Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Eilanden rondreis | Home | Andere oceaan »

Laatste trip

Zaterdag 09 juli 2016 @ 19:05 En ja, we zijn weer onderweg. Afgelopen donderdag hebben we ons losgerukt van de Azoren. Was best moeilijk. Misschien omdat de Azoren gewoon prachtig zijn, met super vriendelijke mensen, of omdat het onze laatste trip gaat zijn en de tochten hiervoor nu niet echt de leukste waren?
.
Ik denk alles bij elkaar. Want met het vertrek van de Azoren zeilen we nu naar het vasteland Europa. Waar we gaan landen weten we nog niet precies, maar zeker nog niet NL. Waarschijnlijk Frankrijk ergens. En dan, dan komen we wel heel dichtbij NL. Ineens ga je dingen ook een soort van 'voor het laatst doen'. Raar. Heel raar.
.
Maar, vooralsnog klagen we niet, want tot nu toe hebben we een TT'tje. Top Trip. We vertrokken in de laaghangende bewolking, maar voor Terceira klaarde het op en hadden we een super warme eerste dag. Wel met heel weinig wind, dus was het motoren, maar daardoor konden wel lekker rustig inslingeren. 's Nachts was het weer prachtig met veel sterren tussen de sterren.
.
De tweede dag konden we alweer gaan zeilen. Stroom ook goed mee, dus we gingen als de brandweer. Advies is om eerst noord te gaan varen, totdat je de westenwind oppakt en daarmee zo het kanaal in kan. Tweede nacht was een beetje regenachtig, maar niet erg.
.
En vandaag is weer een prachtige dag. De wind maakt het was frisser, maar de zon doet goed haar best. We zijn inmiddels maar gewoon naar het waypoint (Engels Kanaal) aan het varen, want we hebben nu al westenwind. Ik denk dat de stroom vertrokken is, misschien nog een beetje, maar het gaat super. Ook laten de gribfiles niets geks zien voor de komende dagen, dus alles ok hier.
-----
At 9-7-2016 16:46 (utc) our position was 41°57.58'N 023°08.74'W

een reactie

Jullie zijn nu wel echt “dichtbij”.
gerard smit () (URL) - Zondag 10 juli 2016 @ 14:35  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.