Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bijzonder plekje | Home | Lissabon = Alfama, Fa… »

Lange zeildag en 'Geepparty'

Zaterdag 14 augustus 2010 @ 00:52 Gisterenochtend om half 8 vertrokken in de regen en bewolking. Gatver! Dus de zeilpakken weer eens uit de mottenballen gehaald. Het was ook nog mistig. Omdat het geen zin heeft om je allebei nat te laten regenen, ben ik nadat de zeilen stonden lekker op de salonbank gaan liggen;-). We hebben redelijk heel de dag gezeild en zelfs de genaker nog aardig wat uurtjes gevoerd. Ze hadden een lekker windje opgegeven vanuit de goede hoek. De richting klopte, maar de hoeveelheid niet. Het was veel minder. Toch stond er aardig wat deining. Tussen de middag heerlijk een broodje met tomaat, kaas en ham gegeten. En daarna ging de bewolking langzaam weg en kwam het zonnetje stralend door.

Eigenlijk is zo’n dagje best lekker, het is rustig, je slaapt wat en kletst, eet en drinkt wat. Maar aan de andere kant is het ook wel saai! Wat dan weer super is, als je dolfijnen ziet!! Etienne zag in de verte wat onrust in het water. Vogels die zich als speren naar beneden stortte en wat opspuitend water. Waarschijnlijk jagende dolfijnen. En ja hoor!! Wij voeren er recht op af en ondanks dat ze vast een lekker hapje hadden, wilden ze toch nog wel even bij de boot spelen. Eentje was voor bij de punt aan het spelen en dan sprong hij/zij uit het water. Ik zat op de preekstoel en werd gewoon nat van het spuitwater en water door het springen! Dat is toch altijd weer zo bijzonder die dolfijnen. We hebben geen foto’s of flimpjes ervan, we hebben gewoon heerlijk staan te genieten.

Om half negen voeren we de haven in Cascais binnen. Cascais ligt tegen Lissabon aan, heeft een hele grote (luxe en dure) marina en is super toeristisch. De rest van de Nederlandse Flottielje was er al en zaten bij de Flying Swan te borrelen. La Luna aangemeerd en meteen maar aangeschoven.

Vandaag rustig aan gedaan. Zo’n dagje van 70 mijl is altijd erg vermoeiend. (Ja Linda, het is inderdaad erg vermoeiend.) Gisteren hebben we het ook besproken tijdens de borrel, wat het zo vermoeiend maakt. Het buiten zijn? Het opletten? Het continue bewegen (het is vaak net alsof je in een lunapark zit)? Wij doen vaak ook nog even een tukje tijdens zo’n tocht. Eigenlijk weten we niet echt waardoor je zo moe bent. Ik denk een combinatie van dingen.

Ook vanavond was het weer borreltijd. Want met de komst van de twee dames van de Tin Hau en de Blue Spirit zijn we helemaal weer compleet én Eric van de Liberty was de eerste die een vis heeft gevangen, een geep. Daar werd natuurlijk meteen een Geepparty (niet te verwarren met Gayparty, inside joke;-)) voor georganiseerd. Afgelopen nacht heeft het 9 bft gewaaid in de haven en vanmiddag trok de wind ook alweer goed aan. Toen ik daarstraks van de borrel terugliep over de steiger, dronken van de wijntjes en van de wind, bedacht ik me dat we dit leventje eigenlijk alweer voor lief aan het nemen zijn en zelfs mopperen over verschillende dingen. Erg toch dat je zo snel gewend bent, maar ook zo snel weer dingen voor lief neemt. Alhoewel je door zo’n reis, waarbij je toch wat meer ‘back to basic’ leeft, weer heerlijk kan genieten van simpele luxe dingen...

twee reacties

geweldig,lekker zeilend langs de kust van portugal.hebben jullie de branden nog gezien..al weken zijn er meer dan 200 bosbranden in dat land en het einde is nog niet in zicht.ook in calicia brande het eergister heftig.zeilen maakt moe,dat is een feit.ik denk door de bewegingingen,die het lichaam onbewust uren lang doormaakt.heb er in mallorca ook last van na elke zeiltocht.geniet van de fantastische stad lissabon,echt een aanrader en vergeet sintra niet.het brand daar,dus weet niet hoe de situatie is,maar dit paleis mag je niet missen.disnyland in het echt.met de trein en halfuurtje.geniet ervan,want dit is het interasanste gedeelte van portugal.te deseo un feliz viaje y cuidado con el tiempo.empieza poco a poco la gota fria.vientos y lluvias inestables y muy fuertes.tipico de fin de augosto y septempre.me encanta tu aventuras y espero que escribe mucho mas.un beso a tu chico y hasta la proxima.saludos bowie de zwijndrecht en mallorca
boaz () - Zaterdag 14 augustus 2010 @ 10:46

Dear D, eindelijk de zeiljassen weer eens aan! Dat was inderdaad al even geleden? Harde wind bij jullie he? De windvaan op het weerbericht van het 8 uur Journaal laat het ook zien. Daarom zijn die branden zo lastig te blussen. Vreselijke beelden. Zo zonde van al die prachtige natuur en van de huizen van de mensen natuurlijk! Het zal je huisje maar zijn.
Heel goed dat jullie ook gewoon staan te genieten van de dolfijnen en geen foto’s of filmpjes maken. Je kijkt toch anders als je door een lens moet kijken en vergeet bijna ‘echt’ te kijken. Peet en ik hebben eens dolfijnen voor de boot gehad bij de Britse Maagdeneilanden richting Anegada, een eiland daar. Eerst even schrikken van: ‘wat is dat nu’, maar als je dan weet dat het dolfijnen zijn is het prachtig. Hebben jullie die geep nu ook met elkaar genuttigd of was ie zo klein dat Eric hem zelf maar heeft opgegeten? En hoe zit het nu met die tonijnen die Etienne zou gaan vangen? Heb me suf gekopieerd aan lekkere recepten voor je maar ik heb er nog niets over mogen lezen… (?) Of het moet zijn dat je ergens op een gezellig terras aan de tonijn hebt gezeten ;-) ???
Niet te snel wennen aan je nieuwe leventje hoor Denies. Je moet je iedere dag beseffen wat een geluksvogel je bent! Maar dat weet je zelf ook wel volgens mij.
Houden jullie het nieuws in NL/de wereld trouwens nog steeds een beetje bij of gaat dat steeds meer van je af staan? Misschien heb je wel genoeg aan je eigen nieuws en zijn de weerberichten veeeeel belangrijker dan de wereldeconomie?
Nou liefje, ga nog even een lekkere kop koffie zetten voor mijn schatje (en neem er zelf ook een) want die heeft de hele dag gewit in het nieuwe huis van zijn ouders (gaan verhuizen naar Barendrecht dus een hoop werk aan de winkel). Het witsel zit nog in zijn oren dus ik heb het zelf ook nog druk vanavond ;-) Love you, take care, xxx
Linda - Zaterdag 14 augustus 2010 @ 20:16  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.