Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Errug jammer..... | Home | Nieuwe balans »

Bumpy and Splashy ride

Dinsdag 13 juli 2010 @ 12:08 Na al het gepraat over voetbal is het nu weer tijd voor zeilpraat....en dat heb ik genoeg na gisteren!

Net de haven uit (gisteren dus), zaten we nog bij te komen van de letterlijke en figuurlijke kater. Alle zeilen gehesen want met een 5 bft zou het een lekker zeildagje kunnen worden. Eenmaal de Ría uit gingen wij ons toch wel afvragen of de maker van de Grib-files (weerberichten) toch ook niet nog last had van z'n kater. De voorspelde wind door deze 'pipo' zou uit een heel andere hoek komen! Nu was het wéér de koers tegen de wind in én we moesten de beruchte Kaap Finisterre rond... Ik had in de haven een cinnarizine genomen tegen zeeziekte. Neem anders eigenlijk niets, het gaat normaal ook gewoon over, maar had geen zin in weer een zieke dag. En dat ging goed! In de ochtend met af en toe een dikke 6 bft, rakken maken zodat we lekker met zo'n 6 knopen scherp aan de wind toch een beetje de goede richting in gingen. Eigenlijk een prima zeildagje!!

Maar wat een golven! La Luna dook af en toe goed de golven in, er kwam veel water over. Werd Etienne niet nat van de regen, dan was het wel van het buiswater. Halverwege de middag ging het bij mij weer fout; ik was binnen om soep te maken en dan wordt het erg warm. Toen moest ik naar buiten om overstag te gaan en toen ik weer in de warmte naar binnenging, ben ik meteen maar weer buiten gaan zitten. Géén soep en ik heb de biertjes van de avond ervoor aan de vissen gegeven. Er zwemmen er nu een paar alleen maar rondjes, denk ik ;-) Ik ben daarna maar op de salonbank aan de lage kant gaan liggen. Dat was op zich al een ervaring, want zo kwam je los van de bank en zo werd je diep de kussens in gedrukt. Maar als ik lig gaat het prima. Ik lig wat te dagdromen (van mooi witte palmstranden en geen golven) en wat te dommelen.

Eerder hadden we ter hoogte van Cabo Finisterre de motor bijgezet zodat we nog scherper aan de wind konden varen en niet nóg een rak hoefden te maken. Het is wel lekker zeilen, maar het schiet niet op al die rakken. En tja, Cabo Finisterre is berucht om de golven... ik kan nu niet zeggen dat het daar erger was. En door het slechte zicht hebben we ook niets van de Cabo (Kaap) gezien helaas.

En ineens lag de boot stil....Ik meteen naar buiten, we waren de Ría ingevaren en de golven waren weg. Je bent dan gewend aan het schommelen en draaien en als het dan ineens rustig is, is dat zo raar. Rond zeven uur lagen we in een box in Portosin in Ría de Muros. Samen met deBlue Spirit bij de Aquaholic een 'aankomstborrel' gedronken. En dat is ook het fijne van zeeziekte: is het geschommel weg, is het over en kun je weer eten en drinken. Toen we net klaar waren met eten in het clubgebouw van de haven zagen we deTin Hau (Sailing Sjaakie) binnenkomen. Dat is mooi, die is ook weer binnen. De rest was in Camariñas blijven liggen, misschien dat we die vandaag weer gaan zien. En dan denk je lekker te gaan slapen.... ik schuif onder het dekbed... NAT!! Potjandorie (ik heb gisteren een iets andere kreet geroepen), maar er had dus iets gelekt waardoor mijn bedje nat was. Dat is balen! Inmiddels hebben we ontdekt dat als we heel veel water het gangboord in krijgen, het zo een bakskist inloopt. En dan komt het water via elektriciteitsdraden onderdeks, waar de stuurkabels zitten en die zitten dan weer boven mijn bedje. We denken ook al een oplossing gevonden te hebben, dus ik maak me geen zorgen.

Ben vandaag maar meteen aan het wassen geslagen, om ook al mijn zoute lakens weer lekker fris te krijgen. Niet op de hand hoor. Gewoon in het machine!!!

een reactie

de vissen waren wel blij met de biertjes hahaha …ik wilde zien de geziecht van eitenne zonder zijn bier.jij weet …niet meer zoep met de golven.en niet ruzie voor pak de kant van het bed met miender nat.un grote KUS!!
jenny () - Woensdag 14 juli 2010 @ 11:23  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.