Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Lange zeildag en 'Gee… | Home | Bélem »

Lissabon = Alfama, Fado en vermoeide voeten

Zondag 15 augustus 2010 @ 01:18 Een hele dag zeilen is vermoeiend.... een hele dag in Lissabon is óók vermoeiend! Maar wat een schitterende stad! De gebouwen, de straten, de sfeer, de mensen! We zijn samen met de Blue Spirit, Tin Hau en Aquaholic naar Lissabon gegaan met de trein. De Liberty ging vandaag op eigen kiel naar de stad (met de eigen boot dus). Toen we aankwamen eerst koffie! Plan de campagne gemaakt en besloten in een toeristische bus te stappen, die maakt dan een rondje door de stad en zo krijg je een goede indruk van het totale beeld van de stad. De rit viel een beetje tegen. De bus reed alleen maar door de grote straten. Lissabon is een grote stad, maar niet heel groot en voor mijn gevoel niet kolosaal. Ik had het idee van Londen of Parijs in mijn hoofd, maar het is dus heel anders.

Na de lunch zijn we samen met Rene en Brigit van de Blue Spirit op tram 28 gestapt. Dit trammetje doorkruist de wijk Alfama, een van de oudste wijken en een hele gezellige wijk met kleine straatjes, balkonnetjes, waslijntjes enz. Het is ook de wijk van de Fado, de bekende portugese muziek. Ik vind het schitterende muziek, het zijn een beetje de 'Zangeres zonder Naam liederen', het levenslied. Maar dan dus op z'n Portugees, wat het meteen mooier maakt. ;-) Ik vind dat wel wat hebben, het melancholische, dramatische, rauwe, pijnlijke, verdriet, het gemis wat je hoort in de stemmen. Geweldig!

Tram 28 is een oud trammetje en inmiddels wereldberoemd geloof ik. Niet alleen toeristen maken er gebruik van, maar ook de inwoners zelf. Het is niet duur, 1,5 euro. (Zowieso is openbaar vervoer én de taxi niet duur hier!) Het trammetje hotst en botst door de smalle straatjes, wat maar net past. Wil je een foto maken dan moet je oppassen dat je niet te ver naar buiten hangt, want dat kan goed misgaan. Toen we ergens een leuk pleintje zagen met terrasjes zijn we uitgestapt en neergestreken. De sfeer was geweldig! Uit een piepklein barretje klonk heerlijke muziek en de tafeltjes zaten gezellig vol, in de schaduw (het was vandaag weer super warm!) van de bomen en de mooie hoge gekleurde oude gebouwen op de achtergrond!

Later zijn we wat door de wijk gaan dwalen, de smalle straatjes door. De straten zijn geplaveid met kleine tegeltjes, voornamelijk wit, met in het zwart allerlei vormen erin. Deze stoepen hebben we in alle Portugese dorpjes al gezien, erg leuk ziet dat eruit, maar deze zijn glad! Je moet oppassen en dan van die straatjes die steil omhoog of naar beneden gaan... ben benieuwd hoe dat is als het regent... In een van die smalle straatjes lopen we een hoekje om en zien een schitterend terras. Nou ja, terras.... een heel smal straatje, een ienie mienie barretje, in dat smalle straatje, hele kleine tafeltjes met stoeltjes, gekleurde parasols en bloembakken aan het huisje. Heerlijk gaan zitten en daar genoten van lekkere (witte) sangria. Na wat alcohol wordt het lopen altijd wat zwaarder, dus nog wat verder gelopen en toen het inmiddels al zeven uur was maar op zoek naar een leuk eettentje.

Om half tien hadden we de trein weer terug naar Cascais, het was een vermoeiend maar geslaagd dagje! We zijn er nog niet helemaal uit of we morgen (of overmorgen) nog een keer naar Lissabon gaan om de Bairro Alto, de andere hele oude wijk, te gaan bekijken. In Bélem is namelijk een mooi scheepsvaartmuseum en iedereen roept dat je het kasteel in Sintra ook gezien moet hebben. Moeilijk hoor, zulke dilemma's... je wilt eigenlijk niets missen, maar je kunt ook niet alles zien.....we gaan er eerst maar eens een nachtje over slapen.


We hebben natuurlijk weer tig foto's gemaakt. Hier een impressie van vandaag....

een reactie

Hey Denise en Etienne,

Lissabon is ook echt een hele mooie stad, die kleine straatjes :). Ik kreeg de website van iemand bij de Shell (werk zelf op MLO) en aangezien ik zelf ook een fanatiek wereldreiziger ben zal ik jullie zeker blijven volgen, wat een mooie trip! Cook eilanden (erg mooi!), galapagos, seychellen en al het andere :). Vergeet paaseiland niet mocht je per ongeluk een stukje afdrijven, dat is echt de moeite waard.
Veel plezier,
Sander
Sander van der Sluis () (URL) - Zondag 15 augustus 2010 @ 12:28  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.