Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Niet toeristisch | Home | Voor anker op de gren… »

Unieke plek

Donderdag 26 augustus 2010 @ 00:12 Je hebt leuke plaatsen, mooie plaatsen, vreselijke plaatsen, bijzondere plaatsen en plaatsen waarvan je weet dat die nog heel lang in je geheugen blijven. Gewoon omdat ze uniek zijn. Zo is het ook hier bij Illha da Culatra!

We liggen met verschillende zeilboten voor anker in de rivier voor het dorpje. Er is een haven, een mooie haven die in 2009 is aangelegd met geld van de EU (ong. 1,5 miljoen euro), daaromheen een kunstgras-voetbalveldje en huisjes voor de vissers. Maar deze haven is, doordat er nooit een havenmeester is aangesteld, helemaal ingenomen door vissersboten. Aan de spiksplinternieuwe mooie steigers liggen de aftandse en wat nieuwere vissersboten. We kunnen nog net aan het eind van een steiger onze bijbootjes kwijt. Je loopt over de betonnen platen het dorpje in, de betonnen platen liggen gewoon in het zand, want eigenlijk bestaat heel het dorp, heel dit eilandje, uit zand. Zand, zand en nog eens zand. Er staan huisjes, huizen, mini supermarktje, winkeltje, cafeetjes en boten in het zand. Rondom de huizen zijn straatjes aangelegd door betonnen platen, maar de voortuintjes zijn nog van zand. De huizen zijn laag, helemaal gestuukt en geverfd. In lichte kleuren, dat scheelt voor de hitte. En dat is wel nodig hier, het is ontzettend warm!!! Vannacht rond 3 uur was het nog 28 graden en windstil, vanmiddag windstil en erg warm.

We zijn het dorpje doorgelopen naar de ander kant van het eiland, de oceaankant. Het zeewater is glashelder en totaal niet koud (zo’n 26 graden). Je hoeft hier geen moeite te doen om door te komen, waardoor afkoelen wel even duurt. Bij opkomend tij loopt het water het ‘binnenland’ van het eiland in waardoor het een soort waddengebied wordt. Erg mooi! De sfeer in het dorpje is heel relaxed. De mensen zijn super vriendelijk. Qua dorp en zand doet het wat Egyptisch aan, terwijl de mensen en sfeer totaal anders zijn. De cafeetjes zijn gewoon open, rechttoe, rechtaan, groot buiten terras met TL-balken.

Vanavond hadden we palaver op de Blue Spirit. En dan echt palaver, want we gingen kijken wat de planning voor de komende tijd wordt richting Marokko. Onder het genot van een biertje in de warme kuip werden het geen verhitte discussies, we waren het snel eens. Morgen naar het grensriviertje tussen Spanje en Portugal en daarna zijn er een paar opties die we dan gaan bekijken.

Na deze planning de wal op om te gaan eten. Ergens neergestreken waar ze gedekte tafeltjes hadden. Biertjes kosten hier nog 80 cent, maar eten is wat duurder. Maar ook super goed! We hadden als voorgerecht kleine lokale schelpjes en ‘gamba’s’. Heerlijk! De ene helft van de groep had verschillend vlees met frietjes, de andere helft (waaronder ik) een soort paella soep met vis en schelpdieren. Dat was echt super super lekker! Dit bijzondere dorpje was weer genieten met een grote G.

Oja, met mijn kuit gaat het erg goed. Ik ben op hakken rond gaan wandelen en dat ging redelijk. Ik strek geregeld en doe voorzichtig. Heb ook een hele goede tip gekregen, dat ik ervoor moet zorgen dat ik (nog) meer vocht binnen krijg met dit warme weer en ik maar denken dat ik al genoeg dronk….. ;-)


vier reacties

Lijkt wel een woestijn zeg, heel bijzonder!!! Op hakken gelopen??? Dan gaat het zeker goed ;) Goed teken in ieder geval, maar doe voorzichtig.
Kissss
Tanja - Donderdag 26 augustus 2010 @ 07:53

Hoi Denise,

Wat een prachtige foto’s! Ziet er echt heel erg mooi uit!

Ik geniet elke keer weer van jouw verhalen!

Doei!
Linda - Donderdag 26 augustus 2010 @ 14:44

Da’s ook een maf gezicht al dat zand!

Leuk hoor!

En ik ga je nog even mailen met de Arabische zinnetjes!

xxx
Emily () - Donderdag 26 augustus 2010 @ 16:37

Hoi Denise,
Beter op hakken dan met je blote voeten op dat zand. Wat zal dat heet zijn. Sterkte met je zweepslag.
dag dag
Brigitta - Dinsdag 31 augustus 2010 @ 16:22



  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.