Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« En toen…, en toen…, e… | Home | Borrel met de Nederla… »

Portugal

Woensdag 04 augustus 2010 @ 11:37 Na een heerlijk laatst avondje met de Liberty lekker eten bij de Flying Swan in Spanje, is het nu de beurt om Portugal te ontdekken. Wij zijn nog nooit in Portugal geweest, dus dat is wel leuk. De reis hierheen was al anders, want voorheen zeilde je in de beschutting van de Ría's, nu zit je gewoon langs de kust op 'open zee'. En dat was ook wel te merken! Er stond weer een aardige deining en een lekker tot pittig windje. Windje was een beetje wisselvallig, maar we hebben toch heerlijk gezeild. Enne... ik ben niet zeeziek geworden!

We liggen in Viana do Castelo. Een ienie mienie haven in het centrum. Er moet een loopbrug open om de haven in te komen. Toen we gisteren aan kwamen waren de Liberty en de Flying Swan al in de haven. Willem (Flying Swan) heeft echt z'n roeping als havenmeester gemist. Hij discussieerde met de havenmeester, leidde ons allemaal rustig en een voor een naar binnen op ons plekkie en zelfs de Aquaholic voor wie eerst gaan plaats was!

Portugal is anders dan Spanje, maar de eerste indruk is erg positief. Je verwacht dat het Portugees op het Spaans lijkt, dat is dus niet waar. Qua lezen op zich wel, maar het klinkt heel anders, meer Russisch achtig. De mensen zijn wat kleiner, maar ook super vriendelijk en gelukkig spreken de meeste gewoon Engels! We zijn gisteren meteen op zoek gegaan naar een supermarkt. Ze kennen hier geen sluitingstijden voor de siesta en alles blijft tot laat open. De straatjes zijn weer smal (zie je veel in warme landen) en de huisjes klein en wit. Kleine straatsteentje en af en toe een schattig kerkje.

De eerste dag in Portugal moest gevierd worden, dus geborreld. Dit keer bij ons. Het past hoor, tien man in de kuip. Maar tjeetje... half zeven hadden we afgesproken. Het was nog zó warm!! De zon stond nog volop in de kuip en brandde goed. De havenmeester heeft al gewaarschuwd dat het de komende dagen alleen nog maar warmer wordt. In de Algarve was het meer dan 40 graden. Pfff... dat wordt nog wat. Vandaag gaan we, héél rustig, het stadje bekijken en naar boven naar een speciale kerk, eens kijken wat er zo speciaal aan deze kerk is.PS Het is hier een uurtje vroeger dan bij jullie...

zes reacties

Hallo Etienne & Denise,
geniet maar van de zon, het is hier in NL koud en grijs,
ik tel de dagen tot ik weer kan inschepen!
dikke knuffel en vele groetjes,Brigit
Brigit () - Woensdag 04 augustus 2010 @ 11:56

Oh schat, je eerste uurtje tijdsverschil! Ook daar moet op gedronken worden. Wat klinkt het allemaal gezellig. Ik wil mee!!! Geen katers duidt niet op warm weer, maar op gewenning! Dus kijk maar uit :-S
Veel plezier, ben benieuwd hoe Portugal jullie zal bevallen.
xxxx
Tanja - Woensdag 04 augustus 2010 @ 12:32

Hallo daar! Wat leuk dat jullie nu in Portugal zijn. Ik heb ook wel eens begrepen dat het taalverschil Spaans/Portugees te vergelijken is met NL vs Duits.
Klinkt behoorlijk warm in ieder geval. Kan je een beetje zwemmen of gaat dat niet?

Geniet ervan en we mailen weer! Zullen we snel weer een Skype date prikken? Morgen ofzo?

Tan, spreek je uit ervaring…? ;)
Emily () - Woensdag 04 augustus 2010 @ 14:24

Zeilmeisje Laura Dekker is ook op weg naar Portugal. Overigens maakt zij in december dezelfde oversteek.
Goede vaart.
Cees van der Burg - Woensdag 04 augustus 2010 @ 16:09

Heerlijk, al in Portugal. Deze maand verwacht ook “Guppie” in Portugal aan te komen. Zeilmeisje Laura is vanmorgen vertrokken.
Lekker temperatuurtje daar. Veel plezier in Portugal.
tot mails
Brigitta - Woensdag 04 augustus 2010 @ 16:33

Jullie verhalen klinken heel goed! Wij zijn net rond Denemarken geweest en heel wat zeemansverhalen rijker. Hoop echt dat we ergens op deze aardbol elkaar op het water weer treffen!!
lieve groeten Daan & Maarten, Eindhoven
daan () - Woensdag 18 augustus 2010 @ 11:11  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.