Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Eindelijk ijs, maar n… | Home | Combarro »

I love Spanje!

Woensdag 21 juli 2010 @ 20:26 Gisteren overgestoken in de Ría naar Vilagarcia. Wat een contrast! Bij Caramiñal voer je aan op het strand en de jachthaven, met daarachter de huisjes en palmbomen, echt vakantie. Hier bij Vilagarcia doemt de grote stad al van ver op tegen de heuvel. Je vaart via de zeehaven en langs de industrie de haven in. De haven is prima, leuk vormgegeven havenkantoor incl. restaurant (waar je heel lekker kunt eten) en langs de haven zit een heel complex met cafe’s, lounge bars, bioscoop en disco. En daarnaast, de iedereen bekende, McDonalds! In de stad zitten heel veel winkels en terrasjes.

Spanje is en blijft echt mijn land. Altijd al geweest en nu ik hier wat langer vertoef (en nu ik steeds meer geaard raak aan boord en mijn balans weer aardig hervonden heb.. De lieve reacties van jullie deden me erg goed!) voel ik het steeds meer. Ik weet, als je op vakantie bent lijkt alles beter en ik hoef hier nu niet te werken, maar het voelt gewoon altijd heel goed voor mij. In Frankrijk heb ik dat bijvoorbeeld niet. En het is ook het complete plaatje; de vriendelijke mensen en eigenlijk altijd erg behulpzaam. Ze maken ook makkelijk een praatje met je. En als je dan een beetje de taal spreekt, vinden ze dat geweldig. De taal vind ik schitterend en het gaat me ook steeds beter af. Ik miste een uitdaging… ik loop nu met mijn woordenboekje rond en lees alles wat los en vast zit om de taal beter te gaan spreken. De muziek tot 5 uur ’s nachts was me teveel van het goede, maar de Spaanse muziek is heerlijk. We hebben vaak gewoon lekker de locale radio aan staan en je leert ook weer wat van het Spaanse gebrabbel. En dan de wijn en het eten! Ook super! De tapas, pimientos (kleine groene paprikaatjes die in olie en knoflook gewokt zijn), gamba’s, paella, hamburguesas, yoghurt en local queso (kaas). Ooh en dan vergeet ik de olijven! Nu lijkt het weer alsof we veel uit eten gaan, maar dat moet ik even rechtzetten, dat doen we echt niet. We koken het merendeel zelf aan boord, maar gaan daarna dan bijvoorbeeld wel wat drinken of ijsje eten of lunchen juist ergens.

Vandaag door de stad gestruind en dat was ook erg leuk! We proberen ons steeds meer aan het ritme van de Spanjaarden aan te passen. De winkels gaan namelijk zo rond 14.00 uur dicht tot 17.00 uur of soms zelfs nog later. En zijn dan open tot half 10. In de tussentijd, het heetst van de dag, wordt er uitgebreid geluncht en siesta gehouden. Het avondeten is dan vaak pas vanaf half 9. Vanochtend dus de stad in en dan op het terras een kopje koffie á 1 euro! Je hebt hier heel veel ‘bazars’ oftwel ‘winkel van sinkels’. Geweldig om daarin rond te struinen en dan te beseffen dat ze hier eigenlijk best veel hetzelfde verkopen als bij ons.


Een paar dagen eerder bij Caramiñal gesnorkeld.
Let op de helderheid van het water... je kunt mijn vinnen op de bodem zien!


zes reacties

Denise, ben blij je weer wat ‘gelukkiger’ te lezen! Klinkt heel goed allemaal! Hier alles z’n gangetje. Morgen laatse dag en dan zaterdag naar Thailand!!
Emily () - Woensdag 21 juli 2010 @ 23:21

Hoi schat, wat klinkt het leuk! En ik geloof best dat je niet iedere dag uit eten gaat hoor. Voor het geld hoef je het daar volgens mij niet te laten, een kop koffie voor een euro. Hoe lang zijn jullie nog in Spanje? Dan kan je nog even helemaal opladen ;) xxxx
Tanja - Donderdag 22 juli 2010 @ 08:49

Hallo,

leuk te lezen dat jullie zo genieten ;-)
hier gaat alles zijn gang, druk met klussen, Julia, huishouden, werken,....tja
x Danielle
Danielle - Donderdag 22 juli 2010 @ 11:42

Hoi genieters,Dit zal Jenny leuk vinden als ze leest dat spanje jouw land is.Hetis toch niet te geloven,een schoondochter uit spanje erbij,en mijn dochter verliefd op spanje en de de taal.Straks ruilen ze,DEnise word spaans en Jenny Nederlands,het mooet niet gekker worden(geintje).Als jullie het maar naar de zin hebben dat is het voornaamste en fijn te lezen dat het zo is.Veel liefs v,mams.
Anny - Donderdag 22 juli 2010 @ 14:09

Hallo luitjes wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Als ik het zo lees is het water nu van een betere temperatuur als eerst. Bij ons is het momenteel ook zo rond de 21 graden en we genieten van de grote badkuip, alleen zien wij niet van die mooie dingen zoals jullie in het water. Als ik het zo zie naderen jullie Portugal al aardig en dan kunnen jullie naar de Fado luisteren die klinken weer geheel anders. Groeten en veel liefs Frits en Gerda
Frits en Gerda () - Donderdag 22 juli 2010 @ 21:17

Hallo avonturiers,
Wij zitten hier bij de Shell in de stille tijd even te genieten van jullie mooie verslagen en foto’s…........We zijn soms wel een beetje jaloers maar kunnen op deze manier een heel klein beetje mee genieten van jullie wereldreis! Dankjewel daarvoor!
Hier bij Shell gaat alles gewoon z’n gangetje, tenminste wat onze afdeling betreft…......en z’n gangetje is eigenlijk een beetje saai, dus wat meer leven in de brouwerij zou wel leuk zijn!
Veel werelds genieten, dat is wat wij jullie wensen en af en toe kunnen jullie een berichtje van ons verwachten!
Bon voyage…..........Ine en Marlyn…......en natuurlijk de groetjes van Ed!
Marlyn - Vrijdag 23 juli 2010 @ 08:28  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.