Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Portugal | Home | Citytrip: Porto »

Borrel met de Nederlandse flottielje

Donderdag 05 augustus 2010 @ 00:22 Vanavond wéér geborreld! Want ja, waarschijnlijk zijn we voor het laatst bij elkaar vanavond…. En zoals altijd was dat weer gezellig, met veel, heel veel herrie, veel gelach en onzin en geen onzin. Waar heb je het dan zo met elkaar over? Nou eh.. over het weer. Ja echt!! Wat doet het weer morgen? Erg belangrijk voor ons als zeilers. En, waar gaan we heen? Met z’n allen…? De Liberty gaat een paar dagen ‘on shore’ de binnenlanden in. Wij gaan door naar óf Povoa de Varzim óf Leixoes om vandaar naar Porto te gaan… met de rest van de NL’se flottielje. Daarnaast hebben we het over boeken, wel of niet een e-reader en brandweermannen en badlakens. Brandweermannen? Badlakens? Ja… de dames zijn blij met het blusvliegtuig omdat daar (lekkere?) brandweermannen in zouden kunnen zitten.. En de heren kijken op het strand alleen maar naar de badlakens. Tja, ik denk dat voor jullie het niveau van de borrels duidelijk is!

En wat drinken en eten we? Locale hapjes, wat toastjes, wat brood, wat knabbels, soms wat pimentos (die erg heet kunnen zijn) en sommigen gaan helemaal los en maken hele ovenhapjes. Wat drinken we? Bier, witte wijn, rosé of gewoon een colaatje of wat water. Alles kan, alles is goed. Dat is ook het super fijne van deze flottielje; we zijn allemaal erg verschillend, maar respecteren elkaar zoals we zijn. En doordat we verschillend zijn ontstaan er levendige discussies die ook gewoon kunnen en mogen. Ik vind het stuk voor stuk geweldige mensen en ik ben blij dat ze onderdeel van mijn leven en deze reis zijn! Ik zeg zijn, want we gaan iedereen nog wel zien. Is het niet in Porto, dan in Marrokko, Canaries of Senegal! En dat vind ik eigenlijk wel heel leuk!

Oja, we hebben vandaag ook nog cultureel Viana do Castelo gedaan. Alle straatjes doorgeslenterd (heerlijk de winkels hebben geen siesta dus zijn heel de dag open), naar boven naar een hele mooie kerk met een kabelbaan (wat was het heet!!) en lekker geluncht en wat terrassen bezocht. En de kerk bovenin is bijzonder omdat er heel veel verschillende stijlen in verwerkt zijn. Foto’s volgen.

Wat heel bizar is… wij genieten en aan de andere kant van de rivier in de verte zie je de bosbranden volop woekeren. Vanaf vanochtend heel vroeg is een blusvliegtuigje al heen en weer aan het vliegen. Je ziet de branden uitbreiden, dan weer indammen en dan weer heftiger worden. Ik hoop dat het alleen bij verbrandde bomen blijft...


twee reacties

Denise, doe je wel voorzichtig dat je niet voor het jaar om is al een drankprobleem hebt ontwikkeld? :-p Klinkt allemaal wel helemaal prima in ieder geval. Blijven genieten!
Emily () - Donderdag 05 augustus 2010 @ 11:07

Hoi Denise en Etienne,leuk dat jullie zo’n fijn contact hebben met andere zeilers,jullie hebben al wel vaak afscheid moeten nemen sinds je vertrokken bent uit nederland.Hopelijk is voor jullie portugal net zo gezellig als spanje!Die branden daar is verschrikkelijk dus jullie snappen nu wel dat ik heel blij ben dat jullie daar op het water liggen.Nog heel veel gezelligheit.Doei doei en dikke kus v,mams
Anny - Vrijdag 06 augustus 2010 @ 14:42  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.