Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« De avond valt.. | Home | Internet »

Snorkelen

Zondag 18 juli 2010 @ 23:31 Een dag zoals een dag in Spanje hoort te zijn. De zon scheen al volop toen wij vanochtend op tijd vertrokken. Met een heerlijk windje (dikke 3 bft) zeilden we met een dikke 6 knopen snelheid heerlijk weg. Helaas ging de wind halverwege de dag weer liggen, maar verder was het super weer! Volop zon en erg warm. We hebben onderweg ook weer bezoek gehad van dolfijnen! Een hele grote groep. Het blijft geweldig!

Het zijn hier allemaal rotskusten met af en toe een dorpje en rotsblokken als uitlopers in de oceaan. Schitterend om langs te varen. Dit gaat in de Ria's gewoon door, al lopen de dorpjes dan meer naar beneden, naar het water met een strandje of haven.

Vanmiddag zeilden we Ria de Arousa in. De grootste Ria met veel dorpjes en ankerplaatsen. In de Ria trok de wind aan en konden we weer heerlijk zeilen. Het was druk met allerlei bootjes, maar ja, ook hier is het zondag. We zijn voor anker gegaan vlakbij het stadje Caraminal op een plek vlakbij een strandje die we als tip van mede-vertrekkers van de Vrijheid hebben gekregen. En inderdaad, het ligt schitterend! De rest van de Nederlandse vloot ligt meer bij het haventje. We kijken uit op een strandje met rotsen en daarachter een bos. Het anker laten vallen en meteen in de bijboot naar het strandje om te snorkelen rondom de rotsen in het water. Het is onder water echt wel mooi, zeker geen Egypte, maar toch wel van alles te zien. Anemonen, kleine visjes, grote vissen, schelpjes en vele varianten van sponzen. Het water is hier zo'n 21 graden, dus prima te doen.

Hier in Caraminal is het ook feest! We hebben de knalsalvo's vanaf de kade alweer gehad en de muziek klinkt ook hier over het water. We hadden hoge verwachtingen om vanaf dit plekkie dolfijnen te zien, maar door al die knallers hebben de dolfijnen vandaag vast een rustiger plekje opgezocht. En ik geef ze groot gelijk!
-----
At 18-7-2010 20:42 (utc) our position was 42°35.90'N 008°55.34'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.