Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wat eten we vandaag? | Home | Fécamp »

Visavontuur

Zondag 13 juni 2010 @ 23:27 Het was vandaag geen dag voor zeilers. Althans niet voor zeilers die de koers hadden van Boulogne sur Mer naar Dieppe. En niet voor zeilers die er een hekel aan hebben om ‘motorbootje’ te spelen. We voeren de haven uit met 5 knopen wind tegen, een kleine 2 beaufort, en het is heel de dag niet meer geweest. De zee was dan ook als een spiegel! Wij hebben er (nog) geen problemen mee om dan ‘motorbootje’ te spelen en tuffen gewoon heel de dag relaxed naar Dieppe. Het rustdagje gisteren heeft ons goed gedaan en je merkt meteen dat het energie niveau hoger is dan de andere dagen.

Zo gaaf, we hadden vandaag een paar dolfijnen bij de boot!!! Echt zó dichtbij dat je de beschadigingen op de rug en vin kon zien. Etienne riep mij en toen ik over de reling stond te kijken hoe en waar, schrok ik omdat ze zo dichtbij omhoog kwamen! Ze speelden wat achter de boot in het schroefwater en sprongen dan naast de boot omhoog. Geweldig!!! We hebben er zeker 3 gezien, maar later zagen we er een aantal wegzwemmen, terwijl er nog twee bleven spelen. Dus het zijn er een paar meer geweest. Toen ze wegzwommen konden we door de vlakke zee, ze nog ver zien springen. We hebben geprobeerd wat foto’s te maken, maar ze zijn zo snel en ons fototoestel is zo langzaam…..Maar met iets meer energie op zo’n stille dag. Wat ga je dan doen? Kijken of we een eerste vis kunnen gaan vangen! Degene die ons iets beter kennen, weten dat vissen voor ons een heel nieuw hoofdstuk is. Dat hebben we nog nooit gedaan, een ontgonnen gebied. Er staan inmiddels al hele champagne flessen op de eerste grote tonijn… maar zover is het nog niet. De hengel tevoorschijn gehaald. Hij was al uit de verpakking hoor, zo erg is het niet. En dan de volgende paragraaf, welk haakje hang je eraan? We hebben inmiddels een heel arsenaal aan verschillende blinkertjes, grote vissen en evenzo grote haken. Van verschillende mensen van alles gehad. Etienne pakte natuurlijk het leukst en fleurigst uitziende visje, met redelijke haak. Toen ik vertelde dat je vangt in verhouding van de grote van de haak, zijn we maar overgestapt naar wat kleinere haakjes. De verpakking gaf aan: ‘haring en zeebaars’. (Volgens mij een setje van jou Marc!) Ik moest alweer lachen, want we lusten beiden geen haring, dus het was niet te hopen dat we die zouden vangen. Frits had daar waarschijnlijk anders over gedacht. De sliert aan haakjes en glimdingen ontward, aan de hengel en overboord. En dan begint het leukste… het wachten. En jawel! Ergens halverwege de middag hadden we beet! We zagen iets springen aan de lijn. Binnenhalen!!! En daarbij moet het mis zijn gegaan, want eer alles binnen was, zat er geen vis meer aan. Ik haalde stiekem opgelucht adem…. het fileren blijft me nog even bespaard!

zes reacties

Wat geweldig dat jullie nu levende dolfijntjes hebben gezien! En jammer dat je nog niet aan de verse sushi hebt gezeten. Wel gelijk zeggen als het is gelukt hoor, want ik ben reuze benieuwd. Dat fileren lijkt me ook een drama, dus succes ermee als het zover is. Hier is alles ok. Wanneer gaan we weer skypen?

KUS
Tanja - Maandag 14 juni 2010 @ 09:55

Hallo luitjes, wat heerlijk om zo al jullie verhalen te lezen en goed op de hoogte te blijven. Volgende keer maar een lijntje uitgooien voor een lekkere tong Etienne.
Liefs
Brigitta
Brigitta - Maandag 14 juni 2010 @ 16:18

Een tong? Als er dan maar wel een vent aan vast zit. Hehehehe. Ahum…flauw.
Hoeveel km varen jullie eigk op een goede dag? Heb geen idee?
Dikke kus!
Emily () - Dinsdag 15 juni 2010 @ 00:03

@Emily
Om dit soort geintjes mis ik je enorm! Maarre… vind het geen gek idee. Mocht het een leuke stoere zeebonk zijn stuur ik hem wel door… voor Tan dan ;-)
Denise () (URL) - Dinsdag 15 juni 2010 @ 22:53

Fijn, bedankt!!
Tanja - Woensdag 16 juni 2010 @ 09:46

Tan d’r spinning uitje met JP gisteren heeft ook al geen smakelijke hapjes opgeleverd. Alleen zwetende lycra broekjes. Ook een beetje jammer.
Emily () - Woensdag 16 juni 2010 @ 11:18  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.