Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Hete havendag | Home | En toen…, en toen…, e… »

Potluck al ajillo

Vrijdag 30 juli 2010 @ 11:57 Wat zijn het warme dagen hier in Spanje! Eigenlijk moet ik niet klagen, want we gaan nog naar warmere oorden. Wat wij ook niet helemaal goed doen is ons ritme aanpassen. Eergisteren kwamen we terug van eten met de groep en toen we om half 1 's nachts in de kuip zaten was het pas lekker. De dag in de haven was best druk; water tanken, met de andere vrouwen met de taxi naar de supermarkt (je zit overal erg ver vandaan), boot afspuiten (iets wat me eigenlijk tegen staat, maar de boot is zo zout, je kunt 'zout delven' in het gangboord) en Etienne werd door een andere Nederlander (niet van onze flottielje) gevraagd te kijken naar zijn ankerlier (automatische zekering lag eruit).

Gisteren zijn we weer naar Islas Cies vertrokken, samen met de Flying Swan (de motorproblemen zijn verholpen!!!!) en de Blue Spirit. De anderen bleven in Vigo. Er stond een aardig windje, dus we konden lekker zeilend naar de eilanden. Doordat er zoveel wind stond, was het ook relatief rustig. We hoorden dat er maximaal 2200 dagjes mensen naar het eiland mogen komen en 500 campingplaatsen; de afgelopen tijd zat het eiland elke dag vol. Kun je nagaan!! 's Middags lekker gelezen (mijn eerste boek pas) en even gezwommen. Etienne is met Rene (Blue Spirit) gaan wandelen.

Toen was het alweer etenstijd. We hadden afgesproken op het strand te gaan eten. Brigit (Blue Spirit), Martine (Flying Swan) en ik hadden tijdens het boodschappen afgesproken wie wat zou maken. Het was weer heerlijk en super gezellig!!! We zaten op het strand met het eten en de wijn. En...lekkere koffie toe! De knoflook was in elke gerecht overduidelijk aanwezig. Het was een geslaagde 'potluck'.

De wind heeft heel de nacht aardig doorgestaan, waardoor het een beetje onrustig was. Vandaag gaan we op ons gemak weer naar Vigo omdat we vanavond helaas Brigit gedag moeten zeggen en dat is natuurlijk weer een reden voor een etentje met z'n allen...;-)
-----
At 30-7-2010 9:36 (utc) our position was 42°13.30'N 008°53.97'W

vijf reacties

Ja ja, het is lekker warm bij jullie he? Dat is ook goed te zien op de weerkaart bij het Journaal. Moskou spant de kroon…: 35-40 graden en weinig afkoelmogelijkheden in de grote stad (fonteinen nagelaten dus die zitten overvol). Peet en ik gaan ook de warmte opzoeken. Zondag t/m donderdag naar New York, yeah! Heel veel zin in maar ook daar zo rond de 30 graden en warmer. Heb wel eens een uitzending van Sex & The City gezien dat de dames de stad uitvluchtten en naar de Hamptons vertrokken voor een lang weekend. Dat deden ze omdat het ‘downtown’ niet uit te houden was. Was dat helemaal vergeten toen we dit afspraken… Nou ja, reden te meer om flink te shoppen in de airco, toch?
Jullie avonturen klinken echt weer jaloersmakend hoor Denies. Gezellig allemaal joh. Volgens mij ben je aardig aan je nieuwe leventje (lees: eten/drinken/plezier maken/zwemmen/snorkelen/je-niet-druk-maken/niet-werken etc.) gewend geraakt. Dat is natuurlijk ook de bedoeling. En dit is nog maar Europa he? Wat gaan jullie nog niet meer meemaken in veel exotischer oorden?
Nou meissie, geniet maar weer van al het leuks. Ik meld me weer over een weekje of zo. Veel liefs en een dikke knuffel: XXX
Linda - Vrijdag 30 juli 2010 @ 13:31

Hè Denies! Klinkt goed en lekker warm! Ik hoop dat de warmte daar beter te doen is dan hier. morgen gaan we naar de bruiloft, we worden om kwart over vijf ( in de ochtend!!!) opgehaald. Tegen een uur of 7 is het al niet meer te harden zo warm! Zal wel heel speciaal worden!

Geniet er lekker van daar!

En Lin, zal ik anders van hier een Jimmy Choo, Gucci of Louis Vuton voor je meenemen? Kost niks en zo goed alsecht…!
Emily () - Vrijdag 30 juli 2010 @ 19:11

Hihi, dank voor het aanbod Em maar ik ga toch liever voor ‘the real thing’...! Heel veel plezier morgen op de bruiloft; niet flauwvallen he (van de warmte óf de emoties)! Wel grappig dat jij en ik nu via het weblog van Denise met elkaar communiceren. Njoy URselves!
Linda - Vrijdag 30 juli 2010 @ 19:56

Volgens de mannen/vrouwen of wat daar tussenin zit ‘is weally da weal thingggg misssessssss’
Dus….
Wedding ceremony was echt heel speciaal en mooi. Beetje vroeg, maar denk niet dat ik dat ooit nog mee zal maken met negen monks. En het was echt té warm. Mijn hemel en dan in je nette pak!

Sorry Denise en Etienne dat we jullie forum even kapen!
Emily () - Zaterdag 31 juli 2010 @ 08:05

Het is wel een gezellige boel bij jullie als ik het zo lees. Ons Marc gaat morgen naar Curaçau voor 4 maanden maar die moet natuurlijk wel werken. Wij hopen dat hij net zulke mooie foto’s maakt als jullie doen. Wij gaan een dinsdag naar zeeland, dus stuur maar een beetje warm weer hier naar toe. Het wordt wel afkicken als jullie weer terug in Nederland zijn als jullie zo door gaan met feesten haha. Geniet er maar lekker van want zo’n kans krijgt niet iedereen. Wij blijven jullie volgen.Groetjes van oom Johan en tante Greta:-)
Johan en Greta () - Zondag 01 augustus 2010 @ 16:28  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.