Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Unieke plek | Home | Kater »

Voor anker op de grensrivier Spanje - Portugal

Vrijdag 27 augustus 2010 @ 01:00 Vanochtend op tijd vertrokken, want de stroming op de rivier kan heftig zijn en we moesten weer de juiste stroming hebben op het volgende riviertje. Wel jammer dat we nu alweer weg gingen bij Illha da Culatra. Ik had daar best kunnen aarden in het zand denk ik!

Vandaag geen zeilweer, want het was bijna recht er tegenin. Begin van de middag liepen we Rio Guadiana op, met weer bijzondere stroomgolven en -kolken. Rio Guadiana is het grensriviertje tussen Spanje en Portugal. Wij liggen voor anker bij het Spaanse plaatsje Ayamonte, maar dan aan de Portugese kant van de rivier. Wij hebben dus als gastenvlag nog steeds de Portugese. Hoe zou dat hier zijn geweest met de wedstrijd tijdens het WK, Spanje - Portugal?

Er is in Ayamonte een hele grote supermarkt waar je bij hoogwater heel makkelijk aan de kade kunt komen met je bijboot. Etienne heeft vandaag al het zware spul gehaald (water, cola en bier) en morgen gaan we nog meer halen. Het is minder sjouwen dan als je in een dorpje ligt! Dus kunnen we onze blikken voorraad weer aanvullen. Daarnaast is er (eindelijk weer eens) een watersportzaak en dan nog wel gerund door een Nederlander! Hij heeft echt van alles en ook het praktische spul.

Na het eten nog even de kant op om wat te drinken. Het is een leuk plaatsje met veel winkels en terrasjes. Grappig om te zien is dat het weer anders is dan het Spanje wat wij al eerder zagen, maar ook anders dan Portugal. Heerlijk is wel om je weer met het Spaans te kunnen redden.

Ik ben benieuwd naar vannacht... op de rivier stroomt het aardig, dus je hangt achter je anker. Op dit moment gaat het ook steeds harder waaien, uit dezelfde richting als de stroom. Over een paar uur is er weer de kentering, dan draait de stroom omdat het dan hoog water wordt en draaien wij met het schip ook 180 graden om. Niets aan de hand, maar dan komt de wind dus tegen de stroom in. Maar och, ik zal goed slapen, het ankeralarm staat aan en we liggen goed vast.

Kuit-update: Het gaat goed. Ik kan redelijk lopen, eigenlijk is het meer sloffen en hoef niet meer op hakken (om mijn kuitspier 'kort' te houden). Mijn voet is daarentegen wel dik en er tekent zich toch een kleine blauwe plek af achter op mijn kuit. Ik doe nog steeds erg voorzichtig, maar bij een onverwachte beweging (en dat gebeurt nóóit op een wiebelend schip) voel ik weer heel duidelijk het plekje ín mijn kuit. Vandaag heel veel gedronken, gewoon water ;-)

een reactie

Hoi! Klinkt allemaal goed!
Wb inkopen doen: als het net is als in Tunesië, kun je in Marokko tijdens de ramadan helemaal geen alcohol kopen! Normaal kunnen buitenlanders dat wel in bepaalde winkels, maar tijdens ramadan zijn alle schappen leeg!!
Ik zou nog maar een paar keer hen en weer lopen voor wat bletjes bier!
Emily () - Vrijdag 27 augustus 2010 @ 07:51  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.