Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Weer veranderlijk weer

Maandag 11 mei 2015 @ 23:15

Het enige wat ik tzt niet ga missen is het checken van het weer! We zouden afgelopen zaterdag weggaan….maar nee, weer veranderde het weer met als gevolg wind op kop, een trog in de buurt en erg variabel. Zucht. Ik vind het niet erg om hier te blijven, maar het geeft zo’n onrust, want het ziet er voor de komende tijd niet heel goed uit. En het orkaanseizoen begint in juni….

Elke dag is het checken van het weer dus belangrijk en dan valt een beslissing, wanneer en of we al weggaan. Tenminste zo voelt het voor mij. Eigenlijk zie ik het iets te zwaar… Ik hoef nog niet perse weg hier, we liggen prima in de lagoon, we waren klaar om te gaan, dus alles wat we nu doen zijn een soort van extraatjes. Nog een extra klusje doen, toch nog even dit checken (wat ik al langer wilde doen, maar nooit tijd voor maakte), nog een keertje hier of daar heen (zodat ik weer glutenvrij afbakbroodjes heb!), enz.

En bij een van die klusjes hoort tegenwoordig ook een generator. Blue Heeler had inmiddels al een andere gekocht, want de Yamaha deed het niet lekker meer en ze wilden er nu toch eigenlijk wel vanaf. Etienne ziet dat soort uitdagingen altijd wel zitten en is erin gedoken. Heeft hem al tig keer uit elkaar gehad en hij doet het , maar nog niet perfect. Dus, toen we gisteren zagen hier nog wel even te blijven, heeft hij hem vanochtend bij de dealer gezet, even een paar dingen laten checken voor hij hem zelf verder demonteert.


Zo verstrijkt de tijd gestaag. Vandaag nog even naar de Franse kant gevaren en eindelijk kunnen skypen met mijn mams. Het internet is hier k$@%. De kleine dingen zijn prima te doen, mits het niet te druk is en er zowieso niet een probleem is. Het blijkt gewoon ‘standaard’ te zijn, op heel het eiland. Dus doen we het er maar mee en hebben een goed excuus: net voor Happy Hour even email en het weer checken en dan nog even gezellig blijven hangen! Vanavond weer jam-sessie met live-muziek. Zo slecht is het hier nog niet!

De rest van het jaar gaan we het iets anders doen...

Maandag 04 mei 2015 @ 22:30

De laatste dagen hebben we weer van alles gedaan. De watermaker doet het weer, we zijn twee prachtig blauwe waterjerrycans rijker (4 voor een speciale aanbieding!) en op dit moment is Etienne druk met het weer aansluiten van de vuilwatertank. Dit is namelijk nodig als je naar Amerika gaat.


Naar Amerika? Ja. We krijgen, en terecht, inmiddels veel vragen onze komende planning. In Zuid-Afrika waren er verschillende plannen gepasseerd en we hadden besloten pas in Bermuda een uiteindelijke beslissing te nemen, maar zoals het vaak gaat als de plannen toch wel erg aantrekkelijk zijn, dan vormt het beeld zich in je hoofd en valt de beslissing al eerder.

Vanaf hier vertrekken we, waarschijnlijk al over een aantal dagen, naar Bermuda . We gaan daar nog niet rechtsaf naar Europa, maar schuin omhoog naar New York. We plakken er nog een jaartje aan en gaan Amerika en Canada verkennen. Nou ja, een stukje maar van deze grote landen en dan natuurlijk voornamelijk het water.

In grote lijnen: vanaf New York gaan we via de Hudson en het Erie Canal (mast naar beneden en een hoop sluizen) naar Lake Ontario, waar we Rick en Anneke, oom en tante van Etienne, gaan opzoeken.

Dan Lake Erie, Lake Huron en Lake Michigan, vanwaar we in Chigaco de mast er weer af halen en de Illinois rivier opgaan, het binnenland in. Het zal dan oktober zijn, afhankelijk van de kou op de lakes. Vanaf hier doorkruisen we Amerika helemaal naar beneden via de Mississippi, Ohio en nog wat andere rivieren naar Mobile. Daar gaat de mast er weer op en zijn we in de Golf van Mexico. Dit zal een paar maanden later zijn.

Dan willen we graag Cuba nog een keertje aan doen en misschien nog de andere eilanden daar. Het idee nu voor volgend jaar is dan om via de Bahamas en de InterCoastal Waterway (vaargebied langs de oostkust van Amerika) weer omhoog naar New York of hoger, om vanaf daar naar de Azoren te vertrekken richting Europa.

Het zal een heel ander vaargebied worden dan we tot nu toe gedaan hebben. Tuffen op de motor, een hoop sluizen en bruggen, grote meren en dan weer de rivier op tuffen. We zullen ons soms misschien wel in NL wanen.

We zijn benieuwd, maar hebben er wel zin in. Eens kijken hoe Amerika ‘in het echt’ is. En, heel gezellig, Blue Heeler (Wayne en Ally uit Australie) gaan hetzelfde doen! Ook zullen we her en der misschien nog wat (oud)cruisers bezoeken. Heel leuk allemaal dus, maar eerst nog even rustig aan, enkele bootdingen en vanavond gezellig Happy Hour’n! ;-)

Verschroeid

Zaterdag 02 mei 2015 @ 22:36

Onze Canadese vrienden (Gromit) vertrokken donderdag naar de BVI’s, hopelijk zien we ze in Canada weer, maar om zeker te zijn, lekker aan de koffie in de ochtend. Daarna uitgezwaaid en even geskyped want Etienne z’n vader was jarig.

Wat klusjes aan boord en eind van de middag naar de andere kant van de Lagoon naar de True Blue. Ton en Dominique hadden we dus 4 jaar in Curacao voor het laatst gezien en het was super gezellig borrelen! Lekker bijkletsen en het was snel heel laat. Dominique had allemaal lekkere (NL’se) dingen in huis gehaald, dus we zijn super verwend! Zo leuk, want het is net alsof je je familie weer ziet.


De volgende dag zijn we met Wayne en Ally (Blue Heeler) over het strand naar Maho beach gelopen. Het strand lag vol met het zeewier wat wij al heel de reis zagen. Ongelooflijk! En zonde van het prachtige witte zand, maar ja, het moet ergens aanspoelen. Het is de laatste tijd enorm warm hier en dat zeggen degene die hier al langer zijn ook. We waren dus blij toen we op Maho beach lekker het water in konden. Helaas hadden we de aankomst van het grote KLM-vliegtuig net gemist, maar de anderen die aankomen of vertrekken, komen nog steeds zo net over je hoofd aan. Toen de KLM weer vertrok ging Etienne bij het hek staan, maar het was lang niet zo spectaculair en hard als 4 jaar geleden...


Daarna lekker een pizzaatje en frietjes gegeten en terug helemaal rond het vliegveld gelopen. Een leuk tripje, maar zelfs het onderweg afkoelen in de vertrekhal van het vliegveld kon ons niet heel erg afkoelen. Helemaal gaar, rood en verschroeid kwamen we weer aan boord.

Om 5 uur is het Happy Hour bij Lagoonies en dat is een super leuk aanbod ( 2 biertjes voor US2 en een rum voor US3) dus daar gezellig gaan internetten.

Vandaag is Etienne eerst met Wayne naar Electec gevaren. Een super shop met echt alles wat je kunt bedenken op elektrisch gebied. Helaas was gisteren onze pomp van de watermaker ermee gestopt en die kun je hier gewoon halen. Komt goed uit dus. Daarna zijn we naar de Franse kant getuft, er was een cruisers-vlooienmarkt en soms kun je daar leuke dingen vinden, maar vaak ook heel veel oud-stuff. Zoals dit keer. Na een stop bij de supermarkt weer teruggetuft en eerst de watermaker maar repareren.

Nederland, oooh Nederland!

Woensdag 29 april 2015 @ 22:29

Het is grappig om NL’s te horen praten en normaal springen we helemaal op als we een NL’se vlag zien, maar dat kunnen we hier blijven doen.


Inmiddels zijn we alweer helemaal thuis en heeft Etienne z’n frikandel- en bitterbal- (kroketten waren op) shot al gehad. We hebben ook de grote watersportzaken al bezocht en zijn alweer ‘druk’ met kleine klusjes.


Oude Canadese bekenden van de motorboot Contina liggen, tot onze grote verassing, hier ook! Toen maandag alles hier dicht was (we liggen aan de NL’se kant en het feit dat het Koningsdag was, wisten velen niet eens) zijn we naar de Franse kant gegaan en gezellig bij Wip en Dorit gaan bijkletsen en lunchen!

En inmiddels hebben we ook al kort met Dominque gesproken, oude bekenden van het Spaanse water in Curacao. Dat was alweer 4 jaar geleden, dus super leuk om elkaar weer te zien. We hebben meteen een afspraak gemaakt voor een uitgebreide borrel en ik ben vanochtend mee naar een grote SuperU , supermarkt geweest. Lekker met de auto! ;-)

Inmiddels zijn Blue Heeler, Gromit en Salty Ginger ook in de lagoon komen liggen. Gisteren was het happy hour en ‘open night’ bij Lagoonies, dus daar met z’n allen heen. Dan is het leuk, want voor 5 USdollars heb je twee biertjes en een rum! Het was echt super gezellig en de dochter van Salty Ginger zong twee nummers tijdens de ‘open night’. Ze heeft een pracht stem, dus dat was super genieten.

Na mijn uitstapje naar de supermarkt zijn we vanmiddag wat rond gaan lopen. Kijken voor een nieuwe autoradio en nog wat andere dingen. Helaas niet gevonden, maar wel lekker aan onze beweging gewerkt. ;-)

Weer mooi aangekleed

Zaterdag 25 april 2015 @ 16:37

Met het op het einde lopen van de Antigua Classic Race waren er weer heel wat festiviteiten. Het grote podium was nu in English Harbour, dus wij konden vanaf de boot meegenieten met de zangeressen en de dj. Gezellig! We hebben aardig wat klusjes gedaan, tussen het koffiedrinken met internet op de kant en heen en weer naar NorthSails. We hebben wat kleine klusjes, zoals het leer om het stuurwiel opnieuw vastzetten, het wagentje kon weer op de genua rail, Etienne de mast in voor een uitgebreide check, een paar rvs-strippen monteren tegen het schuren van de lijnen op het polyester als we de grote lieren gebruiken, enz.
.
En eer-eergisteren konden we de genua weer ophalen. We waren nog overgestoken met ons oude grootzeil en deze was nu echt op, dus die bij NS achtergelaten. De genua is weer gerepareerd en dus weer een prima service en garantie van NorthSails.
.
Toen het eergisterenochtend vroeg niet waaide hebben we meteen de genua erop gezet en het nieuwe grootzeil, dus La Luna vertrok uit English Harbour weer prachtig aangekleed. Er was niet veel wind en we gingen maar 10 mijl omhoog naar Jolly Harbour, dus alleen op de genua lekker tussen de riffen door gegleden. Net voor Jolly Harbour, in Mosquito Bay (er zitten er maar een paar) ons anker weer laten vallen. Eerst gaan uitchecken. Net zoals 4 jaar geleden waren ze hier niet echt vriendelijk, maar hier hoefden we verder niets meer te betalen! In English Harbour bij de Immigrations hing een pamflet met de mededeling dat je 30 USdollars aan 'vertrekgeld' moet betalen. Ook hadden we een cruisingpermit en een dagprijs omdat we in een 'national park' lagen. Het was dus een goede zet om voor maar twee dagen bij inklaren te betalen en dan hier uit te klaren. ;-)
.
In Jolly Harbour hebben we meteen een babbeltje gemaakt bij Brain en Chris, van Coruisk (een Schotse cruiser) die we al een tijdje hier en daar zien. Ze hadden nu ook Katrina aan boord, een schotse kokkin. Heel gezellig en na het boodschappen (super supermarkt trouwens!) hebben we gezellig ge-happy-houred. Het was al donker toen we weer terugtuften met de dinghy.
.
Gisterenochtend vroeg vertrokken. Het idee was om via St. Kits naar St. Maarten te gaan, maar het is heerlijk rustig zeilweer, dus we zijn in een keer naar St. Maarten gevaren. Vannacht ging de wind helemaal liggen en was het een rustig zeetje. Rond 2 uur lieten we ons anker vallen in Simpson Bay voor St.Maarten, meteen gaan slapen en vanochtend de brug door. We liggen nu dus in de Lagoon en tot onze verbazing is de brug, die de Lagoon doorkliefd klaar. Straks maar eens voet op NL'se bodem zetten. ;-)

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Woensdag 04 mei 2011 @ 15:02

….dit keer niet de boot. Nee, wij gaan met het vliegtuig op vakantie dit jaar. Naar Nederland!!!! Yeeeh!!! We gaan in september 2 weekjes op vakantie naar NL. Het gaat met mijn heimwee ook meteen stukken beter. Ik kijk er zo naar uit iedereen weer heel even in levende lijve te zien. We vliegen vanaf Curacao, dus de planning voor het einde van het jaar is ook meteen duidelijk. September, oktober en november zijn we op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curacao). Het zal wel druk worden deze twee weken vrees ik. We willen namelijk ook een afspraak plannen met de Amerikaanse ambassade voor een visum voor Amerika en een bezoekje aan de tandarts lijkt ons verstandig (maar wel minder leuk!). De lijst met dingen die ik uit NL mee terug wil nemen groeit, gelukkig heb ik maar een erg kleine tas om mee naar NL te gaan, kan ik de grote juist weer mee terug nemen.
 
Op dit moment zijn we nog steeds in St. Maarten. Morgen varen we naar de BVI. Nog even samen met de Vivente, want zij zullen over een paar weken naar Bermuda vertrekken. Wij gaan na de BVI’s waarschijnlijk naar Martinique, waarna we verder zullen afzakken naar het zuiden.
 
We liggen aan de Franse kant in de Lagoon, hier in St. Maarten. Deze kant is minder gezellig dan de NL’se hoor. Ik mis Lagoonies hier (lekker internetten en prima Happy Hour) en de ‘Yachties’ daar (de bootjesmensen). Hier zijn ook genoeg restaurants, maar het is moeilijker contact maken wanneer veel Fransen bij elkaar zijn, daar kom je gewoon niet  tussen, zelfs al spreek je Frans. Eergisteren hebben we in Lagoonies nog gezellig geborreld met Hans en Anja (Fiddlesticks) en Gerard en Adrienne (Bleufin). We hebben afscheid genomen van de Fiddlesticks, ook zij gaan richting NL. De Bleufin gaan we misschien in het zuiden weer zien. Het was voor ons trouwens een heel toer om hier te komen, de Lagoon is niet echt diep te noemen namelijk. En wij met onze 2 meter, steken wel aardig diep. Het was dus even vastlopen, geultje ‘baggeren’ en weer verder. ;-)
 
Het internet is hier aan de Franse kant wel iets sneller, vandaar dus weer een filmpje en weer mega veel foto’s (sorry, ik kan zo moeilijk kiezen…) in het fotoalbum (Montserrat, St. Kitts, Guadeloupe, Dominica, Antigua & Barbuda, Martinique, St. Lucia, Carnaval St. Maarten). Veel kijkplezier!

Omver geblazen

Dinsdag 03 mei 2011 @ 19:02

Speciaal voor het lieve bezoek van de Vivente...... we hebben jullie uitgezwaaid en zelfs Pat heeft aan het hek gehangen !!! ;-) En oh ja, we denken aan jullie hoor... met een lekkere Carib, halve prijs tijdens Happy Hour.......

Dagvullend

Zondag 01 mei 2011 @ 19:40

Met de carnavalsoptocht hier in St. Maarten ben je een hele dag zoet. Zoals echte NL'ers hadden alle Nlse boten voor Koninginnedag de vlaggen gehesen. En ook als echte NL'ers gingen we om 10 uur naar de kant, de optocht zou om 10 uur starten. We dachten, leuk plekkie uitzoeken en klaar. Ahum, dat was weer echt Europees gedacht. We zijn in de Carieb! Dus die optocht begint niet om 10 uur. Nee, rond drie uur kwam de optocht voorbij!! Het was dus weer al met al een dagvullend programma. 

Het was wel waanzinnig leuk en gezellig! Samen met de Vivente en bezoek en de Rapy, stonden we bij de Heineken tent. De beste plek. We hebben nog een tijd met de PR- persoon gekletst, da's leuk werk. Gewoon met een Heineken in je hand, t-shirts, bandana's, petten en kettingen uitdelen.....ik denk dat ik ook maar zo'n baantje zoek als we terug zijn. ;-)

Na afloop zijn we door Wietse, Wilma en Henk (het bezoek van de Vivente) heel lief getrakteerd op een super lekker diner, helaas hun laatste afscheidsmaal. Want vandaag hebben we hen helaas alweer moeten uitzwaaien. 

Daarna hebben we in Maho Beach aan het hek gehangen toen hun vliegtuig opsteeg. Jullie hebben nog veel filmpjes en foto's tegoed, zodra internet een keer snel is ergens komt dat hoor!!

Gekortwiekt

Vrijdag 29 april 2011 @ 16:55

"Yes, beauty. I've time for you." glimlachte de lokale kapster tegen Etienne gisteren. Hij is nu aardig wat van z'n blonde lokken kwijt, maar het is nog steeds wel lang. Ze knippen hier prima, op St. Maarten. Het model is alleen niet helemaal hip misschien. Bij mij heeft ze daarna ook goed de schaar erin gezet. Ze had beter met de verf aan de slag kunnen gaan, want ik ben me toch grijs! En onderin ben ik blond van de verlepte verfkleur. Klinkt vreselijk nietwaar? De kapster wilde ook het liefst er veel afhalen, maar ik wil even geen kort koppie. Even maar wat meer mijn haar vast dus, of met een doek ;-)

We liggen in Philipsburg, St. Maarten, de NLse kant. Hier komen elke dag minimaal 2 cruiseboten, de boulevard (oftewel boardwalk) en Frontstreet zijn helemaal ingericht voor de cruiseboten. Dat houdt ook hier in; juweliers, juweliers, duty free shops, juweliers en juweliers. Ongelooflijk!! Alles sjokt in de hitte over straat met een biertje in de hand. Je krijgt zo echt een vertekend beeld van de 'cruiseschippende' mensen. In Backstreet is het meer 'local'. 

Wat dan zo grappig is om te zien bij de lokale supermarkt....vlokken van De Ruijter!! En vruchtenhagel, muisjes en oliebollenmix van Koopmans! Ik eet morgenochtend dan ook lekker een boterham met vlokken. Hmmmmm!!!!

Valsspelen

Maandag 25 april 2011 @ 15:46

St. Maarten is voor de helft Frans en voor de ander helft Nederlands. Nou ja, helft. Het Franse gedeelte is groter dan het Nederlandse. De legende gaat dat een Fransman en een Nederlander naar elkaar zouden toelopen en waar ze elkaar tegenkwamen, zou de grens komen. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen, de Fransman is gaan rennen en niet, zoals afgesproken en de Nederlander netjes heeft gedaan, gaan lopen. Vandaar dat de Franse kant groter is.
.
De economie op het eiland aan de NL-se kant floreert wel met al die zeilers. De watersportzaken zijn er redelijk goedkoop, er is echt van alles, maar van alles te krijgen. Er zijn ook heel veel zaakjes die je met alles kunnen helpen, zeilen, rigger, electronica enz enz. Er wordt door de zeilende vloot dus aardig wat geld achter gelaten op het eiland. Dat hebben wij ook gedaan. We hebben bijvoorbeeld een nieuwe ankerlier gekocht. Daarnaast ben ik met Adrienne van de BlueFin boodschappen gaan doen, zij hebben een huurautootje omdat ze langer op St. Maarten zijn, dus dat was super de luxe.
.
Het was er zowieso erg gezellig, bij Lagoonies, een heel gezellige bar was het aan het einde van de middag even internetten en daarna Happy Hour'n. We hebben ook de Fiddlesticks weer gezien en kennisgemaakt met de BlueFin en de Rebel. Een paar dagen geleden zijn ook de vrienden van de Vivente aangekomen. Wij zijn toen naar Maho Beach gelopen, waar je bij de SunsetBeachBar Van Dobben kroketten kunt eten (maar veel duurder van bij Marty's!). Het grappige daar is dat de vliegtuigen erg laag overkomen omdat na een 100 meter van strand en een weg, het hek van de landingsbaan begint. We hebben super leuke filmpjes gemaakt. Het grappigste is als een vliegtuig gaat opstijgen en dan met z'n kont naar het strand, tegen het hek staat. Je kunt je voorstellen dat die straalmotoren gigantisch blazen! Op het strand wordt je echt gezandstraald en als het vliegtuig opgestegen is, dan ligt er een strook met kleding, handdoeken, parasols, schoenen en petten in het water. Ik was ook niet ver genoeg weggelopen, het zand zat in mijn oren, neus, overal! Och, ben ik weer een keer goed gescrubd. (zodra we weer een keer snel internet hebben volgen de filmpjes)
.
-----
At 24-4-2011 13:21 (utc) our position was 18°06.87'N 062°59.37'W

Kroketten en een bamischijf

Donderdag 21 april 2011 @ 15:41

We hebben ze gegeten hoor!! Kroketten!! Bamischijven, patatje pinda! Lekker!! Bij Marty's, vlakbij waar we liggen. (Voor a.s. vertrekkers; Marty's zit naast Toppers, op de weg naar het vliegveld, maar dan juist de kant op van het vliegveld weg, net voorbij de brug zit een groot hotel, daar voorbij, dan een parkeerplaats, dan heb je Toppers en meteen daarnaast zit Marty's. Op hetzelfde terrein zeg maar.)
Na nog een lange zeildag, zijn we eereergisteren op St. Maarten aangekomen. Het was wel grappig, want het werd al donker en in de verte zag je het eiland met alle lichtjes opdoemen. Schitterend is dat altijd. Maar wat ook erg grappig was, als je van zee komt ruik je het land. Alleen dit maal roken we een enorme hasj-lucht. We moesten wel lachen: "we zijn weer op NL's 'grondgebied' en we ruiken de hasj al weer!" Haha!!
De volgende dag (eergisteren dus) zijn we eerst gaan inklaren aan de Franse kant (goedkoper) en toen meteen naar de grote watersportzaken. Wat een feest! Island Water World en Budget Marine zijn echt super grote zaken hier, tussenin zit nog Electec, met alles op het gebied van elektronica en watermakers. Het is hier ook goedkoop. De dollar staat laag tov de euro, je kunt hier duty free kopen én wij krijgen dan nog een korting. Dat is erg gunstig dus. Alhoewel je toch genoeg uitgeeft hier hoor.
Wat ook grappig is, de Franse kant moet erg concurreren met de NL´se kant. In het Franse gedeelte is het mini-Frankrijk met de euro. Aan de NL'se kant is echt de Antillen met de Antiliaanse Gulden of de US dollar. Wat doen ze aan de Franse kant, je kunt daar ook met dollars betalen en dan is 1 dollar = 1 euro! Dat is voor ons dus dubbel goedkoper als je met US dollars betaald. Heel grappig fenomeen.
-----
At 21-4-2011 13:04 (utc) our position was 18°01.86'N 063°05.97'W