Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Figueira da Foz | Home | Lange zeildag en 'Gee… »

Bijzonder plekje

Donderdag 12 augustus 2010 @ 00:05 Eergisteren eerst de gasflessen opgehaald en ja hoor, gevuld!! Yes!! Daarna weg. Helaas kakte na een half uur de wind weer in, waardoor we de hele dag de motor hebben aangehad. Maar al met al toch een lekker tochtje, wel warm!

Nazaré is een super toeristisch oord. De haven daarentegen is het andere uiterste. Die wordt gerund door een Ier die hier is blijven hangen. Super behulpzaam en vriendelijk. Je krijgt zelfs uitleg over de haven en het stadje in het Nederlands! Daarnaast is er een klein barretje annex supermarkt. De man die dit runt spant helemaal de kroon! De haven ligt naast de vissersboten en afslag, verschillende vissers van verschillende pluimage komen dus lekker een biertje drinken. De supermarkt staat dan ook vol met sterke drank, water en wat blikvoer. Maar het baasje is geweldig! Super vriendelijk, belt voor je om een taxi, baalt als die er niet is en tijdens het boodschappen doen (water, bier, brood en een paar blikken) kregen we een biertje in ons handen gedrukt en een heerlijk cakeje. Ik vroeg aan hem of hij dat zelf had gebakken, dat snapte hij niet helemaal want hij liet daarop zien dat hij een broodje met warm vlees (of zoiets) te eten had. Er hingen wat foto’s van hem van vroeger, ik vroeg ernaar, prompt kwam er nog een foto te voorschijn uit 1965. Toen we het bedrag afronden stond hij bijna met tranen in z’n ogen... cadeautjes dit soort mensen!

De douches zijn ook wel noemenswaardig. We hebben al verschillende meegemaakt; van douchehokje met gordijn en centrale omkleedruimte tot een ienie mienie hokje in een portacabin. Hier in Nazaré zijn ze groot! En dan het douchegedeeltje in je douchehokje is groot en heel schattig betegeld met kleine blauwe mozaïktegeltjes. En dan niet te vergeten, de finisching touch, het douchegordijn met grijs met blauwe dolfijntjes! Helaas was bij mij de douchekop los van de aansluiting, waardoor hij eraf sprong toen ik hem hard open zette en hij zo heel mijn kleren nat spoot...

Vandaag het stadje ingelopen waar we ons door de toeristische mensenmassa moesten worstelen. Na een heerlijke ijscoupe (ze hadden ‘macaroni carbonara’ in vanille ijs met noten!) maar weer naar de boot gegaan. Morgen wordt het namelijk een lange tocht (70 mijl) naar Cascais.


vijf reacties

Die ijsjes!!! Heaven!!! Geniet ervan schat.
Tanja - Donderdag 12 augustus 2010 @ 10:06

Hai D, werd direct ‘getriggered’ door de foto van de Husky in het Portugese steegje. Dat arme beest! Wat zal hij het warm hebben. Hij hoort in Lapland thuis, buiten in de sneeuw (ik kan het weten). Heb net mijn achterstand in jullie avonturen in gehaald; erg leuk allemaal weer. ‘t Is toch prachtig dat we nu weten dat jij doucht achter een douchegordijn met grijs-blauwe dolfijntjes, haha. Jullie hebben de speed er aardig in zitten met tochten van 65 en 70 mijl per dag. Waarom die haast?

New York was SUPER! Kwamen gesloopt weer thuis want uitrusten is er daar niet bij natuurlijk. We hebben ons helemaal suf gelopen. Ook daar erg warm (zo rond de 30 gr) en in de gangen naar de subway minstens 40 gr dus ik voel met je mee als je hele dagen door zo’n stad loopt in de bloedhitte. Honden hadden het ook goed gehad op hun logeeradres (bij Marianne van Soest trouwens, die heeft er toch maar tien dus die twee van ons konden er gemakkelijk bij) maar helaas is Bo nog steeds aan het tobben met haar gezondheid (fikse darmonsteking a.g.v. een eiwittekort in het bloed). Antibiotica en Prednison moeten haar er weer bovenop helpen, hopen we!!! Fingers crossed want het zit me helemaal niet lekker.

Nou liefje, ik ga je weer trouw volgen hoor. Veel plezier vandaag. Ben benieuwd of je moe bent van zo’n lange zeiltocht. Wil je dat eens laten weten?

Liefs, XXX
Linda - Donderdag 12 augustus 2010 @ 14:43

Wat een ijsjes, heerlijk zeg. Wat leuk hé, een bar en gelijk mercado. Maak je hier niet veel mee hoor.
liefs
Git
Brigitta - Donderdag 12 augustus 2010 @ 15:51

Geweldig Denise wat je schrijft over dat baasje,zo hartelijk, hopelijk kom je zulke mensen vaker tegen op jullie reis.En ja de ijsjes zien er appetijtelijk uit!Denise als ik het goed gezien heb sta jij er ook heel goed bij,op de foto voor de bar,ik twijfelde maar toen ik je rok zag bij de ijsjes wist ik dat jij het was,heel mooi!Veel liefs voor jullie!Mams.
Anny - Donderdag 12 augustus 2010 @ 21:53

Bij dat ijsje zaten we allebei te watertanden, we krijgen er zelf ook gelijk trek in en gaan na het internetten gelijk op zoek. We zijn nu in Assen dus dat zal wel lukken. Een leuke stad maar niet van die leuke straatjes als bij jullie. Jullie liggen vlakbij een vissershaven en we vroegen ons af hoe het met het vissen van Etienne staat. Is het al gelukt om wat te vangen? We horen het nog wel, geniet maar verder.
Veel liefs en een knuffel van Frits en Gerda
Frits en Gerda () - Vrijdag 13 augustus 2010 @ 14:49  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.