Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« 'Brandmerk' | Home | La Luna in het ijs »

Bijpraten

Dinsdag 06 januari 2009 @ 00:00 We zijn alweer een paar maanden verder en ik dacht, met het begin van het nieuwe jaar zal ik de site weer eens updaten. Inmiddels staan de foto’s van de zomer- en herfstvakantie op de site.

Ten eerste wensen we iedereen een waanzinnig 2009 met veel warmte, gezelligheid en geluk! Dat het maar een top jaar mag worden! Met een evenzo top vaarseizoen natuurlijk ;-)

Zoals zo vaak is het hier niet rustig geweest. Hot nieuws: wij zijn op 12 december in het huwelijksbootje gestapt! Jawel, we zijn getrouwd!

Op de andere boot, La Luna, is ook e.e.a. gebeurd. Wij zijn in de herfstvakantie bij North Sails geweest en hebben een hele tijd met Anton Brinkhof gesproken. We hebben goed advies gekregen en een nieuw grootzeil met huik besteld. Het wordt een nieuw soort doek wat door North Sails ontwikkeld is. Het is geloof ik al wel wat jaartjes in Amerika, maar relatief nieuw in Nederland. Ik ben benieuwd!
Omdat het hijsen bij ons altijd vrij zwaar ging en je met reven ook echt het zeil moest helpen te zakken, zijn we gaan kijken naar een systeem om dit te versoepelen. Nou, daar kun je je geld zeker in kwijt. Op aanraden van North Sails (ze geven echt super advies!) gekeken naar het systeem van Tides Marine: Track and Slide System. Je neemt alle maten (van mastlengte, mastprofiel, profieldikte, etc) met de behorende mallen, geeft de gegevens door en krijgt alle spullen opgestuurd. Dan schuif je het de mast in, zet het vast en stuurt de sliders naar North Sails die ze aan het zeil monteren. Het zeil is al in Almere, dus we kunnen het binnenkort gaan ophalen.Met het weinige wind in de herfstvakantie hebben we veel gespinakerd. Toen we dan ook later die week bij North Sails waren, maar meteen een Snuffer besteld… mijn verwachtingen zijn hoog!

We hebben ook innig (positief!) contact gehad met Gebo over de ramen in de kajuit. Die er nu in zitten zijn nog de originele en geven bij heftig weer lekkage. Dus mallen gemaakt en nieuwe besteld. Deze komen half februari. Vind het wel spannend, want het zal toch een ander zicht zijn. Nu zonder aluminium rand, dan met rand.

Wat is er nog meer gebeurd…veel, maar dat zijn meer ‘off-boot dingen’.
Vandaag nog even naar de haven gaan kijken. Het vriest nu aardig, dus alles even extra checken. De haven ligt een stukje dicht. Wij lagen ook helemaal in het ijs, maar het was nog heel dik. Toch maar even los gemaakt. Het gaat nog harder vriezer, dus wie weet. Alles was goed en het was mooi de haven zo te zien! (nog een paar foto's meer in het foto-album)Een witte wereld, waarin alles stil is.
Alles rust. Rust en wacht.
Wacht tot de lente zich weer aandient
en alles weer
met vol enthousiasme kan springen,
kan dansen.
Tot leven kan komen.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.