Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Stil

Zondag 02 juni 2013 @ 02:52

We zijn er nog! Gelukkig ja, maar ik bedoel…we zijn nog in New Caledonia. Geen vertrek vanochtend en dus had ik vanavond een makkie met het opwarmen van mijn voorgebakken nasi. ;-)

Vanochtend zagen we dat er als we vandaag zouden gaan we over een paar dagen aardig wat wind op kop gaan krijgen. Verder zag het er wel prima uit. Maar zo ziet het er ook uit, als we een paar dagen later vertrekken. Wat is wijsheid? Ben je te voorzichtig? Wat komt hierna weer? Maar wij zijn altijd van ‘het moet goed voelen’. Er staat niemand op een bepaalde tijd te wachten op ons in Australia, dus we moeten niet weg. Tijd genoeg. Vandaar, we zijn nog hier en gaan dinsdag of woensdag.

En wat was het vandaag? Een waanzinnig mooie dag! Strak blauwe lucht en….windstil! Met de nadruk op STIL. Geen gierend geluid rond je oren. Heerlijk rustig! We zijn een aardig stukje gaan lopen op de kant, benen strekken. Er was een ‘speciaal’ weekend in de haven, open dagen op de boten en een fotograaf met zijn mooiste foto’s. Erg leuk even gekletst met deze fanatieke duiker en fotograaf. En tjeetje, als je geduld hebt, het juiste weer en de juiste camera, maak je hier schitterende enorme vergroting van de mooie onderwaterwereld.

Wind, regen en vertrekken

Vrijdag 31 mei 2013 @ 19:00

Wij doen met het weer van NL mee geloof ik. Het is hier heel de week al pet. Regen en veel, heel veel wind. En daar wordt ik altijd enorm nerveus van, als ik weet dat we binnenkort ‘moeten’ vertrekken. Tussen de buien door hebben we van alles weer gedaan, gezellig bij de Dana koffie gedronken, de stad kennen we inmiddels op ons duimpje en de boot ook.

Gisteren (vrijdag) zijn we gaan uitchecken. Het ziet er naar uit dat we morgen (zondag) gaan vertrekken. In de stortende regen zijn we in onze zeiljassen naar de kant gevaren en naar alle officials gelopen. De modder van het opspetten door mijn slippers zat tot aan mijn kont. Wat een weer! Gelukkig werd het later op de dag wel droger en konden we nog wat boodschappen doen en even gezellig wat biertjes drinken, met een goede live band op de achtergrond, bij de jachtclub.

Vanochtend zijn we tussen de buien door gaan tanken. Tax free diesel en benzine (voor de dinghy) en dat scheelt toch wel aardig wat geld. Het is nu inmiddels droog met een stralende blauwe lucht. Maar omdat het zo waait kan dat over vijf minuten weer anders zijn. Vanochtend zag het er ook weer even uit dat we pas dinsdag zouden vertrekken, aardig wat wind op kop, gaven de gribfiles. Nee, dat willen we helemaal niet. Later nog een filetje en daar viel het weer op mee. Morgen gaan we dus. We zullen best wat wind gaan krijgen, maar het ziet er niet naar uit, dat er nog een periode met minder wind komt, dus moeten we gewoon maar gaan. Het weer is echt van slag, dat merken jullie in NL, maar wij hier dus ook.

De hummus staat al in de koelkast, de nasi (voor de komende 3 dagen) is aan het afkoelen en alles heeft alweer een zeevast plekje. Zo meteen nog even langs de Dana en Unama, laatste boodschappen (brood) en douchen. En dan kunnen we morgen weg….met nog steeds dik 20 knopen wind, gierend door het want, kijk ik er niet echt naar uit….

Rummy, wedstrijd en klussen

Zondag 26 mei 2013 @ 14:57

Als er weinig gebeurt zoals nu en geen zeilactiviteiten, vind ik het altijd moeilijk om een leuk gezellig stukje te schrijven. Wat interesseert het jullie dat we met de grote lenteschoonmaak bezig zijn? Of dat we weer een filmpje hebben gekeken en erna, sinds tienduizend jaar, weer eens ge-rummy-cubt hebben? Toch weinig?

Afgelopen weekend zijn we nog wel cultureel bezig geweest. In Frankrijk hebben ze een nationale foto- en filmwedstrijd. Nu zijn ze hier en eind van het jaar in Marseille en waarschijnlijk nog in andere plaatsen. We zijn naar de verschillende filmpjes gaan kijken en de expositie van de foto’s in het Art Centre hier in Nouméa. Erg leuk!! Het overall thema was ‘Onderwater’, dus dat spreekt ons wel aan. Schitterende foto’s, maar ook schitterende filmpjes! De roggen bij Bora Bora kwamen voorbij, een schattige zeekoe en allerlei koraal, vissen en sepia’s. Was wel weer erg grappig om ook de beelden te zien van het koude zoute water in de Noordzee en Atlantische oceaan. We zijn er samen met David en Dorinne (Unama) heen geweest. Zij zijn Frans, dus dat was soms wel even fijn voor de vertaling. Daarna zijn we gestrand in de bar bij de haven, er was een gigantisch goed duo aan het zingen en gitaarspelen. Gezellig dus!

Etienne is de afgelopen dagen ook elke ochtend in de weer geweest. Dana, een Deense boot die wij kennen van de werf in Norsand, heeft motorproblemen. Etienne heeft ’s ochtends elke keer meegekeken en er zijn wat onderdelen weggeweest om te checken op lekkage. Helaas, dit was het niet. Nu moet er toch maar een monteur bij komen om de koppakking te checken. Afwachten dus.

Elke dag vast ritueel in de ochtend, eerst het weer kijken. Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we vrijdag uitklaren. Hopelijk blijft dat zo en kunnen we komend weekend verder. Ik ben er wel weer aan toe….

Gewoon

Maandag 20 mei 2013 @ 17:17

Na een paar dagen schitterend weer op de eilandjes, kwamen de dikke wolken vanaf het eiland onze kant op. De wind was ook al gedraaid, dus lagen we steeds meer te schommelen. Tijd om te verkassen, dus.

We besloten maar terug naar Nouméa te gaan. Konden we weer boodschapjes doen en als het toch geen snorkelweer is, maakt het niet echt uit waar je ligt. Inmiddels wisselt het weer zich af, met een typische NL’se herfstdag (grauw, grijs, heel de dag miezerregen) en helder blauwe zonnige dagen.

Het was wel leuk om weer in Nouméa te zijn, want er was een grote regatta. Het was ’s ochtends en ’s avonds een gigantische uit- en intocht van boten. Mede ook omdat het natuurlijk een vrij-weekend was. Gisteren kwam er een catamaran terug, waarvan het bovenste stukje van zijn mast afgebroken was. Bijzonder raar gezicht.

De afgelopen dagen zijn we op de kant de boel gaan verkennen. Goed weer eens aan beweging te doen. Het is echt ongelooflijk hoeveel boten hier liggen! Er zijn echt wel 3 grote marina’s en dan nog wat armpjes waar men de boot ‘voor de deur’ heeft liggen. Ik had al ergens gelezen dat 1 op de 4 hier een boot heeft. Nou, dat verbaast me niets.

Als het regent vermaken we ons met films kijken, koken en bakken (snoepjes maken ;-)) en kleine klusjes. Ook niet verkeerd dus. ;-)