Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Boulogne, Duinkerke en Oostende

Donderdag 28 juli 2016 @ 09:46

Eindelijk weer een internetverbinding in de haven die e.e.a. niet blokkeert, dus ik kan weer de site bijwerken…

Het dagje en nachtje naar Boulogne sur Mer was een prima tochtje!! We hadden super mazzel, want we gingen lekker hard en we hadden het tij super lang mee. Dus dat was fijn!

Boulogne was weer leuk. De haven lag ook hier goed vol. En zoveel Nederlanders! Haha, dat is heel grappig, wij zijn altijd best gespitst of we een NL’se vlag zien en daar kunnen we nu niet meer omheen, zoveel! Grappig hoor.

En we hebben gezellig gekletst met Judith en Mathijs van de Inca, vrienden van de Blue Spirit, waar wij in 2010 gezellig lang mee hebben opgevaren. Erg leuk!


Verder heerlijk door Boulogne gestruind en verder gewoon rustig aan gedaan. Lekker ook weer internet, dus wat dingen geregeld en we zijn natuurlijk aan het solliciteren, wat er ook positief uit ziet. Fijn gevoel, want het houd je toch wel bezig, weer naar NL komen.

Inmiddels hebben we Boulogne vanochtend in alle vroegte weer verlaten. Het was nog heel vroeg, net krap licht, maar ja, we wilden nog wat tij meepakken. Dat lukte, want ook vandaag hielden we het de hele tocht mee tot het laatste uur. Maar aangezien het goed waaide, konden we ook heerlijk zeilen en trok de wind ook. Het was weer eens een aardig windje, onze buurman heeft het over windkracht 8, maar dat hebben wij niet op de meter gezien. Omdat we dicht onder de kust voeren waren er geen golven, dus toppie!

Heel de tocht zagen we al dikke, zwarte wolken, maar pas toen we net aan de steiger lagen, begon het te miezeren. Timing!

Vanochtend was het weer vroeg dag, op weg met de stroom mee. Heerlijk weer. Weinig wind, dus motorzeilen. We zagen de kust veranderen van industrie naar flats en hotels. En ja hoor, daar was Oostende alweer, onze favoriet! De havenmeester vermoedde het al: “op wereldreis geweest?” De jerrycans waren hem opgevallen en eerst kwamen we twee keer per jaar langs en toen 6 jaar geleden voor het laatst…hihi, slimme gast!

Lekker geluncht met patatekes en even door de stad gestruind. Voor de rest rustig aan en ik ben weer alles terug een plekje aan het geven wat de douane-jongens overhoop hadden gehaald. En we hebben een gezellig vooruitzicht voor de happy hour vanmiddag! ;-)

Een van onze trouwe volgers had ons al gespot met binnenvaren!!!

Humeur

Donderdag 10 juni 2010 @ 00:23

Vanochtend vertrokken naar Oostende. De Zeester ging weer met ons mee. Het was ook zeer rustig op zee. Totaal geen wind, maar wel veel regen. Wat wij vaak doen dan, is de muziek keihard aanzetten op de buitenspeakers. Ik zing dan uit volle borst mee. Het voordeel is dat er bij regen en geen wind weinig scheepvaart is, dus niemand die me hoort. Vandaag had de Zeester er ook niets van meegekregen... typisch terwijl ik in mijn gele zeilpak (á al yellow submarine) toch aardig heb staan swingen. ;-) Ik heb namelijk de CD part II opgezet die ik van mijn collega's heb gekregen. Ik heb mee gebléérd op de Magarena, Walk on water, November Rain en natuurlijk Het Kleine café aan de haven. Heerlijk! Goed voor mijn humeur!

In Oostende geshopt. Nee, niet voor mij dit keer. Echt waar!! Spijkerbroeken (jawel 2 stuks) voor Etienne. Vanavond heerlijk uit eten geweest aan de boulevard. Onze laatste avond met Frits & Gerda, want wij gaan morgen door en zij gaan naar binnen naar Brugge en Gent. Ik zal morgen CD part I maar opzetten....zal wel nodig zijn voor mijn humeur.

Shell en België

Dinsdag 08 juni 2010 @ 20:55

Nee, Shell gaat geen pompen openen in België én nee, Shell heeft geen olieveld gevonden voor de kust van Zeebrugge. Ik heb vanochtend alleen heerlijk gekletst met twee lieve collegaatjes. Het was weer erg lachen en ik ben weer op de hoogte van de laatste roddels. Dat was even erg leuk en deed me goed! Daarnaast staan wij in het personeelsblad voor Shell in Nederland en dan in het katern voor Shell Moerdijk en Pernis.


Klik hier om het artikel te downloaden.

Vanmiddag vertrokken naar Zeebrugge. De Zeester ging met ons mee. Het was rustig weer, maar ook écht wisselvallig. We hebben zon gehad en vette regenbuien. De eerste reis voor Frits en Gerda met de Zeester op zee! Dit hebben we in de haven gevierd met champagne.Vanochtend heb ik nieuwe foto's geplaatst bij 'Voorbereidingen' en 'Nederland'. We moeten nog even uitvinden wat de beste manier is, want ze zijn door het verkleinen toch wat wazig. Maar we willen ze ook niet te groot uploaden. Dus zo is het net als bij zoveel dingen momenteel, nog even uitzoeken wat de beste manier is.