Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Regen!

Zondag 21 augustus 2011 @ 16:14

Gisteren gedoken op de laatste duikstek in het lijstje op Klein Bonaire: Z. Sampler. En grappig, dit is tevens ook onze laatste duik in Bonaire. Het was weer een schitterende duik! Het waaide minder dan de vorige keren, dus de zee was rustig, we lagen rustiger en het was super helder water! Het was een aardige drop off, schitterend begroeid. En zoveel vis! Grote scholen met kleine visjes en een paar grote jagers zwemmen ertussendoor. Toen we bijna bij de boot waren, zagen we nog twee schildpadjes! Geweldig!

Vanochtend hebben we uitgeklaard, het is de bedoeling morgen naar Curacao te varen, maar de wind werkt niet echt mee. Grappig is dan weer… de man bij de douane komt uit Schijf, een plaatsje in Brabant, vlakbij waar wij gewoond hebben. Hij zit hier voor een assignment van 9 maanden. Even leuk gekletst over Bonaire én Nederland.

Vandaag was een rare dag. Heel veel, maar dan ook heel veel regen is er gevallen. De straten staan gedeeltelijk blank. We zitten nu te internetten en Etienne is maar even terug naar de boot gegaan, alle luiken stonden gewoon nog open. Ook is de wind vandaag helemaal weg, we liggen dan ook andersom aan de mooring. Men zegt hier dat dat komt door de tropische storm Irene, je merkt daar, ook op zo’n afstand dus zeker wel wat van.

Foto’s van Bonaire staat in het fotoalbum.

Hoedenparade

Donderdag 18 augustus 2011 @ 17:45

Op de radio hoor je het nieuws uit NL met het NL'se weerbericht. Ooh jongens, ik zou jullie graag wat zon en warmte willen sturen! We liepen net over straat en in de zon is het dan net alsof je langs een groot gasfornuis loopt, de warmte komt zo op je af. In de winkels, met overal airco, is het dan ook heerlijk!

Vandaag wat boodschapjes gedaan en nog wat was. Vanaf vandaag kan ik ook meedoen met de hoedjesparade! Ik heb een gaaf rieten hoedje gekocht, heerlijk voor in de zon.

Verder heb ik weinig spannends te melden. We zijn erg bezig met het naar NL komen, er worden volop afspraken gemaakt en het ‘mee te nemen vanuit NL’-lijstje groeit met het uur.

PS De foto's van Venezuela staan in het foto-album. Hopelijk komt de schoonheid van Venezuela goed over in de foto's!
PS Het filmpje over ons 'duik-avontuur' staat bij het artikel Sharon's Serenity.


Gemeente Bonaire

Woensdag 17 augustus 2011 @ 16:41

De dagen vliegen weer eens om! Maar ja, we moeten ook van alles doen en aan de andere kant hebben we het ook wel weer rustig hoor. Gisteren de was gedaan en vanochtend op pad om boodschappen te doen. Dat is best een aardig eindje lopen. We hebben het steekwagentje dus maar meegenomen en dat is echt goud waard! Eerst twee treetjes met blikjes, dan de krat met blikken en pakken en dan de twee boodschappentassen. Mensen kijken een beetje raar, maar ja, het scheelt ons sjouwen, zo in de hitte. We hebben ons na dit pittig warm tochtje getrakteerd op een broodje kroket aan boord. Smullen! Een paar maanden geleden grapten we nog dat als we op Schiphol zijn, we eerst kroketten willen gaan eten... dat hoeft nu niet meer hoor! ;-)

Het is ontzettend grappig om te zien dat Bonaire NL's is. Je ziet een plakaat met dat je nu je studiefinanciering kunt aanvragen; "Nu kan!" staat erop. De uniformen bij de douane zijn erg NLs, de radiozender, veel mensen en de verkeersborden. Verder zijn de nummerborden totaal niet NL's, je hoort heel veel spaans en papiamento. Je kunt wel lekker NL'se spullen eten en kopen, bij de Blokker en de Etos. Maar de wegen zijn stoffig, je betaalt (sinds jan 2011) met de US Dollar, het is hier enorm warm en het water is zó blauw! Grappig dit stukje NL!

Sharon's Serenity

Dinsdag 16 augustus 2011 @ 13:35

Oftewel, duikstek H en onze derde duik hier op Bonaire. We hebben gisteren ons dagbudget aan het duiken gespendeerd. En dat geeft niets, het was de moeite waard!

De duiken waren weer grandioos! En met duiken is het net zoals met fietsen, dat verleer je nooit. We voelden ons weer als een vis in het water. Er zitten veel grote roofvissen, maar ook veel grote scholen met kleine vissen. De barracuda’s zijn ontzettend nieuwsgierig, eentje, van toch wel een aardige maat heeft heel de duik met ons mee gezwommen. Hij bekeek ons met argusogen, maar wij hem ook. Ze hebben aardige tandjes. Deze was goedgemutst en was alleen maar nieuwsgierig. Af en toe kwam er nog een andere roofvis kijken. Zowieso zijn de vis niet bang en trekken zich weinig van je aan.

Op de beide stekken was er enorm veel koraal, veel softkoraal en heel veel sponzen, in blauw, geel en paars. Sommige zijn net van die periscopen, nog nooit gezien! Het is echt genieten weer, het gewichtloze van het water en alleen je ademhaling die je hoort.

Het waaide goed hard, we zaten nog wat na te kletsen na de eerste duik toen we een klap hoorden. Wij rondkijken en ja hoor, onze mooringlijn was gebroken! Waarschijnlijk heeft hij langs het anker staan schuren, we waren los dus. Goede reden om naar een andere duikstek te verhuizen. Gelukkig dat we aan boord waren!

De tweede stek was evenzo mooi. We lagen achter Klein Bonaire waardoor we minder in de golven lagen. Etienne had de camera meegenomen en heeft een leuk filmpje gemaakt, waardoor jullie hopelijk een beetje het idee krijgen van hoe het er onderwater uitziet. Helaas verdwijnen de kleuren wel zo op de film.

Eind van de middag gingen we weer terug naar onze mooring bij Klarendijk. Het was een heerlijk dagje en voor herhaling vatbaar! We waren weer eens ouderwets moe van het duiken.

PS Er staan 4 nieuwe berichtjes op (liep een beetje achter), dus ook even naar beneden scrollen en de foto’s van Grenada staan ook in het fotoalbum.