Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Show, gas en zelfs regen

Vrijdag 23 augustus 2013 @ 15:57

Nu we onze visas voor Indonesië hebben (gaat heel easy hier!), wordt het tijd om hier af te gaan ronden. Zoals ik eerder zei, 'mogen' we pas de 2e aankomen. We gaan daarom komende woensdag weg. Dat is altijd dan 'ineens' voor je gevoel. En toch weer wat dingen die eigenlijk nog moeten. ;-)

Zo is ons fototoestel ineens overleden. We hebben de oude nog en mijn spiegelreflex, maar wij willen geen risico lopen. Daarnaast zijn ze hier erg goedkoop in vergelijking met NL, dus toch maar eens rondkijken. Eergisteren zijn we met de bus naar de grote shopping-mall aan de andere kant van de stad gegaan (Casuarina). En daar hebben we met de juiste persoon vriendjes gemaakt! Ze werkte bij JB Hi-Fi op de foto-afdeling en komt uit Kupang (onze eerste landingsplaats in Indonesië). Mijn Indonesische woordjes met haar geoefend en ze maakte een moeilijk-te-weigeren deal voor de Canon G15!

's Avonds zijn we naar een bijzondere show geweest van het Darwin Festival in 'onze' zwem-lagoon. Drijvende bootjes met lichtjes en twee dames gekleed in een witte jurk, 'liepen' over het water. Vanaf het strandje klonk muziek en werden er kleurrijke beelden op hun (en dus hun witte jurk) geprojecteerd. Dit gaf, in het donker, een schitterend surrealistisch beeld! Een mooi moment om de nieuwe camera uit te proberen en we zijn weer tevreden (alleen missen we het uitklapbare schermpje enorm).Gisteren hadden we onze laatste 'to-do-moeten' klus, het vullen van de gasfles. Inmiddels is dat hier in Darwin helaas niet meer mogelijk bij de havens, dus moesten we weer naar de andere kant van de stad (Barbeque Galores, Homemaker Village). Maar een gasfles de bus in...dat mag ook hier niet. Taxi is duur, auto huren ook geen optie, dus dan maar een ander trucje bedacht. De gasfles in onze hele grote rugzak. En ja, dat past prima en je ziet niet wat er in zit. Het mooiste moment was de man bij de winkel. "Can I help you?" "Yes, we want to fill our gasbottle." "Where is your gasbottle?" "Here!" en ik wijs naar mijn rugzak. Er plopt een enorm vraagteken boven z'n hoofd, "ooh, it's a little one?" "No, a 9 kg" antwoord Etienne. De arme man weet niet waar hij moet kijken en de vraagteken krijgt een er een uitroepteken bij. Ik doe de rugzak af, rits hem open en pak de fles eruit. De man z'n vraagteken verdwijnt, maar er komen tig uitroeptekens voor terug en hij schiet in de lach, "Yeah, it really is a 9 kg!" Hij vind het wel humor en drukt ons op het hart het toch vooral niet aan de buschauffeur te vertellen. Nee, dat hadden we ook al bedacht. Hij vult de fles lekker vol en wij zijn weer blij.

Het is hier echt veel warmer aan het worden de laatste dagen. Gisteren was het ook wat bewolkt waardoor het erg bedrukkend was. De avond en nacht ervoor hadden we zelfs heel veel regen. Uniek voor ons, maar blijkbaar niet voor hier, al is het qua tijd nog een beetje te vroeg. En door de warmte ben je na zo'n zware sjouwtocht, helemaal uitgeteld en heb je nergens geen fut meer voor. Wij dan. Dus verder maar rustig aan gedaan gisteren....

Bus, to-do en verhaaltjes

Dinsdag 20 augustus 2013 @ 17:49

Inmiddels is het busschema al bijna versleten! De bussen zijn echt prima hier. Voor drie dollar kun je drie uur lang onbeperkt heen en weer reizen. Ideaal, want even naar de Yachtclub aan de andere kant van de stad, daar lunchen, door naar Bunnings (soort Gamma) en dan weer terug en dat alles binnen drie uur. Hetzelfde om de bimini weg te brengen en afgelopen zondag naar de beach-markt. Op dit moment zitten we weer op de bus te wachten op een industrieterrein, we hebben net de bimini weer gehaald. Deze bus rijdt minder frequent, dus moet je een uur wachten. We hebben dan ook maar een plekje onder de bomen in de schaduw gezocht.


De afgelopen dagen hebben we dus veel heen en weer gereden om van alles te regelen. Daarnaast heeft Etienne de motor weer een grote beurt gegeven, gaan we 's middags zwemmen en daarna halen we wat boodschappen. Het is namelijk te ver lopen naar de supermarkt om alles in een keer te halen. Het meeste hebben we al gedaan in McKay, dus zoveel is het niet meer.

Sinds gisteren horen we ineens opvallend veel Nederlands en Duits, grappig, we grapten al dat er vast een vlucht uit Europa is geland. Verder zie je wel veel toeristen uit eigen land. Nu we wat dagen achter elkaar elke middag gaan zwemmen, zie je ook 'bekenden'. Dat is wel grappig, we spreken niemand, men is erg op zichzelf (op wat backpackers na), dus maken we zelf verhalen. Je moet toch wat....;-)

A day at the city-beach

Vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:04

In Australia zie je verschillende borden langs de waterkant staan, met een symbool van een krokodil en dan staat er zoiets bij van “You’re in croc-country”. Met name hier in de Northern Territory zijn er croc’s in overvloed. Je hebt hier ‘salties’ en ‘freshies’, zout- en zoetwaterkrokodillen. Er is hier een rivier waar een populatie van meer dan 500 croc’s zijn gespot. Dan weet je het wel. En wat doe je in een ‘croc-country’? Vooral niet zwemmen!


Maar dit is nu net het ellendige, want het is hier warm! Ik denk zeker zo warm als bij jullie in NL.;-) We liggen op een riviertje, tegenover de ‘wharf’ in Darwin. Waar, m.n. in de ochtend en ’s nachts, geen wind is. In de loop van de middag komt er een zogenoemd landwindje, wat erg lekker is. Alleen liggen wij soms op de stroom ipv op de wind, waardoor er geen wind naar binnenkomt. Heel jammer. Eergisteren hebben we de bimini naar de zeilmaker gebracht (Seafleet, alleen ok voor reparaties), waardoor we alleen wat schaduw van de zonnecellen hebben. Verkoeling zoeken is nu dan ook iets van; met een puts op de punt?

Maar in een grote, (altijd) warme stad, zoeken natuurlijk meer mensen verkoeling. Er is dan ook een zwembad, of eigenlijk meer letterlijk, een golfbad. Enorme golven in een klein zwembadje, waar je zelfs op kunt surfen, zagen we gisteren! Heel gaaf en lekker verkoelend. Alleen relatief $$. En omdat je in ‘croc-country’ bent, ga je dus niet naar een leuk strandje hier aan de andere kant. Wat hebben ze daarop gevonden? Hetzelfde als je in de steden in NL nu meer gaat zien, een ‘city-beach’, stad-strand. Naast het golfbad en de ‘wharf’, hebben ze het ‘Darwin waterfront’ waarbij ze een stuk hebben afgedamd, vrij van croc’s en een nog kleiner stukje vrij van de ‘box jellyfish’ (ook een enorm vervelend beestje). Eromheen kun je heerlijk in de schaduw onder de palmbomen liggen (er vallen geen kokosnoten, maar wel oude takken! Hebben wij aan den lijve ondervonden). En via een aangelegd zandstrandje loop je zo het water in. Jullie raden vast al waar wij gisterenmiddag dus zijn geweest?! Heerlijk op het ‘city-beach’! Grote kans, dat dit een vast programma in ons schema gaat worden, hier in Darwin.

Om naar Indonesie te gaan moet je een ‘CAIT’ hebben, zeg maar cruisingpermit. Ons permit gaat in op 2 september, wij moeten dus nog even wachten hier in Darwin voordat we naar Indonesie gaan. Maar dat is geen straf, we kunnen weer even wat aandacht aan La Luna geven en het is best een gezellige stad, met koele bibliotheek, heerlijk strandje en goede supermarkten.

Darwin

Dinsdag 13 augustus 2013 @ 06:34

De laatste dagen naar Darwin waren erg rustig qua wind en golven. Heerlijk relaxed dus eigenlijk. We passeerden New Year Island. Waarbij je je gaat afvragen waarom dat eiland zo heet. Verder was het laatste stuk, schitterend varen langs en tussen laag land en zandbanken.

Gisterenavond lieten we ons anker vallen in Francis Bay. Hoe heerlijk, maar ook bijzonder raar is het, om dan ineens 'er te zijn'. Ineens is het 'stil', ligt de boot stil en ben je niet meer in beweging. Het is dan altijd ook wel lekker slapen, maar je zit toch nog wel in dat ritme, dus de dag begint weer vroeg.

Een warme dag! Het is hier echt veel warmer dan 'om de hoek' aan de oostkust. We zijn vanochtend meteen naar de Indonesische ambassade gegaan. We moeten een visa aanvragen en zijn de formulieren gaan halen. Daarna de officiële documenten laten printen en verder de stad in.

Darwin heeft een gezellig stukje centrum. Deze maand is het Darwin Festival, waardoor er heerlijke live muziek door de straten klonk. We hebben wat rondgestruind. Darwin is weer een hele andere stad, met andere mensen en een andere sfeer. Het voelt een beetje als een ander land, maar dan wel met heerlijk dezelfde winkels. ;-)