Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bunker douchen | Home | Eerste mini-oversteek… »

Bootschappen en wasdag

Zaterdag 26 juni 2010 @ 00:34 Meestal hebben we een rustdag als we een dag in de haven blijven liggen. Nou, vandaag niet! Vanochtend eerst het stadje verkent of er een goede supermarkt was om te 'bunkeren' voor de oversteek. Ik ben helemaal verliefd op Camaret sur Mer! Wat een schattig plaatsje. Het is een dorpje wat tegen een berg is gebouwd, rond een natuurlijke kom waarin bootjes liggen en langs de pier is de haven voor bezoekers. De kom valt gedeeltelijk droog, dus je ziet verschillende bootjes droogvallen. Langs het water, dus rond de kom zijn de restaurantjes, winkeltjes en terrasjes. Loop je een zijstraatje in, kom je in een labyrint van smalle straatjes en steegjes, vol met exposities van allerhande kunstenaars. Waanzinnig leuk! En huisjes gebouwd uit grote stenen, echt nog authentiek. De sfeer die er hangt is relaxed en toch bruist het ook een beetje.

Wij waren niet relaxed vandaag. Er is een grote Super U (supermarkt) dus we konden inslaan. Terug naar de boot en ons steekkarretje met krat gehaald. Toen weer terug. Het is best een aardig loopje, zeker twee kilometer. Bier ingeslagen, cola, water en blikken. Allemaal op het karretje en mijn rugzak vol. Weer terug. En dat alles in de zengende hitte! Het was vandaag warm, geen zuchtje wind. Maar ik snap ook wel dat we niet mogen klagen… het is mooi weer en een volgende keer als we gaan inslaan is het misschien nóg warmer. De mensen keken wel naar ons, met een karretje vol bier, cola en water over de boulevard en ik krom van de zware rugzak sjokkend achter Etienne. Zij dachten vast dat we een feestje gingen bouwen. ;-)

Morgen weer terug voor verse groenten en fruit, vlees en brood. Dan hebben we onze boot vol voor een tocht van een paar maanden geloof ik. Verhongeren zullen we dus niet tijdens de oversteek van Biscaye, die waarschijnlijk zo'n drie dagen gaat duren. Of misschien nu wel langer omdat we wéér dieper in het water liggen.

En vandaag was het ook wasdag op de La Luna. Dat is, naast afwassen, echt een van de klusjes die ik niet graag doe! De wasmachines waren erg ver weg en duur, dus maar op de hand. Vanochtend de was in een tonnetje, emmer en bak (ja, zoveel was het!) en maar even laten staan. Toen we terugkwamen van het sjouwen met het karretje, was het uitspoelen van de was op de steiger eigenlijk niet eens zo'n vervelend klusje… van het spattende water koelde je lekker af. Alles hangt nu aan een geïmproviseerde waslijn te drogen. Het is nu met de was helemaal een 'vertrekkersschip'. ;-)
-----
At 25-6-2010 21:29 (utc) our position was 48°16.76'N 004°35.35'W


een reactie

Hallo! Je hebt het maar druk met je bootschappen, wat een gesjouw, zitten er onder Mr.Ed geen wielen? Ik heb soms het idee dat je het nog drukker hebt dan dat je het in je huis had.Pas maar op dat ze je was niet weg halen,ik vraag me af spoel je de was in de zee? Ik denk aan het spreekwoord,(de zee wast alles schoon).Dikke knuffel, liefs van mams!
Anny () - Zaterdag 26 juni 2010 @ 22:57  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.