Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wat een feest! | Home | Snorkelen »

De avond valt..

Zaterdag 17 juli 2010 @ 23:29 Inmiddels is de zon achter de bergen verdwenen en daarmee ook de warmte. Het was vandaag weer een hele warme en zonnige dag. Weer zoals het in Spanje hoort te zijn! Maar met het verdwijnen van de zon en het aantrekken van de wind is het 's avonds fris. Later op de avond gaat de wind weer liggen, maar is het op het water lekker afgekoeld. Voor de beeldvorming: ik zit op dit moment met een lange broek en trui aan in de kuip. Kopje koffie erbij en ik kijk uit op het dorpje. Doordat de zon zich net heeft verscholen achter de bergen is het licht goudkleurig. Ik zie de smalle witte huizen met kleine raampjes (de typische huizenbouw voor deze streek, Galicie) zich opstapelen tegen de helling, daarachter het groen van de bossen met een enkel huis en helemaal bovenop megagrote dennenbomen. Ik zie de lichten knipperen van de kermis en hoor de opzwepende muziek van een spectaculaire attractie. Het water hoor je rondom je kabbelen en de zeevogels vliegen voorbij. Af en toe hoor je het zoemen van een dinghy. Wij hebben Mr. ED al opgeruimd en blijven vanavond thuis.

Eind van de middag hebben we weer eerste rang gezeten bij de plaatselijke roeiwedstrijd! We hoorden de grote roeisloepen aankomen en toen de boot, die de vlaggen uit aan het zetten was, wel heel lang rondom ons bleef varen, snapten we dat we eigenlijk in de weg liggen. Maar ja, wij waren toch echt niet van plan om ankerop te gaan. Uiteindelijk hebben ze vlak naast/voor onze boot de twee vlaggen gedropt, waar de roeiers omheen moesten. Wij zaten dus eerste rang bij het spectaculairste stuk van de wedstrijd, het ronden van de boeitjes!

En ook vanavond is het nog feest in Muros. Er staan weer twee podia, waarvan eentje echt megagroot! Wij gaan de muziek vanavond heerlijk vanuit ons bedje beluisteren! ;-)

Morgen gaan we ankerop en naar de volgende Ria, Ria de Arousa. Een nieuw gebied te ontdekken. We zijn er nog niet uit of we een haventje induiken (even lekker warm douchen) of voor anker gaan op een rustig plekje. We laten het afhangen van onze bui als we in de Ria moeten beslissen.

-----
At 17-7-2010 20:56 (utc) our position was 42°46.66'N 009°03.41'W


vier reacties

HOI DENISE,wat een leuke foto’s en wat ‘n blauw water daar zeg,dat zal in de golf van mexico wel anders zijn met de olielek,alhoewel hij is als alles goed blijft gaan weer gedicht,hopelijk komen jullie daar niet te dicht in de buurt.Want na al dat moois wat je daar ziet waar je nu bent,zou dat volgens mij verschrikkelijk zijn.Maar ja daar ben je wel op voorbereid het is niet de eerste keer voor jullie in de buitenlanden.Hou van elkaar dat doe ik van jullie!liefs v.mams
Anny - Zondag 18 juli 2010 @ 12:42

Hoi Denise en Etienne als ik het zo lees is zo’n avondje thuis helemaal niet zo slecht.

groetjes en knuffel Frits en Gerda
Frits en Gerda () - Zondag 18 juli 2010 @ 14:08

Ik ben het helemaal eens met Gerda van dat avondje thuis,want zulke feestvarkens hebben zo nu en dan wel wat rust nodig!Hierbij groetjes voor Frits en Gerda en voor jullie ,doei doei.
Anny - Maandag 19 juli 2010 @ 00:02

Hai D, heb je wel door dat je leven (haast) iedere dag een feestje is? Misschien valt het jou niet direct op maar ik wil je er wel even op attenderen hoor. De ijscoupe is nog niet verorberd of je zit al weer aan het bier. Het bierglas is net leeg of de tapas worden geserveerd. De tapas worden afgeruimd en het vuurwerk begint. Tjongejonge, wat een rotleven heb je toch gekregen!

Wij vierden afgelopen zaterdag Peets verjaardag; hij was op 22 juni jarig maar toen waren we nog in Zeeland dus dit was de eerste zaterdag waarop het kon. Was erg gezellig. Eindelijk had ik ook eens een feestje (maar moest wel zelf de slingers ophangen…). Na twee dagen boodschappen doen, huis opruimen (waarom ik dat eigenlijk doe, snapt niemand) en verdere voorbereidingen kwamen de (schoon)ouders. Daarna verdere familie en vrienden. Gezellig gegeten in de tuin. Errug leuk allemaal. Timber stal de show met al zijn fratsen en deed net of hij het feestvarken was. Gek op aandacht dat beest (‘t is net zijn vrouwtje, hihi). Bo was gelukkig ook weer genoeg hersteld om het feestje te laten doorgaan. Om 02.30 uur was alles opgeruimd, honden uitgeweest en toen heerlijk naar bed. Geloof dat ik nog nooit zo moe ben geweest.

Afgelopen vrijdagavond enorm verwend door Em met haar Tunesische kookkunsten! Echt heel erg lekker gegeten: couscous (zeer uitgebreid), ozzjah-‘prutje’ (maar dat schrijf je heel anders), pittige salade met tonijn en briques (soort pannekoekje gevuld met ui, vis en een ei gefrituurd). Mjammie. Had Tan opgehaald in R’dam dus die kon lekker drinken. Dat was niet tegen dovemansoren want na afloop zat ze helemaal toeter van alle flessen Prosecco weer bij me in de auto. Hoe leuk het ook was, het was nog leuker geweest als jij er ook bij was geweest D!!!
Linda - Maandag 19 juli 2010 @ 14:23  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.