Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Heerlijke tonijn! | Home | Niet toeristisch »

Beetje pech...

Dinsdag 24 augustus 2010 @ 00:04 Vanochtend afscheid genomen van de Rein en Marian van de Aquaholic, zij laten de boot in Lagos achter en gaan over een week weer naar huis. Afscheid nemen blijft gewoon niet leuk. Je hebt toch zo’n dikke 2 maanden met elkaar opgetrokken en dat voelt als erg vertrouwd. Het zal erg raar zijn om met wéér een boot minder verder te gaan. Eerst de Flying Swan en nu de Aquaholic. Helaas ik besef ook dat het erbij hoort, maar het blijft gewoon niet leuk en moeilijk. Met de Tin Hau, Blue Spirit en Liberty zijn we weer verder gegaan.

Het was een heerlijke zeildag! We vertrokken met een aardige snelheid op de zeilen vanochtend uit Lagos. De wind kakte al snel wat in, dus even gespinnakerd. Eind van de middag kwamen we aan in Villamoura. Een hele grote super toeristische haven, met het havenkantoor boven een hippe lounge club. De haven ligt vol met super jachten en op de kant staan de Ferrari’s en de Lambourghini’s. De tentjes rondom de haven bruisen van het leven.

Ik heb vandaag alleen een beetje pech en moet het vanuit onze kuip gadeslaan. Wat is er gebeurd? Ik sukkel al een week ofzo met een soort van kramp in mijn kuit, dan gaat het weer beter, dan weer wat minder. Vanmiddag stapte, of meer sprong, ik van boord om de touwen vast te leggen en toen leek het net alsof er iets knapte in mijn kuit. Een pijn! Ik heb nog even rondgehupt maar moest al snel gaan zitten en liggen omdat ik niet lekker werd. Potjandorie! Eric (van de Liberty) kwam al snel met de waarschijnlijke diagnose: zweepslag. Het was ook erg warm, dus meteen koelen. Het werd even door Eric gecheckt en terwijl ik voor de pijn een Ibuprofen en Paracetamol moest slikken, werd er goed gekoeld. Je had me moeten zien, ik lag als een verzopen kat op de steiger, helemaal nat. Er liepen verschillende mensen voorbij en onze groep (Tin Hau, Liberty, Blue Spirit = 5 man excl. ikzelf) stonden naar mij te kijken. Er werd zelfs gegrapt om maar de borrels aan te laten rukken om zo een borrelsteiger rondom Denies te doen. Jawel! Na lange tijd kon ik wat gaan rekken, heel langzaam, want dat deed zeer! Alles draaide alsof ik gedronken had, waarschijnlijk was de warmte daar ook een reden toe. Ik voelde wel duidelijk dat de pijn minder werd dus dat was fijn. Na een uur ofzo (ik heb eigenlijk geen idee van tijd) kon ik gaan staan en toen moest ik de boot op. Heel voorzichtig ging dat wel. Ik ben erg blij met Eric, onze oppervisser en voor mij nu ook onze fysio! Ik zit nu al heel de tijd in de kuip, braaf te spannen en te ontspannen, af en toe te staan en dat gaat eigenlijk best goed.

Ik kijk naar de mooi opgedofte mensen die op de wal voorbij lopen. Jammer dat ik niet even een rondje kan lopen. Even de mooie boten bewonderen en met een Ferrari op de foto (echt wat voor mij, not ;-)). Maar het is niet anders. Inmiddels heb ik wat aanpassingen aan de website gemaakt en de foto's van Lissabon geupload, op zich wel een nuttige rust dus. Morgen gaan we een natuurgebied in, voor anker. Lekker rustig en weer bonito (tonijn) eten, want de Liberty had vandaag wéér een tonijn. Inmiddels hebben alle mannen van de vloot alles gekopieerd waarmee Eric vist, maar omdat niemand verder iets vangt is er volgens mij nog één belangrijk detail wat we niet weten… ik vind het best, want al dat bloed in mijn kuip en die vis in de koelkast is ook even wennen begrijp ik. Ook heb ik de komende dagen waarschijnlijk genoeg aan mezelf op een wiebelend schip met mijn zere kuit…….

drie reacties

He Denise, sterkte met je kuit. Doe heel voorzichtig ermee!
Rien de Hoop () (URL) - Dinsdag 24 augustus 2010 @ 06:23

Ha Denise,

Sterkte hoor, je kan er het beste ook even een tubigrip (zo’n strakke kous) om heen doen.
En verder is natuurlijk TLC (tender, love en care) erg belangrijk.
X Danielle
Danielle - Dinsdag 24 augustus 2010 @ 09:02

bijna zeker zweepslag zie http://www.fisiowarmond.nl/kuit.html voor therapie .
Ome Jan () - Dinsdag 24 augustus 2010 @ 22:53  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.