Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Festas virxe do Carme… | Home | De avond valt.. »

Wat een feest!

Zaterdag 17 juli 2010 @ 13:41 Gisterenmiddag nog heerlijk door het stadje gestruind en om half 7 klaar gaan zitten aan boord om de processie van de Maagd Carme te zien. Wat een feest! Heel veel boten, klein en groot, waren op het water helemaal versierd. Het was een drukte van belang, het ging steeds harder waaien en op de kade was continu een salvo van vuurwerk klappers. Wat een festijn!! Maar die klappers, die zijn in NL verboden geloof ik. Je voelt het schip gewoon trillen! Ondertussen waren ze op de helling druk met andere zaken.... iemand had zijn auto zo laag neergezet, dat hij tot de helft onder water stond....

Etienne werd door Willem van de Flying Swan opgehaald om even mee te kijken naar zijn motor. Helaas konden ze het zelf niet verhelpen en moeten ze vandaag naar een dealer. Ik hoop dat het snel opgelost is. Rond elf uur zijn we met Jack nog even het stadje ingegaan. De muziek van de twee podia galmden alweer, samen met het kermis geluid, door het dal. Lekker naast de biertent van de Spaanse muziek genoten. Om middernacht begon het vuurwerk. Ik heb met tranen in mijn ogen staan kijken! We stonden op de kade tussen tig Spanjaarden, iedereen was stil en er klonk operamuziek ('time to say goodbye' enz) keihard door de haven. Het vuurwerk was schitterend!! Ik heb het echt nog nooit zó mooi gezien (hele vuurregens!) en dan met de muziek en iedereen stil. Zó bijzonder, zo mooi. We waren wel blij dat de wind van onze boten af stonden ;-).

Daarna tot laat nog naar het muziek geluisterd. Wat zo grappig is; het was rond 1 uur vannacht drukker op de terrassen, straat, kermis en plein dan om tien uur! Iedereen leeft hier 's avonds. Maar ook de kinderen... die gaan hier echt niet na Sesamstraat naar bed. Ook vannacht ging de muziek tot half 6 door. Ik heb er weinig van gemerkt dit keer, Etienne wel. We zijn vandaag maar blijven liggen. Vandaar dat we weer lekker in het zonnetje op het terras aan het internetten zijn!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.