook grauw in mijn gezicht...... mijn ogen begonnen te tranen en mijn maag begon zeer te doen (eerste verschijnselen van onderkoeling...dan schakelt je lichaam bepaalde functies uit...) Dit werkte, mijn lief geloofde dat ik het echt koud had en ja hoor... we gingen naar huis!

Vandaag was het weer 'bootklusdag', maar ik had vorige week nog in mijn geheugen gegrift staan en heb bedankt. Voor mij vandaag een warme 'thuisklusdag'!! En wat bleek, goed gekozen.... de temperatuur aan boord was nu al gedaald naar onder het vriespunt en mijn stoere klusser kreeg het na een lange middag bikkelen in de kou, na een uurtje in een warm bad pas wat warmer. Ik heb maar lekker gekookt voor hem, want eigenlijk is dit toch wel een gunstig teken.... de kachel aan boord komt er nu vast sneller!