Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Beet!!! En het kan no… | Home | Heerlijke tonijn! »

Zeil- en vispraat

Zaterdag 21 augustus 2010 @ 00:22 Dit keer niet over kastelen of leuke stadjes, maar over zeilen. Want ja, dat is toch hoe we de wereld over willen… zeilend. Eergisteren en vandaag waren namelijk prima zeildagen! Zeker eergisteren weg uit Sesimbra: de genaker op. Voor niet zeilers; een genaker is een groot voorzeil, voor meer details moet je het even in google intypen. Wij hebben er een van North Sails met Dehler tekst. La Luna (een Beneteau) heeft dan ook altijd last van identiteitscrisis als we genakeren, maar ok, daar is ze ook wel weer gauw overheen want het gaat namelijk wel heerlijk super snel. Ons record met de genaker is 8,2 knopen! Eigenlijk is dat toch iets té snel voor ons schip, maar het ging wel lekker. We hadden het schip nog goed onder controle dus was het verder geen probleem. We trokken gewoon een golf door het water en sjeesden de heel Nederlandse flottielje voorbij. Er staat een mooie foto op de website van de Liberty! Meer foto's volgen.
.
Sinds ik voor mezelf heb gesteld dat ik niet meer zeeziek wordt, word ik het ook niet meer! Ik heb zelfs zitten lezen terwijl het soms best rommelig was. Nou moet ik zeggen, dat we met de genaker ook rustiger door het water gaan. Je hebt minder last van schommelingen en glijd op de golven, terwijl je met de motor vaak meer hotst en botst. Helaas is het vaak ook net wat te weinig wind, waardoor we toch best veel motoren. De genaker doet bij weinig wind goed zijn best, dus dat is een mooi alternatief! Mits de wind een beetje gunstig komt natuurlijk.
.
En nog steeds niets gevangen, maar er zwemt wel een vis rond met een zere buik of diarree, want de staart van onze nepvis is weg. Eigen schuld! Gisteren in Sines nieuw vismaterieel ingeslagen; een dikke zware lijn, een goede sterke haspel en een 'wahoo catcher'. Jawel, voor minder doen we het niet. We zijn begonnen met paravaan en hengel, maar dat is niet opgewassen tegen de sterke vissen hier. De ijzeren lijn van de Liberty is zelfs kapot, doorgebeten of gezaagd (stel dat het een zaagvis was)! Maar over de Liberty gesproken… dat is wel het visschip van de flottielje. Ze waren de eerste die een vis vingen (een geep) en vandaag (echt om jaloers op te worden) een bonito, 'kleine 'tonijn! Helaas gaf de tonijn zich niet zomaar over en verwonde de kapitein. Dat vissen is best gevaarlijk.
.
Gisteren in Sines lagen we in de haven (goedkoop, super haven, super opvang, super douches, geen internet) en hebben gisterenavond met z'n alleen een pot-luck op de kant gehouden. Gezellig! Vandaag liggen we voor anker net voorbij Cabo Sao Vincente, op de kaart een van de zuidelijkste puntjes (onee, ik moet zeggen het zuidwestelijke puntje) van Europa. Wel gaaf om te zien dat we daar nu al zijn en dat helemaal op eigen kiel hebben gedaan! We gaan het kopje rond nog even wat van Portugal en dan weer Spanje bekijken, gaan niet Gibraltar door, maar steken daarvoor over naar Tangier in Marokko (begin september waarschijnlijk).
-----
At 20-8-2010 21:34 (utc) our position was 37°01.44'N 008°58.11'W


twee reacties

Wat een haak zeg,en de draad heeft de dikte van een waslijn,hoe groot denk je ze te vangen?Als er maar geen klein zeehondje aan die haak komt.Dit is misschien niet zo goed voor jou Denise wat ik nu schrijf over dat zeehondje,sorrie Etienne mijn schuld als de lijn niet over boord mag,verras ons maar met je volgende vangst.Nu even wat anders,ik vond je verhaal erg interessant,zo leer ik wat benamingen kennen van wat jullie allemaal doen en gebruiken op de boot.Denise wat jij schreef over de kapitein van de Liberty die gewond was door een vis,dat verhaal heb ik gelezen ,nou zeg,die kan ook schrijven.Ik heb hard zitten lachen terwijl ik het las,ik weet niet of ze het zo verteld hebben als dat het geschreven is ,anders moet je het maar eens lezen,want die kan er ook wat van.Zoals van jouw verhalen waar ik zo van geniet kan ik ook af en toe van deze kapitein zijn verhalen genieten.Zo blijf ik een beetje bij van wat er allemaal rond jullie gebeurd.Heel veel liefs en dikke kussen,ben voorzichtig en geniet!mams
Anny Baremans - Zondag 22 augustus 2010 @ 02:44

Wow Denies, Marokko, dat begint echt ergens op te lijken (qua afstand dan bedoel ik ;-)) Wel jammer dat jullie een beetje achterblijven met vistechnieken hoor, maar goed, misschien dat de nieuwe gear gaat helpen. Wat is een pot luck? Een soort manier van koken, kan ik me voorstellen? Zo te lezen heb je alle basisbeginselen van communicatie al over boord gegooid (geen jargon etc.)? :D
Hier alles ok, net een weekje vrij geweest, maar het is waardeloos weer geweest. De zomer is echt voorbij geloof ik.

Nou meiske, veel succes en natuurlijk plezier de komende tijd. Ik zal je op de voet blijven volgen!
Miss you… :( KUSSSS
Tanja - Maandag 23 augustus 2010 @ 15:16  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.