Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Internet | Home | I love Spanje! »

Eindelijk ijs, maar nog steeds geen gas

Dinsdag 20 juli 2010 @ 11:11 Gisteren na het terras niet aan de boterhammen, maar aan een stukje pizza. Nóg lekkerder ook ;-) Het was weer een super warme dag! In de middag, wanneer de zon het hoogste staat, gaat in de Ría’s heel vaak de wind ook liggen. Het wordt dan heel warm.

We waren ook op pad geweest om te kijken of we ergens onze gasfles konden laten vullen. Dat is een probleem in Spanje! Ze wisselen hun eigen flessen om, net als in NL en je kunt maar op weinig plekken vullen. En die weinig plekken hebben wij nog niet ontdekt. Ik vroeg het in een zaakje waar ze van alles verkochten, van servies tot gereedschap. Dat zijn trouwens de beste zaakjes om het te vragen als je iets zoek! Ik moest mee naar achter en toen lieten ze een fles zien, ja, zo’n fles. Alleen is die van ons groenig. Ai.. dus ruilen ging niet. Nee, dat wilden we ook niet. Oma,opa en moeders, iedereen was aan het verzinnen, kletsen en vragen. Aaaah, zei moeders, “de baas van de haven werkt in de Farmacia, daar kunnen we het wel gaan vragen. En als die het ook niet wist, dan moesten we maar naar een restaurant om te gaan eten.” Haha, ze snapten dus goed waarvoor wij gas gebruiken. En zo erg is het niet, we hebben nog gas genoeg, maar dat gaat ook een keer op…
Moeders met ons naar de Farmacia. Schitterende oude authentieke apotheek! Zij tegen de baas van de Farmacia (én dus ook baas van de haven) uitgelegd wat wij wilde. Daarna ging ze weg, ik heb haar hartelijk bedankt. Zo behulpzaam! Baas ging bellen. Hoorde hem op een gegeven moment “Fantastico” zeggen, da’s altijd gunstig. En ja hoor, het kon. We moesten de fles ‘antes de quatro’ in de haven brengen en dan zou iemand die met een auto ergens laten vullen en dan kregen wij hem morgen weer terug. Dat klonk goed. Ik snapte alleen ‘antes de quatro’ niet helemaal en die man sprak geen woord Engels. Wij dachten dat hij bedoelde binnen een kwartier was, maar ik was niet zeker. Hij een collega geroepen die wat Engels sprak. En die zei “after four”, dat is na vieren. Ooh, was het dat. Inmiddels zijn we er achter dat “antes de quatro” inderdaad een kwartier is… dat vergeet ik nooit meer geloof ik! Want toen we later in de haven kwamen was er al iemand geweest bij de Aquaholic (binnen een kwartier nadat wij bij de baas in de Farmacia waren geweest), om een gasfles te vragen. Die wisten natuurlijk van niets.. maar hij zocht Hollanders met een lege gasfles. Ja, dat zijn wij, maar wij waren er dus niet… Helaas, kans voorbij! In een volgende haven weer proberen.

Ik ga maar niet vertellen dat we ’s middags heerlijk gesnorkeld hebben bij de rotsen en dat ik ’s avonds (eindelijk) mijn ijscoupe heb gehad en we daarna gezellig geborreld hebben op het terras met de andere Nederlanders, anders denken jullie weer dat wij alleen maar feesten en vakantievieren.;-)

drie reacties

Nee Denies, vertel dat maar liever niet. Snap trouwens niet dat die gasfles nog niet hartstikke vol zit. Wanneer kook jij nu eigenlijk? Je zit toch alleen maar op het terras (lees bevestiging hierboven)!!!
Klink ik misschien wat jaloers? Nou, dat klopt! Toch de hartelijke groetjes hoor en XXX
Linda - Dinsdag 20 juli 2010 @ 16:27

Wat is er mis met alleen maar feesten en vakantie vieren? Lekker toch? Alsof je vier jaar gaat varen om er een lijdensweg van te maken. NOT! ;)
Geniet er lekker van meiske.
KUS
Tanja - Woensdag 21 juli 2010 @ 11:41

En als het gas op is, kan je die sateetjes ook best op een houtvuurtje grillen. En als de satémix ook op is, dan begin je gewoon aan de rauwe vis. Hompje rijst eronder, ons erbij denken, en het is nét SUMO!
Emily - Woensdag 21 juli 2010 @ 13:00  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.