Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bélem | Home | Zeil- en vispraat »

Beet!!! En het kan nog mooier...

Woensdag 18 augustus 2010 @ 00:47 Met al die leuke mooie plaatsjes hier denk je dat het niet nog mooier kan. Nou, dus wel! Veel mensen zeiden dat Sintra een must was of hadden gehoord dat het een must was. Toen Etienne zondagavond de Flying Swan nog even hielp, ben ik me op internet gaan verdiepen in Sintra en inderdaad dat leek toch wel erg leuk. Samen met René en Brigit (Blue Spirit) zijn we gisteren naar Sintra gegaan. Met de bus, via de A16. En inderdaad, ook ik ga het zeggen, Sintra is een must! Of eigenlijk moet ik dat niet zetten, want hoe minder toeristen, hoe authentieker het blijft. ;-)
.
Het oude centrum is geweldig. Zoals overal kleine straatjes met ienie mienie winkeltjes, barretjes en terrassen. Wij liepen een straatje omhoog en het liep dood, op een groot bord stond 'doorgang via de winkel' (op z'n Portugees dan natuurlijk). En ja hoor, gewoon het winkeltje door en dan stond je weer in het andere straatje. Geweldig! We hadden vlakbij het station al koffie gedronken (let op: € 3,20 voor 4 koffie) en we wilden nu wat eten. Na wat gestruin door de straatjes zien we een heel vrolijk rose met oranje bord met bloemen en tekeningen staan: 'Maggie's tea spot'. Wij erheen…een soort binnentuintje, met kleine tafeltjes en stoelen, wij zaten aan een mega grote tafel, met kleine krukjes. Wat een heerlijke sfeer en wat was de tea en de toast lekker!
.
Sintra heeft heel veel kastelen, mooie gebouwen en tuinen. Wij hebben drie highlights bezocht: het oude centrum, het Moors Kasteel en het National Palace of Pena. De kastelen liggen heel hoog op de bergen, er is een looppad heen, maar er gaat ook een bus. Het Moors kasteel is echt een klim en klauter paradijs. Je kunt helemaal over de buitenmuren lopen en genieten van de verre uitzichten. Het staat op de berg zoals je een kasteel op een berg zou tekenen…. Met torentjes als hoekpunten en dan de muren glooiend over de bergentoppen de randen van het kasteel aftekenend.
.
De stoerheid van dit kasteel, de kracht en robuustheid staat in mooi contrast met het sprookjespaleis op de andere bergtop; National Palace of Pena. Wat een indrukwekkend kasteel is dat! Je waant je in de Efteling; verwacht elk moment dat de fakir op z'n kleedje uit een raam komt of dat je op de trappen Doornroosje tegen het lijf loopt. Je weet gewoon niet waar je moet kijken en je wordt betoverd door de weidsheid om het kasteel, de verschillende kleuren van de torens en gebouwen, de tot in detail bewerkte ornamenten, tegeltjes, beeldhouwwerken en bogen. Een sprookje! We hebben er heerlijk rondgelopen en genoten!
.
Helemaal vol van de indrukken bestelden we koffie in het oude centrum, bij een schitterend restaurantje, vol met spiegels in gouden lijsten, mooi gedekte tafels en goudkleurige stoelen. Prijs voor de koffie hier was ook goudkleurig: € 16,60 voor 4 kopjes! Maar, nog betoverd door het sprookjeskasteel, een bezoek aan Sintra is écht de moeite waard!
.
Vandaag hebben we Cascais verlaten en daar ook helaas de Flying Swan gedag moeten zeggen. En ook de dames van de Tin Hau en Blue Spirit gingen weer naar huis. Afscheid nemen blijft niet leuk!
.
Na al de betovering van gisteren, hadden wij vandaag (na weer heel veel hele grote dolfijnen rond de boot) ook een sprookje… we hadden beet!!! Waarschijnlijk hadden we ook al beet naar Cascais (een paar dagen geleden) want met binnenhalen trok de lijn zo erg dat hij is gebroken. Maar nu werd ik gealarmeerd door vogels die snoekduiken deden naar onze vislijn. En ja hoor… een geep!!! Ik heb een foto kunnen maken en toen wist hij zich los te werken en ontsnapte. Niet zo heel erg, ik heb dus nog steeds niet hoeven te fileren….
.
We hebben geen internet omdat we hier in Sesimbra voor anker liggen. Twee foto's is een beetje het max wat ik kan uploaden met de SSB, dus meer foto's volgen nog, maar nu hebben jullie al wel een idee van de twee kastelen.
-----
At 17-8-2010 17:16 (utc) our position was 38°26.44'N 009°06.05'W


vijf reacties

Hi schat, wat klinkt het geweldig! Had er nog nooit van gehoord, dus zal het zeker onthouden. Linda vindt Portugal altijd een land waar oude mensen gaan golfen, dus ik had het alweer van mijn lijstje geschrapt (je weet hoe volgzaam ik ben). Maar nu komt het er gewoon weer op hoor! Ben erg benieuwd naar de andere foto’s en met name naar de geep ;)
Zie je de flying swan, blue spirit en tin hau nu definitief niet meer, of maar voor heel even niet? Wat een gedoe, de hele tijd afscheid nemen. Dat is nu net waar jij zo goed in bent! Lijkt me erg vervelend, dus hou je taai.

xxxx Tan
Tanja - Woensdag 18 augustus 2010 @ 10:32

Tan! Al wakker! Je hebt vakantie hoor!

Denise, klinkt hardstikke mooi allemaal en de foto’s zien er ook goed uit. Ik ben zelf 1 keer in Lissabon geweest (SEOP meeting met onze boss, dus dan weet je het wel, het bezoek aan het nationaal port instituut deed ‘t ‘m – meer kan ik er niet over zeggen, hij leest mee ;) ).
Ik zou zelf best nog eens terug willen naar Portugal!

Ik vroeg me af wanneer jullie oversteken naar Marokko? Hou je rekening met de Ramadan? Als je het nou leuk aanlegt met de localos, kan je mss het aïd al fitr meevieren ergens!
Emily () - Woensdag 18 augustus 2010 @ 10:47

Shit zeg, schrijf ik hartstikke wéér met een ‘d’.
Als Linda dat ziet….
Emily () - Woensdag 18 augustus 2010 @ 10:47

He hoi,
plaats ik net een reactie per ongeluk bij een oud verhaal…Ik probeer je tips te onthouden! Het klinkt allemaal heel goed! Wij zijn net Denemarken rond geweest en heel wat zeemansverhalen rijker (met search and rescue in Denemarken aangekomen bv :) hihi. Klinkt heftiger dan het was hoor!
Hoop volgend jaar ergens op deze aardbol dat we elkaar ontmoeten om bij te kletsen!! lieve groeten Maarten & Daan
daan () - Woensdag 18 augustus 2010 @ 11:15

Hoi Hoi, zie ik opeens rené en brigit staan!!!! Helaas wij zijn het niet, was het maar waar. Het enige wat nu overeenkomt is waarschijnlijk het mooie weer. Komt goed uit want we gaan zo bbq bij 10. Vanmorgen maar flink aan het sporten gegaan des te meer kan ik vanavond bunkeren. weer schitterende foto’s hoor.
liefs rené en brigit (holland)
brigit - Vrijdag 20 augustus 2010 @ 14:51  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.