Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Borrel met de Nederla… | Home | Time flies when you'r… »

Citytrip: Porto

Zaterdag 07 augustus 2010 @ 10:55 We hadden ergens gelezen dat het zeilen bij een wereldreis maar 10 tot 20% is. Nu is het zeilen inderdaad niet veel, maar 20% is geloof ik wel erg weinig. Alhoewel het soms meer een stedentrip lijkt. ;-)

Eergisteren hebben we Viana do Castelo weer verlaten. Het was een heerlijk zeiltochtje! Windje (dikke) 5 en 6 bft in de kont (de wind komt hier in deze tijd van het jaar meestal uit het noorden). Er waren wel hele hoge golven, maar heerlijk en weer niet zeeziek! We waren redelijk op tijd hier in Póvoa de Varzim. Meteen maar de wasmachine aangezet en schoonschip gemaakt. Het ging steeds harder waaien waardoor het ’s avonds gewoon koud was.

Gisteren zijn we met z’n allen naar Porto gegaan. De stad van de Port. Met de metro ging dat super en je neemt een dagkaart (5 euro) en kan van metro, bus en tram de hele dag gebruikmaken. Porto is echt een schitterende stad! Die moet je gezien hebben als je hier in de buurt bent. Ik had aan de ene kant zoiets van ‘wéér een stad’, maar deze is weer anders dan de andere. Hele kleine straatjes, kleine huisjes, rode daken, allemaal tegen elkaar aangebouwd en gepakt de helling op. Een schitterende brug, ontworpen door Eiffel en aan de overkant van het water de grote Port huizen. Het was een hele vermoeiende dag, omdat wij (samen met Rene en Jack) heel de dag hebben gelopen en het was immens warm!! Eind van de dag zouden we elkaar allemaal weer ergens zien. Rene, Etienne en Jack zijn nog naar een wijnhuis gelopen maar waren helaas te laat voor een rondleiding. Eenmaal weer terug in Póvoa de Varzim zijn we door het oude centrum gelopen om wat te eten. Martine (Flying Swan) en ik zagen een heerlijk pizzeriaatje. En dat bleek een goede keus! Super heerlijke pizza en lasagne! (Voor geïnteresseerden: Mamamia, vlakbij de Praça do Almada. Ook niet duur en een grote pizza is zeker te doen.)

Vandaag verder naar Leixoes. Een kort tochtje, waarschijnlijk zonder wind.een reactie

Eeeej Denise & Etienne, ik heb een verzoek ;-) Bij het bezichtigen van de steden, graag naam en toenaam van wat je allemaal gezien hebt. Met google-maps is het namelijk zo leuk om met jullie mee te kijken. Maar waarschijnlijk met al die bezigheden van jullie is daar geen tijd en ruimte voor. Eigenlijk is het best wel afzien voor jullie denk ik….;-) Kortom: ik geniet met jullie mee en ik kan natuurlijk zelf ook de high-lights van een stadje opzoeken. Geniet ze nog lekker daar in Portugal. Dikke kus. Lieve groet José
José - Zaterdag 07 augustus 2010 @ 13:32  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.