Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Potluck al ajillo | Home | Portugal »

En toen…, en toen…, en toen..!

Maandag 02 augustus 2010 @ 11:11 Ik had de afgelopen dagen weinig inspiratie om te schrijven. Er gebeurt wel van alles, maar ik wil jullie ook niet elke keer een ‘en toen.., en toen.., en toen..’verhaal voorzetten. ;-) Maar soms is het moeilijk om toch te vertellen wat wij beleven, wat informatie geven of anders zonder een heel verhaal. Het is dus dit keer wel weer een lang en ook een beetje ‘en toen..’ verhaal geworden. Ik hak hem wel in stukjes, lijkt het niet zoveel….

Visschotels
Vrijdagavond zijn we met z’n allen wat gaan drinken in Vigo, gezellig op een pleintje met allemaal terrasjes. Dat kennen ze hier in Spanje wel, gezelligheid en gezellige terrasjes. Daarna een leuk knus restaurantje in om te eten. Dat was minder… we waren met z’n tienen, dus een visschaal voor 140 euris leek ons een prima combi. Was het te weinig konden we daarna nog kijken wat we nog meer zouden nemen. Nou, die visschaal viel zwaar tegen! Je kon er met z’n 4’en van eten of met z’n 2’en als je echt een vis en schelpdier liefhebber was. Bizar voor dat geld! In de onderhandeling met de restaurant eigenaresse, maar ja, dit was het. We besloten af te rekenen met een bedrag waarvoor wij het waard vonden (incl de drank; de wijn was ook niet lekker) en dan gewoon te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. En laat ik zeggen, je hoeft echt geen medelijden te hebben met de restauranthoudster hoor, ze heeft de kosten er ruimschoots uit. Maar ja, daar liepen we, nog honger… op de boulevard op een terras neergestreken. Daar hadden ze ‘hamburguesas max’… de ober keek raar toen wij om half twaalf nog 10 hamburguesas max bestelden. Het was weer wel een gezellige avond. Het was een beetje snif en snotter toen we Brigit gedag zeiden. Jammer dat ze al naar huis moest. Maar ja, de komende periode zullen we langzaam van de meeste afscheid moeten gaan nemen, iedereen gaat op een gegeven moment toch z’n eigen weg. Dat is jammer, we hebben een erg leuke groep zo. Maar het hoort er ook bij en we ontmoeten vast weer andere leuke mensen!

Vigo toeristico
Vigo is een hele grote stad, met veel werkgelegenheid. Citroen heeft er een grote fabriek, er is een hele grote internationale visafslag en de boten industrie doet het hier ook nog goed. We zagen twee grote superjachten die werden gebouwd en twee coasters. Daaromheen zitten veel bedrijven die in de branche werken; staalbedrijven enz. De stad zelf is gebouwd tegen een berghelling, die erg steil is. Je loopt continu naar boven of beneden, waardoor een dag de stad doorwandelen in deze warmte erg vermoeiend is. Wil je toch wat van de stad zien, neem je een busrondleiding. Dat was erg leuk en interessant. Zo heb je meteen een indruk van de stad.
Daarna het grote shopping-centrum in waar de cruiseboten vlakbij afmeren. We konden daar weer een ‘klusje’ van de lijst schrappen want Etienne is naar de kapper geweest en heeft een nieuwe, erg leuke, coupe! Ik ben daarna de Desigual winkel ingestormd! Een hele winkel, met echt van alles en met ‘rebajas’ (= korting) tot wel 50%! Ik heb me ingehouden en 1 erg leuk jurkje gekocht. Sterk he? Ik heb alleen een was verziekt, jawel. En moet nog een korte broek en t-shirts voor Etienne hebben, och dat komt wel weer.;-)
In het weekend leeft iedereen ’s avonds buiten. De haven ligt tegen een groenstrook/park met trappen en banken. Daar zaten ’s avonds wel honderden jongelui met eigen meegebracht drinken. Tja, daar is het weer bij ons te wisselvallig voor.

Bajona
Gisteren naar Bajona. Met een dikke 6 bft alleen op de genua heerlijk gevlogen over het water met 7 knopen snelheid! Bajona is weer heel anders. Is ook kleiner en heeft ook een oud centrum. Wij liggen aan een mooring van de Monte Real Club de Yates. Deze jachtclub heeft het restaurant als in een oud gedeelte van een fort of muur. Echt super sjiek en mooi! De anderen liggen in de andere jachthaven, dus ’s avonds iedereen verzameld voor een bakje koffie in de stad. Het was er gezellig druk. Wat heel leuk is, dat ze een optreden van de locale balletschool hadden op een groot podium op een plein. Erg leuk! Bajona is onze laatste haven in Spanje. Jammer hoor, Spanje heeft bij mij echt een groot plekje in mijn hart. Ook voor niet zeilers is deze regio erg aan te raden, gewoon met de auto (of camper) langs de kust!

PS Er staan weer heel veel nieuwe foto's in het foto-album van Spanje. Ik hoop vandaag nog wat commentaar toe te kunnen voegen; het zijn foto's van Santiago de Compostella, Muros enz.

zes reacties

Hoi schatten,hele mooie foto’s ,ik heb er maar een middag voor uit getrokken om die allemaal te bekijken.De foto van jullie samen is heel mooi!Jullie zien er goed uit ik ben heel trots op die twee kanjers.Dikke kussen en veel liefs.v,mams
Anny - Dinsdag 03 augustus 2010 @ 01:36

Wat een geweldige foto’s en leuk reis verslag, je kunt zien en lezen dat jullie echt genieten. Ik ga jullie weer volgen nu mijn/onze vakantie er weer op zit.
Goede vaart en veel plezier.
Groetjes Tiny
Tiny Suijkerbuijk () - Dinsdag 03 augustus 2010 @ 13:08

Lieveling, wat jammer dat je ‘jouw’ Spanje (het is net zoiets als ‘jouw Peet’) alweer moet verlaten… Het klinkt wel super leuk. Zeker al die jongeren die lekker buiten leven. Hopelijk wordt het weer hier binnenkort wat beter (in ieder geval als ik vakantie heb volgende week), dan ga ik ook lekker buiten drinken! ;)
KUSSSS
Tanja - Dinsdag 03 augustus 2010 @ 15:07

Waaaaat? Heb je nou alweer vakantie? Tan, serieus, werk jij nog wel eens? ;)

Denise, klinkt allemaal heel goed! Maar ook goed dat je weer verder gaat, toch? De wereld is groot en drie jaar in verhouding dan maar kort. En wat je zegt, waar je oude vrienden achterlaat, vind je ook weer nieuwe.

Nou, ik ga me geestelijk weer voorbereiden op het werk, we hebben een pracht vakantie gehad. Maar helaas, ‘t is alweer voorbij!
Emily () - Dinsdag 03 augustus 2010 @ 20:17

Hela D&E. Com esta?
Spanje is mooi, de ria’s zeker. Maar Portugal is leuker! De mensen veel aardiger en praten een soortgelijke Russische taal…. maar allemaal spreken ze Engels.
Je hebt er leuke en mooie dorpjes en havens. En zeker niet duur.
Zo ben je Spanje zo weer vergeten:-) Enjoy the trip!

Lieve groetjes,

E&E
Ella en Erik () (URL) - Woensdag 04 augustus 2010 @ 11:38

@Tanja – Ik stuur wel wat zon en warmte naar jullie toe. Wij kunnen het wel missen… En het voordeel als het zo warm is met veel drinken, je houdt er geen kater aan over! ;-)

@Emily – Gatsie, is het alweer voorbij? Waar kan ik foto’s zien? Jullie wisselen elkaar wel af met vakantie geloof ik, nu Lin weg, straks Tan. Sterkte daar op de Shell!
Denise () (URL) - Woensdag 04 augustus 2010 @ 11:43  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.