Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« 'Lezersvragen' | Home | Bootschappen en wasda… »

Bunker douchen

Vrijdag 25 juni 2010 @ 00:03 Ik was vandaag heel de dag in de veronderstelling dat het woensdag was. Pas toen onze Nederlandse achterburen zijn schotel voor de tv (om voetbal te kijken natuurlijk!) op de steiger ging stellen, kwam ik erachter dat het al donderdag was. Wat gaat de tijd toch snel!

Na weer een zeilloze, maar super zonnige dag, liggen wij inmiddels in Camaret. Een klein plaatsje in de buurt bij Brest. Morgenochtend even kijken of de supermarkt alles heeft en zo ja, dan vertrekken wij vanaf hier naar La Coruna, Spanje. Het haventje is knus en klein. Het stadje weet ik nog niet, maar de douches waren al een hele belevenis!

Etienne had 2 euro munten gekregen bij de havenmeester(es) omdat die nodig waren voor de douches. De haven ligt op het eind van een pier en op deze pier staat een fort en een aantal bunkers. In één van die bunkers zitten de douches. Zodra je ondergrond gaat is het net alsof je de douches van de Duiters tijdens de bezetting in loopt! Oud, laag en donker. Heel bijzonder. Nou had ik de Engelsen op de steiger al gehoord over dat het niet ging met 2 euro munten, maar ja, waarom gaf de havenmeester(es) ze anders? Ik het douchehokje in, ja hoor, er hing een kastje waar je geld in kon stoppen. Ik zei al dat het oud was, nou de douche hokjes waren ook voor kleine smalle Duitsers. Dus ik me uitgekleed en alles zo goed als het kon aan 1 haakje gefrommeld achter het kleine schotje zodat het droog zou blijven. M'n tas ging er niet meer aan, maar kon nog net op het kleine plankje, naast mijn shampoo, cremespoeling en doucheschuim. Ik m’n 2 euro muntje in de aanslag…. Zit er een, tja hoe leg je dat uit? Je moet het muntje omhoog schuiven in een sleuf op het kastje en dan zou het vanzelf het kastje invallen. En ja, dat ging dus niet. Ik gekeken, gevoeld, ja, er zat toch echt een opening in. Sta je dan, klaar om onder een heerlijk warme douche te springen, krijg je die munt er niet in! De moed zakte in mijn teenslippers! Na herhaaldelijk proberen bedacht ik me de conversatie van de Engelsen weer… geen 2 euromunten. Ik m’n spijkerbroek en shirt aangeschoten en naar buiten. Alles afgezocht in die bunker, zit er een ruimte met een grote bank en een telefoon. Daar hangt aan de muur een oude elektriciteitskast, tenminste zo zag dat ding er op het eerste gezicht uit. Er hingen wat vervaalde, uitgelopen en half geschuurde briefjes op met kreten als ‘jetons’ en ‘2 euro’. Ik beter die kast bestudeerd. Wat blijkt…. Je moest daar je 2 euro munt instoppen en dan kwam er een speciale penning uit, die dan weer in het kastje in je douche paste. Whaaa!!! Toen de douche eenmaal aanging was hij zalig, maarre… zou dit ook iets met de Franse slag te maken hebben?

En speciaal voor Emily een idyllische foto. De zonsondergang vanaf onze ankerplek in Roscoff gisteren.


twee reacties

Dank je Denise, dank. Dat kon ik wel ff gebruiken na deze week. Was nie leuk. Maar het uitzicht van een ondergaande zon bij de duinen vandaag was ook formidabel
hoor! Ben net pas binnen! Ik vind het super dat je elke dag wat schrijft. Dat is echt het cadeautje van de dag!
Emily () - Vrijdag 25 juni 2010 @ 00:14

gewedig,julie reisverslagen.zeker na mijn operatie aan mijn teen en al een maand niet gezeild te hebben.ga het woensdag weer proberen naar het natuurreservaat cabrera,balearen.wel goede reis naar spanje y que todo va bien.viva la coruna a por ella.
boaz () - Vrijdag 25 juni 2010 @ 11:55  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.