Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Afscheid nemen...

Woensdag 27 oktober 2010 @ 00:43

...van Frits en Gerda en van de Canaries met het prachtige Mogán!

Vandaag vers fruit en groente gehaald en chili con carne gemaakt. Voor morgenavond halen we pizza (nee, niet op zee, maar diepvriespizza morgenochtend), lekker en lekker makkelijk en dan hebben we voor overmorgen zalige chili con carne. Alle hoezen weer van de zeilen gehaald, bimini ingeklapt en nog meer van dat soort dingen. Frits en Gerda kwamen vanmiddag nog even langs. Ik ben benieuwd waar en wanneer we ze weer gaan zien. Maar voor nu was het super gezellig! We zijn weer heerlijk uit eten geweest (Café de Mogán), echt zalig met een super ijscoupe toe. Ik kan er weer een paar dagen tegenaan en het is niet erg als ik weer wat pondjes verlies na al het uiteten en ijsjes. ;-) Alhoewel ik vandaag ook een mailtje kreeg van een lieve (ex)collega dat ik niet te veel de vissen moet voeren, omdat Sonja Bakker anders een boek voor de vissen moet schrijven. En tja, dat is natuurlijk ook niet de bedoeling want ik geloof niet dat vissen kunnen lezen....

En het is morgenochtend afscheid nemen van het prachtige Puerto de Mogán en de Canaries. Bij toeval waren we in deze haven beland (omdat de anderen vol waren) maar we hebben het er wel mee getroffen. Ik denk (na 18 nachten in de haven en verschillende tochten over het eiland) dat dit toch wel het sfeervolste haventje/plaatsje is. Ze vergelijken het met Venetië, nou is dat wat overdreven, maar het is echt wel heel mooi hier. En na 18 dagen ben je er eigenlijk ook weer aangewend. Toch blijf ik afscheid nemen niet leuk vinden, ik hecht me geloof ik iets té snel.

Ik ben benieuwd wat Gambia ons gaat brengen. Over zo'n 8 dagen zal ik het weten, maar eerst nog de oversteek. De weersberichten zijn prima, mijn zeeziek pillen liggen al klaar. La Luna is er klaar voor en wij ook, ondanks dat ik er toch wel wat tegenop zie. Ik ben benieuwd wat zo'n lange tijd op zee ons gaat brengen en hoe het ons gaat bevallen. Als ik niet ziek wordt dan zijn wij gewoon 'via dit kanaal' te volgen!

Nederlandse herfstgevoel

Dinsdag 26 oktober 2010 @ 01:15

Gisteren zijn we met Frits en Gerda met een autootje het eiland gaan rond rijden. In de haven en langs de kust, het stuk wat we al verschillende keren met de bus hebben gereden, is droog en dor. Maar eenmaal bovenin de bergen, in de kloven en de dalen is het groen! Zo groen, dat ik de herfstkleuren weer heb gezien en zelfs wilde kastanjes! Ongelooflijk. Maar ook ongelooflijk mooi! Naar het bijna hoogste bergtopje kun je een aardig eindje met de auto, maar dan moet je gaan lopen. En daar was het koud! Ik heb het in maanden niet zo koud gehad. Had wel een truitje en spijkerjasje bij, maar daar had je gisteren gewoon een lange broek, dikke sokken en een winterjas aan moeten doen. Het waaide ook enorm, waardoor het natuurlijk nog kouder aanvoelde. Sommigen hadden zelfs handschoenen aan. Wij waren er met onze korte broeken en truien (en Etienne en ik op onze teenslippers) natuurlijk niet op gekleed. We zijn toch nog een aardig stukje omhoog gelopen, maar daar ging het steeds harder waaien. Het was wel grappig het koude weer zo te ervaren. Het was net NL!

’s Avonds weer lekker uit eten geweest bij ons in Puerto de Mogán. We zijn super verwend door Frits en Gerda! Gelukkig zien we elkaar morgen nog even.

Vandaag weer gekeuveld aan boord. Nog wat boodschappen gehaald, geoefend met broodbakken en alles weer een (ander) plekje gegeven. Ook de bijboot (Mr. ED kan weer rusten) weer opgeborgen, de zeilen de bak weer in en het schip klaargemaakt om te vertrekken. Je geeft veel dingen een plekje, maar als je er nog eens over nadenkt kun je dat beter toch ergens anders zetten omdat.. enz enz. Dus je blijft alles van rechts naar links zetten. Het broodbakken wil gewoon niet echt lukken. Gelukkig heb ik vanmiddag wat advies gekregen van de broodbakexpert in de haven (Pan Pan JJ). Het brood smaakt nu eigenlijk best lekker, maar is nog heel erg vast. Het is gewoon niet voldoende gerezen. Suggesties zijn welkom!

Morgen nog even de laatste verse boodschappen halen, een paar maaltijden voor bakken zodat ik het de eerste avonden makkelijk heb en de zaken nog verder zeevast zetten.

Rust...

Zondag 24 oktober 2010 @ 00:32

Normaal zouden we morgen vertrekken, er komt alleen wind aan dus blijven we nog zeker tot woensdag liggen. Maar dan ben je ineens 'klaar' met je klusjes. Nou ja, ik kan altijd nog wel wat verzinnen, maar er moest even niets meer. Lekker rustig aan gedaan en wat geinternet en geschreven. Het was nog even spannend óf we überhaupt wel konden blijven liggen, maar zoals het hier elke keer gaat is het eerst "moeilijk, moeilijk en we weten het nog niet. Duimen maar!" En vanavond gingen we het weer zekerstellen en toen was het tot en met woensdag totaal geen probleem! Heel bijzonder.

Vanavond waren we bij Jack (Tin Hau) uitgenodigd om te komen eten, erg luxe en erg lekker! Toen de mannen met de SSB in de weer gingen ben ik nog even een rondje gaan lopen en even naar Laura Dekker geweest. Er waren vrienden uit Nederland over en maandag komt haar moeder en zusje, dus ze heeft in ieder geval aanspraak genoeg. Onderweg terug liep ik de SeaQuest tegen het lijf, Jack en Etienne waren vanochtend al een praatje wezen maken. Wij hadden Huib Jan en Jannet op de vertrekkersdag in maart ook al gezien. Leuk om elkaar dan weer écht onderweg tegen te komen!

Familiebezoek! (II)

Zaterdag 23 oktober 2010 @ 12:42

Het waren twee gezellige dagen met Frits en Gerda, de ouders van Etienne. Eergisteren zijn we naar hun appartement in Maspalomas geweest. We hebben door de duinen van Maspalomas gelopen, erg mooi! En bij de vuurtoren ijs gegeten. Yammie! Het was leuk om elkaar weer te zien en lekker bij te kletsen. Gisteren zijn ze naar ons gekomen in Puerto Mogán. Elke vrijdag staat het hele dorpje vol met marktkramen en wordt overspoeld door toeristen. Erg gezellig, maar zeer druk. Etienne en Frits zijn nog gaan snorkelen en ik ben met Gerda naar het strand geweest. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij Patio Mogán.

We hebben ook besloten om, vanwege het weer, wat later te vertrekken naar Gambia. Hierdoor hebben we iets meer tijd met Etienne z’n ouders en gaan we morgen met een autootje het binnenland in. Leuk, zien we nog iets meer van het eiland, dan alleen de supermarkt ;-)