Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Voorpagina nieuws

Woensdag 02 juni 2010 @ 18:12

Ik geloof dat ik in mijn werkbestaan het niet voor elkaar heb gekregen om op de voorpagina te komen van de Moerdijkse Bode, het lokale huis-aan-huis-blad, maar nu dus wel. ;-)

Wij zijn voorpagina-nieuws bij de Moerdijkse Bode!


Klik hier voor een link naar het artikel op de website van de Moerdijkse Bode.

Bootschappen

Dinsdag 01 juni 2010 @ 16:12

Het is echt de laatste dingen doen nu. Gisteren nog heen en weer gereden om de laatste dingen te halen. 's Avonds naar Sailing Sjaakie. Dat was wel even gillen, want hij ligt in Brouwershaven en wij hadden beiden de haven van Bruinisse in ons hoofd. Dus heel de haven (in Bruinisse) gehad...geen Jack! Tjonge jonge! Na een half uur waren we dan toch weer in Brouwershaven, haha.

Vandaag heeft Etienne nog wat geklust; het bijbootje ligt vast op het voordek en alle jerrycans en gasflessen hebben een plekkie. Ik ben naar Middelharnis gereden om bootschappen te doen. Er is een mega AH en dat was maar goed ook. Ik ben gestopt toen mijn kar vol was, meer kon ik gewoon echt even niet handlen. Morgen misschien nog een keer voor wat drinken. Ook ligt alles heel super in de bank naast de watertank. Er kunnen nog best een paar pakjes macaroni, nasi mix enz enz bij. Ook hebben we aan de andere kant van de boot nog zo'n zelfde ruimte. En ik denk dat we beter wat saus en mixen kunnen meenemen zodat je de 'hollandse smaak' hebt dan champignons ofzo. Die kun je overal wel halen. Dus morgen nog maar even terug naar Appie.

Uitzwaaiborrel

Maandag 31 mei 2010 @ 19:13

Als je gewoon doorgaat met je leven leven, heb je veel mensen om je heen, die je gewoon voor lief neemt. Zij zijn er gewoon. Op het moment dat je, zoals wij nu weggaan, afscheid moet nemen van deze mensen, merk je dat er meer mensen je erg dierbaar zijn dan je eigenlijk denkt. En dan is het afscheid nemen van ons nog relatief; we komen over een paar jaar terug en kunnen mailen vanaf bijna elke plek op de aardbodem. Maar het even zien, een knuffel of een kneep in je arm kan niet via de mail. Tijdens al het afscheidnemen van deze mensen voel je ineens wat een ander voor je betekent, of jij voor diegene hebt betekend. Jammer dat je afscheid moet nemen, voor je dit pas echt goed kunt beseffen. Tja, zo heeft alles een reden.

Na het afscheidnemen op de zaak van lieve collega's, hadden we gisteren middag onze 'Uitzwaaiborrel'. Het was kort maar heftig. We hebben helaas niet genoeg met iedereen kunnen kletsen. Maar ja, al was het een dag geweest, dan nog was het te kort. Ik was al emo de afgelopen week en dat was gisteren zeker niet minder! Ik heb veel gezucht en veel tranen gelaten. Maar het was super dat we iedereen nog even gedag konden zeggen en ook op een plek die ons dierbaar is. Het was namelijk in het clubhuis van onze duikvereniging. We hebben daar heel wat uurtjes doorgebracht en hopelijk wordt het nieuwe clubhuis net zo gezellig!

Alle lieve familieleden, vrienden en collega's, bedankt en het aller aller beste! Enne... bestook ons ajb met de Hollandse beslommeringen, roddels en belevenissen zodat we weten waarvoor (en waarnaar) we terugkomen;-).


De cadeautjes, minus alle kaarten en eerdere cadeautjes

Woonboot

Zaterdag 29 mei 2010 @ 22:20

Sinds woensdag wonen we aan boord! Phoe, dat is wel even wennen. Je hebt zoveel meer spullen aan boord dan met een vakantie en alles moet nog een vast plekje krijgen. Het is dus net alsof we een pittige storm hebben gehad, maar dan binnen. Ik vrees ook dat ik toch iets te veel aan boord heb gesjouwd. Volgende week op ons gemak maar eens kijken en misschien nog wel wat meer dingen naar de opslag.

De afgelopen dagen waren rommelig. Het appartement is leeg en schoon, maandag de overdracht. Donderdagmiddag hadden we het afscheid van Etienne bij Sulzer. We kregen een schitterende bos bloemen en een bon die we kunnen inwisselen bij een watersportzaak. Daar gaan we dus nog wat moois of nuttigs voor uitzoeken.


Van al de verhuisstress en het afscheidnemen heb ik gisteren en vandaag heel de dag met migraine op bed gelegen. Gelukkig gaat het nu weer, want morgen hebben wij onze uitzwaaiborrel. Ik heb er super veel zin in om iedereen weer even te zien, maar hoop dat ik minder emo ben dan vandaag ;-).

Storm in 'n glas water

Woensdag 26 mei 2010 @ 17:53

De uitdrukking 'storm in een glas water' was gisterenavond van toepassing. Maar...beter gisterenavond én liever in een glas water dan op volle zee ;-).

Gerda had in de Waterkampioen gelezen dat ze onderhoud gingen plegen aan de Krammersluizen terwijl wij daarlangs 'vertrekken'. Even nagekeken en inderdaad: "van 31 mei t/m 14 juni stremming van de brug en de Noordkolk. Maximale doorvaarthoogte: 14,65 m." Ai, wij zijn 16 meter hoog. Websites gecheckt, kaarten nagekeken, maar nergens konden we goed zien hoe hoog het bij de jachtensluis is en of die nog wel zou draaien. Dus maar even gebeld met Rijkswaterstaat (0800-8002). Helaas kon hij niets vinden over de jachtensluis, maar hij kon mij wel doorverbinden met de Krammersluizen. En die sluiswachter daar kon mij uitsluitsel geven: de jachtensluis met doorvaarhoogte 18,5 mtr was niet gestremd. Gelukkig!!

Stel je voor: konden we toch bijna niet vertrekken...

Werkende vakantie

Dinsdag 25 mei 2010 @ 18:16

Goh, ik geloof dat ik best aan dit leventje kan wennen! Zeker na gisteren ;-)

We waren gisteren weer op de haven wat dozen aan boord aan het brengen toen onze Belgische havenvrienden, Mark en Evie, kwamen vragen of we een ijsje mee gingen eten in Middelharnis. Daar zeggen wij geen nee tegen natuurlijk! Zeker nu onze planning het toelaat. Het was een heerlijke middag en avond... ijsje, biertje en etentje op een terrasje in Middelharnis. Hmm, dit is echt vakantie!

Om het te compenseren vandaag maar hard aan het werk gegaan. Het appartement is bijna leeg. Er is veel naar Frits en Gerda (de 'opslag'), wat naar de stort en onze stoelen naar een collega. Morgen de laatste dingen naar de boot, het appartement poetsen en dan gaan we aan boord wonen. Een nieuw hoofdstuk in ons 'vertrekboek'.

Zonnig

Zondag 23 mei 2010 @ 14:05

Jullie gaan het vast niet geloven als ik vertel dat ik nu heerlijk in de kuip zit, onder de bimini dit berichtje te typen!! Ok, het is dan nog niet in de Carieb of ander exotisch oord, het is gewoon in Stad aan 't Haringvliet. ;-)


Bewijs!Wat was het gisteren ook een heerlijke dag!! Heel wat spulletjes aan boord gebracht, gezellig met onze belgische vrienden uit de haven een pilsje gedronken in de zon in de kuip. 's Avonds naar Bram en Anja van de Tarpan. Zij vertrekken in augustus, maar hebben er al een wereldtrip op zitten en zijn ook al 2x naar de Carribean geweest. Een bak aan ervaring dus. Het was echt een super gezellige avond en we hopen dat we hen ergens op deze aarde weer gaan ontmoeten!

Vandaag weer een aantal verhuisdozen geleegd in de boot. Ik geloof dat de waterlijn nog steeds zichtbaar is, dus dat valt mee. Het zijn wel een van de laatste gelukkig!

Terras-weer

Vrijdag 21 mei 2010 @ 23:25

Al dagen hetzelfde verhaal: vandaag naar de boot geweest en opgeruimd. Jullie haken vast al bijna af van verveling. Dus ik ga niet opsommen dat we vandaag naar Decathlon zijn geweest (voor duikschoenen, snorkels enz) en lekker op een terrasje hebben gezeten (het was net vakantie). Nee, daar ga ik jullie vandaag niet mee vervelen. Heb ik dan wel wat anders te vertellen? Nee, eigenlijk niet ;-). Nou dan maar wat zen-wijsheid: 'Of je je leven lachend of huilend doorbrengt, het leven duurt even lang.'

En ik wens jullie een heerlijk, zonnig lang weekend!!!

Scrubben

Donderdag 20 mei 2010 @ 23:32

Gisterenavond heerlijk weer eens naar de Duikvereniging geweest. Gezellig was het!! Maar ook laat, dus laat in bed. Vanochtend moesten we alweer om 10 uur aan boord zijn omdat de journalist van de Moerdijkse Bode, Cees van de Burg, ons kwam interviewen. Hij gaat over ons en onze reis, een stukje schrijven in de Bode. Ik ben benieuwd! Dusse.... Moerdijkers, volgende week de Bode in de gaten houden!

Het was heerlijk weer vandaag! Echt warm! Helaas hadden we eigenlijk niets te doen buiten aan boord ;-).... dus maar weer naar huis. Lekker alles open gezet zodat de warmte, de zon en de wind heerlijk door het appartement fladderde.

Etienne heeft het dressoir, de leren stoeltjes en nog een hoop andere dingen weggebracht. We hebben het Kruidvat leeggekocht en weer van alles geregeld. Als het allemaal blijft gaan volgens planning, gaan we volgende week dinsdag over. En dan 'over' = 'aan boord wonen'. Ik denk dat dat wel wat rust zal brengen, maar aan de andere kant wordt het wennen natuurlijk.

Over wennen gesproken.... we zijn de droger al even kwijt en drogen alles op het wasrek. Dit gaat prima, maarre.... de handdoeken zijn erg hard. Dat wordt strakies aan boord helemaal wennen; het wassen met zout water en dan lekker scrubben op je zongebrande huid met primitief gewassen handdoek. Haha!!

Rommelig

Woensdag 19 mei 2010 @ 19:21

Wat gaan de dagen snel! Het is alweer woensdag... Maandag wat aan gerommeld. We hadden bijna een extra klus aangenomen, maar na even wikken en wegen toch maar niet gedaan.

Gisteren moesten we al vroeg bij de Travelclinic zijn. We kregen de laatste herhaling voor Hepatitus B en nog een voor buiktyfus. De malariatabletten sturen ze op. Daarna naar Kok Watersport voor nog wat laatste dingen, ik denk de laatste keer. Ik wilde nog een zoomlens voor mijn spiegelreflexcamera, deze bij Kamera Express gekocht. En daarna is de ochtend alweer om! 's Middags naar de bank. We hadden nog verschillende vragen.

's Avonds had ik een gezellig sushi-avondje met mijn collega-vriendinnen! Het was weer onwijs gezellig. Veel gelachen en een paar traantjes gelaten. Ik heb een waanzinnig cadeautje gehad: een boekje wat helemaal gepersonaliseerd is door die lieve meiden! Het gaat zeker mee, maar ook de kluis in.... sommige zinnen en plaatjes zijn niet voor iedereen ;-).Vandaag lekker een voetreflexbehandeling ondergaan bij mijn vriendin. Ik sta (ook na de pedicure behandeling van een andere vriendin) weer heerlijk met beide voeten, goed gegrond op de aarde! Maar er moet natuurlijk ook nog opgeruimd en ingepakt worden... het is net een verhuizing. Dus vanmiddag weer aan de slag gegaan. Etienne vertrok naar de haven en heeft nog wat laatste klusjes aan boord gedaan. (anti-slip op de treden, kastjes geverfd, hengel-ophangsysteem bekeken, enz)

We lazen het gelukkig ook bij andere vertrekkers; de vertrekkers-stress slaat nu hard toe. De lontjes zijn wat kort, de spanningsboog staat strak en we zijn moe! Gelukkig nog maar zo'n 17 dagen....

Gepensioneerd, werkeloos of vakantieganger

Maandag 17 mei 2010 @ 09:21

Maandag! Vandaag dus de eerste dag als gepensioneerde, vakantieganger of werkeloze?! Gisterenavond grapte ik al dat de wekkers ook weg kunnen. Het doet er nu toch niet zoveel meer toe hoe laat we wakker zijn... maar, vanochtend waren we allebei voor 6'en wakker! Ik ben geloof ik nog nooit zo vroeg wakker geweest op de maandag ;-).

Zaterdag kwam onze hoffotograaf foto's maken voor het personeelsblad. Gelukkig was het goed weer en hebben we lekker buiten een bakkie gedronken. Daarna het e.e.a. geverfd. Gisteren niet aan boord geweest, zodat de verf op het trapje goed kan drogen. Veel opgeruimd thuis en de gang staat vol met spullen die weg kunnen. Het wordt hier steeds leger...
's Middags naar mijn schoonzusje en zwager geweest. Zij gaan heerlijk op vakantie eind van de week, dus die zien we pas weer als we al weg zijn. Wel raar... Lekker nog even van Julia genoten, ze gaat al bijna kruipen en is een heerlijke drukke dondersteen.

Knakworsten

Vrijdag 14 mei 2010 @ 23:14

Eindelijk, het was vandaag weer heerlijk weer. Tenminste, in de haven! We gaan morgen op de foto voor 'ons' personeelsblad, dus een goede reden om het dek weer eens te schrobben...;-) Ze ligt nu helemaal super te glimmen in haar box. Ook zitten de zeilen er weer op, dus het is weer een echte zeilboot.

Nu zitten we bij mijn mams gezellig aan de knakworsten, ook iets typisch Nederlands?

Duf......

Donderdag 13 mei 2010 @ 23:32

We hadden vandaag een beetje een duffe dag en voor mij was het ook een emo-dagje. Waarschijnlijk omdat gisteren toch wat meer impact had dan gedacht....

We zijn naar Middelharnis gereden om Luna weer te halen, Etienne heeft haar rond gevaren en ik heb ze opgewacht in Stad a/t Haringvliet. Als het dit weer is als we in juni weggaan, moeten toch echt de handschoenen en mutsen mee! Ik denk dat we dan ook iets sneller afzakken naar de evenaar dan onze planning aangeeft. Er was weinig wind, dus het grootzeil weer op de boot gezet en eerlijk gezegd, verder niets gedaan.

Vanavond heerlijk gegeten bij lieve vrienden en verwend met een boek met lekkere gerechten; 'Mango's aan boord' van Ann Vanderhoof. Zij schrijft het verhaal van hun reis en geeft verschillende recepten van de vis die zij vangen. Dat was onverwachts heel toepasselijk, want we hadden vanmiddag onze verrekijker geruild voor wat visgerei....

Laatste werkdag

Woensdag 12 mei 2010 @ 23:45

Ik noemde het de afgelopen dagen elke dag al, woensdag is onze laatste werkdag. Dat hoef ik dus vanaf vandaag niet meer te zeggen.... vandaag was de laatste werkdag. Wat een dag! Het was voor mij een mooie dag, een heftige dag en een emotionele dag. Maar ook lijkt het alsof ik me nog niet realiseer dat ik na 12 jaar niet meer de Chemieweg op hoef naar mijn werk. Ik heb een beetje een vakantiegevoel ofzo....

Ik zei vanochtend al dat de mensen toch wel mijn tijd bij de Shell hebben gemaakt en dat ervaar je op zo'n dag alleen maar super sterk. Ik heb een mooi boek gekregen met verhaaltjes, wensen enz enz van mijn collega's. Hartverwarmend!! Twee cd's met foute muziek (ik ben benieuwd! Maar kreeg als tip, dat hard meezingen waarschijnlijk helpt voor de piraten), waar mijn roots liggen zal ik niet vergeten, want ik kreeg een lijstje met 'welkom in Brabant', twee heerlijke (ComfortSeat) kussens in de waanzinnige 'Holland-oranje' kleur, een hoofdlamp (met rood licht, dat niet voor het gebruik als 'Rozemarijntje' is), een externe harde schijf, een gardian angel en een noodpakket. Het noodpakketje zit in een delfs blauw blik en bevat heerlijke écht hollandse dingen!! Oooh en dan vergeet ik bijna nog de verjaardagskalender, met een bijzondere miss November en een nog bijzondere Mister December;-)! Ik kijk er nu al naar uit om over een tijdje weer eens het boek te pakken en er heerlijk sniffend doorheen te lezen, met de foute muziek in mijn oren op mijn heerlijke ComfortSeat, bij het licht van de hoofdlamp, sabbelend op de chocolade reep uit het noodpakketje.

Laatste grote klus = klaar

Dinsdag 11 mei 2010 @ 21:56

Vanochtend met Neutmast gebeld en zij hadden vandaag al tijd, dus Luna is alweer klaar. Stagen zijn gecontroleerd, alles is gesteld en we hebben nieuw lummelbeslag. Het was vanavond slecht weer, dus maar niet gaan varen. We halen haar donderdagochtend wel op. Morgen is namelijk ook onze laatste werkdag, dus maar rustig aan gedaan vanavond. Ik hoop dat ik het morgen droog houd;-)....

Laatste grote klus

Maandag 10 mei 2010 @ 22:24

Vandaag naar Neutmast gebeld, om onze stagen te controleren en onze mast te stellen. Woensdag hadden ze tijd... maar ja, woensdag is ook onze laatste werkdag, dus niet handig. We konden de boot daar voor de kant afmeren, dus vanavond maar meteen gedaan. Wie weet wat het morgen weer is. Wij naar de haven, Etienne de boot naar Middelharnis gevaren en ik hem (én La Luna) weer opgevangen. Hopelijk is het schip donderdag weer klaar. Aan de laatste grote klus wordt dus gewerkt!

Ruimte

Zondag 09 mei 2010 @ 19:21

Voor de 31e mei moet het appartement leeg en de boot vol... vandaag een start gemaakt. Vandaag een hoop mee naar boot genomen. En het blijkt dat we toch aardig veel ruimte in de boot hebben! Onder de vloer hebben we ook meer ruimte dan gedacht. Ik was helemaal in mijn nopjes, want zo lang de kasten leeg blijven... kan daar kleding in!

Verder het nieuwe kastje in de punt en boekenplankje achterin geverfd. Op zich een rustig dagje en toch een hoop gedaan.

Opgeruimde buien

Zaterdag 08 mei 2010 @ 15:57

En weer is het een stuk leger in huis. Vanochtend zijn ze de droger, koelkast en twee grote kledingkasten uit de slaapkamer komen halen. Dat ruimt op!! En dan niet alleen in het appartement, maar ook in onze hoofden. Dat moet ook wel, want woensdag is al onze laatste werkdag.

Etienne had vandaag de instructie om aan boord te meten, passen en puzzelen hoeveel van die doorschijnende boxen er in de punt kunnen staan. Dat is de maatstaf voor hoeveel kleding enzo ik mee kan nemen. Inmiddels loopt heel het continent Afrika met mijn rokken en schoenen uit de Humanitas bakken, dus zoveel is er niet meer over. En Etienne bracht goed nieuws, het aantal valt me niet tegen. Ik ben blij, want wat ik mee wil nemen kan waarschijnlijk aardig mee. Ok, ik weet, er moeten ook nog de nodige vallen, schoten, lijnen, gebruiksvoorwerpen en spare parts in de vorm van shampoo enzo mee. Maar dan nog... ik mopper niet meer! :-)

NL vlaggen

Donderdag 06 mei 2010 @ 22:37

En ja hoor... ze is er klaar voor. De lagen antifouling zitten erop, ze kan morgen weer het water in.

Etienne kwam thuis met een stapel Nederlandse vlaggen! Hilarisch... wat is het geval? In de haven hebben we leuk contact met een Belgisch stel. Zij hebben een schip gekocht van Nederlanders en er waren dus een aantal Nederlandse vlaggen aan boord. Aangezien zij Belgisch zijn, gaan ze die vlaggen natuurlijk niet gebruiken. Ook al emigreren wij naar België, het schip blijft Nederlands. Dus voeren wij de Nederlandse vlag. We zijn er blij mee, want wij kunnen de komende jaren zo een écht NL schip zijn!!!

Sociaal geouwehoer

Woensdag 05 mei 2010 @ 22:10

Het was tot gisteren een beetje stil hier, maar dat kwam omdat we geen internet meer hebben. Ook al afgesloten! ;-) Maar dankzij lieve buurtjes zijn we weer online!

Vandaag weer hard gewerkt aan de boot. De eerste laag antifouling zit erop en de romp is gepoetst. La Luna staat nu heerlijk te glimmen op de kant. Morgen de laatste laag antifouling en vrijdag kunnen we alweer het water in!

Klussen op de kant is echt een evenement op zich. Het 'bootleven' is al een heel sociaal gebeuren met praatjes op de steiger, maar als je op de kant aan het klussen bent is het helemaal een sociaal evenement! Je bent met z'n allen met hetzelfde bezig. Tips worden gedeeld, spullen geleend en complimenten gemaakt. Maar ook praatjes en geintjes gaan over en weer. Eigenlijk is het gewoon heel gezellig. Het verklaart ook waarom bij iedereen de klussen op de kant elke keer toch weer langer duren dan verwacht....je verkletst gewoon de helft van je tijd! Je maakt vrienden of eigenlijk meer 'vage kennissen'. Want zodra je allemaal weer in het water ligt, praat je vaak weer alleen met de 'bewoners' van je 'eigen' steiger. Etienne is, in de haven, vaak beter is de small social talks. Degenen die ons goed kennen zullen nu hard lachen, want vaak is het anders. Maar ik ga het al leren ;-).... Mijn klusje (het poetsen) heeft Etienne maar afgemaakt, want ik stond 'even' te kletsen!