Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Laatste trip | Home | Enzovoort »

Andere oceaan

Maandag 11 juli 2016 @ 19:54 Het gaat hier nog steeds prima! Inmiddels zitten we ook in het ritme van een langere trip en rijgen de dagen weer aan elkaar. Het weer is prima, veel bewolkt, maar ook geregeld een zon en de wind is rustig, waardoor ook de golven. Het is zo tussen de 7 en 10 knopen wind. Prima dus.
.
We gaan gestaag verder. Voor ons doen praten we deze trip weinig, terwijl we eigenlijk genoeg hebben om over te praten, zou je zeggen. We zijn, denk ik, eerder vol met eigen gedachten.
.
Wat wel weer grappig is, elke oceaan is anders en zo ook de Noordelijke Atlantische oceaan. Wetenschappelijk zal het misschien ook wel, maar dat kan ik niet bepalen natuurlijk, het is alleen maar van wat ik zie. En ik zie hier geen vliegende vissen meer (wel weer lekker onbezorgd lezen met een lichtje dus 's avonds), wel enorme (en dan echt enorme) grote groepen met kleine dolfijnen, echt van die springers. We zagen vandaag zelfs weer een paar walvissen! De luminscentie is summier hier en er is continu wel een vogel te zien. We merken duidelijk dat er een getijdestroom loopt. Het ene moment gaan we soepeltjes en het andere moment is het een klotsbak. Er zijn, naast dat we ook vaak de zon hebben, ook heel veel wolken. Gelukkig is het 's avonds vaak weer helder en zien we de sterren tussen de sterren en de melkweg. Weer genieten.
.
De eerste mijlpaal van door de 1000 mijl zijn we al een tijdje door en steven nu af op het 'halverwege punt'. Lekker hoor, want hoe mooi een oceaan ook is, wij vinden het heerlijk dat we alweer aan het aftellen zijn! ;-)
-----
At 11-7-2016 17:27 (utc) our position was 43°37.43'N 018°37.33'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.