Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Fruit- en veggi-boat

Zaterdag 07 april 2012 @ 16:01

Dat zijn wij nu! De punt is omgetoverd in een moestuin en boomgaard. We hebben de laatste verse spullen gehaald en ze hebben hier echt van alles. Veel goedkoper dan in Panama. Daar betaalden we 1 dollar per appel, hier had ik vier appels voor een dollar. Heel fijn dus. We gaan lekker aan de aardbeien (jawel!!), mandarijnen en zelfs bloemkool. Ik kan altijd helemaal blij worden van al dat verse spul!

We hebben nog een keer lekker (warm) gedoucht. Zometeen Mr. Ed nog even aan dek leggen en dan kunnen we gaan. Hier waait het nu een beetje, hopelijk op zee ook. Vamos!!!

Eerste etappe

Vrijdag 06 april 2012 @ 19:29

Morgen vertrekken we voor de eerste etappe in de Grote Oceaan,Stille Oceaan, de Stille Zuidzee of de Pacific Oceaan. De grootste oceaan op aarde en omvat bijna 35% van het aardoppervlak. We gaan morgen op we naar de Galapagos. Een tot ieders verbeelding sprekend gebied. We hebben wisselende berichten gehoord, maar ja, ik denk dat wij cruisers misschien al wel een beetje verwend zijn. ;-)

Deze eerste etappe is zo’n 600 mijl. Maar, met de (geen) wind, die verwacht wordt, wordt dit waarschijnlijk wel een aantal dagen langer. De diesel is duur op de Galapagos, dus we gaan proberen zo min mogelijk te motoren. Geen probleem, eten genoeg, boeken genoeg, spelregels om te schaken weer opgezocht en zo vermaken we ons wel.

We hopen alleen dat we wel kunnen stoppen in de Galapagos. We hebben namelijk een zarpe (uitreisdocument) gekregen naar de Marquises. Het is, zonder een ‘authographia’, niet mogelijk om een zarpe te krijgen naar de Galapagos vanuit Ecuador. De eigenaar hier, zegt dat het geen probleem moet zijn. We zullen het gaan zien. Kan me er niet heel druk om maken, dan varen we maar wat langer door. Haha.

Vanochtend nog een paar boodschapjes gehaald en morgen nog wat vers groenten. We varen pas rond half vier weg, ivm hoog water. Grappig hoe je gaat wennen aan lange tochten zeilen. Het is net een beetje met vliegen, eerst zijn de korte stukken al lang en later als je een paar lange vluchten hebt gedaan, dan zijn de lange vluchten al geen probleem meer. Als ik eerlijk ben, heb ik er ook wel weer zin in. Op één voorwaarde natuurlijk! Dat ik niet ziek wordt!!

"Thuis"

Woensdag 04 april 2012 @ 20:10

Het was weer even wennen in een schommelend bedje. Gelukkig valt het reuze mee met mijn ribben en heb ik er niet heel veel last van. Een heerlijk rustig dagje, met het updaten van de website.

Je moet dus even helemaal naar onderen scrollen, naar 29 maart “Weer de Evenaar”. In chronologische volgorde staan verder omhoog al onze belevenissen van de afgelopen dagen in Quito en de Cotopaxi.

En in het foto-album staan onze foto’s van Ecuador.

Stink stad

Dinsdag 03 april 2012 @ 00:00

Gisteren kwamen we tegen de avond weer in Quito aan. We zijn allebei verkouden en merken dat zo’n grote stad een grotere aanslag op je neus en keel is.

Het is koud, met name gisterenavond. Etienne had met zijn ‘Indiana Jones’-avontuur mijn spijkerbroek al helemaal onder de modder geholpen, ikzelf was gisteren in mijn spijkerlegging gegaan. Alles onder de modder….behalve mijn rok. Etienne deed een beetje mee, want zijn schoenen hadden het avontuur eergisteren niet overleefd. Hij kwam bij de voetbal aangestrompeld zonder zolen. Die hebben we dus achtergelaten. De schoenmaker hier had mijn schoenen dusdanig goed gestikt dat die alles wel hebben overleefd. Maar wat een combi, in zo’n koude stad, de ene met spijkerbroek en teenslippers, de ander in rok en bergschoenen. Nee, geen foto’s!!

Maar, vandaag gaan we snel naar de warmte, naar Bahía. Om 12 uur zitten we alweer in de bus en na 8 uur schommelen (af en toe toch pijnlijk voor mijn ribjes) zien we La Luna weer liggen.

We worden naar boord gebracht en alles ligt er nog prima bij. Ik ben blij dat we geen kakkerlakken zien wegschieten en moe rollen we na een pilsje ons bedje in. Het is warm hier.