Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Cherbourg | Home | Maandag 21 juni 2010 … »

Toch een feestdag

Zaterdag 19 juni 2010 @ 21:34 Vanochtend stond ik op met een rotgevoel. Vorig jaar hier in Cherbourg kregen we slecht nieuws; een lieve vriend belde ons om te vertellen dat hij kanker had. Ik weet nog dat we gingen lunchen en eigenlijk alleen stil tegenover elkaar zaten. Ook is het vandaag de datum dat vier jaar geleden mijn lieve paps overleed. Ik had dus een paar donkere wolkjes boven me vanochtend. Wat doe je dan? Je kunt er de hele dag in blijven hangen. Maar toen dacht ik aan de Blauwe Pinquin. Zij zijn ook op wereldreis en tijdens de oversteek vieren ze voor, weet ik weet wat, een feestje. Dus dacht ik…. dat kunnen wij ook doen! Met onze lieve vriend gaat het super goed en mijn paps zou ook willen dat we genieten: ik drink vanavond gewoon een extra wijntje op beiden! We zijn de stad ingelopen, hebben lekker op een terrasje gezeten én zelfs een ijsje gegeten! Ik heb net ook een feestmaal gekookt: saté met satésaus, heerlijke salade en gebakken aardappeltjes. En dat alles met een lekker wijntje, tijdens een stralende zon vandaag!!

Daarnaast heeft ook NL weer gewonnen van Japan! Dat kwam zeker ook een beetje door onze steun: een spandoek, bungels, oranje t-shirt, oranje drinkglazen, oranje ioon en oranje kussens. En niet te vergeten, mijn tenen vandaag!!Zoals jullie merken zijn wij gek op saté. Heeft iemand nog lekkere tips voor de marinade… ik houd me aanbevolen!

** Er staan ook weer nieuwe foto's bij Frankrijk in het fotoalbum. Blijft de internetverbinding zo snel komt er ook nog tekst bij vandaag...anders wordt dat een andere keer.

vijf reacties

Je tenen zijn de zelfde kleur als de bloemen op je paps graf.[oranje]Hij hield ontzettend van voetbal,dus na de 1-0 heb ik ze erop gezet.En vanavond met een kaarsje bij zijn foto, en ik een glas rose drinkend op jullie behouden vaart.Dikke kus .mams
Anny () - Zondag 20 juni 2010 @ 00:59

Wat heb jij een mooie voetjes! Je kunt een clubje oprichten met Brigitta, die heeft ook van die poezelige ;-)

Hierbij een recept: veel ketjap/sojasaus, veel ui (in ringen), veel knoflook en veel sambal. Dat lekker door elkaar roeren, kipfilet erbij en je eet je poezelige vingertjes (en misschien zelfs wel teentjes) erbij op. Of kende je deze al? kan natuurlijk ook nog.

Goed dat je jezelf zo uit je donkere wolk hebt kunnen trekken. Ik ben trots op je.
Kus!!
Tanja - Maandag 21 juni 2010 @ 09:01

Hoi Denise, je weet, ik kan niet tegen voeten enzo. Behalve die van mijn kinderen. Dus ik moet niet denken aan een tenenclubske. Bah bah.

Ik sluit me qua receptuur volledig aan bij Tanja. Als het om bbq spiezen in het algemeen gaat, moet je online de Allerhande van deze maand maar eens lezen. Staan er geloof ik vijf op.
Lekkerrrrrrr!

xxx
Emily () - Maandag 21 juni 2010 @ 13:06

Tja,wat moet ik daar opzeggen. Heel blij dat we jullie als echte vrienden hebben.
Van mij geen recept voor de saté,die hou ik geheim voor als jullie weer bij ons komen eten.We kunnen jullie soms ook volgen via marinetraffic,zeilboot de Waterlander uit Goes is nu bij jullie in de buurt.Grappig he!

liefs
Herman
Herman - Maandag 21 juni 2010 @ 16:31

Ben het met Tanja eens,.... wat een mooie voeten, en dat voor een zeilster. Geen blauwe teen of (stoot)wond te zien.
In ieder geval een mooi sfeerbeeld tijdens het WK voetbal, ben benieuwd naar je sinterklaas of kerstvoeten ;=).
Harry
Harry - Dinsdag 29 juni 2010 @ 15:53  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.