Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mazagon | Home | Jarige Etienne »

Makrelen

Maandag 30 augustus 2010 @ 10:21 Het was gisteren een schommelig dagje en heel weinig wind. Daarnaast was het warm! We hebben een geweldige bimini (zonnetent), over heel de kuip en je kunt eronder staan. Het enige is dat we er niet mee kunnen zeilen. Onze grootschoot loopt namelijk door de kuip. Gisteren wat over lopen verzinnen en we hebben nu een oplossing. We moeten dan even wat bandjes anders stellen, maar het is perfect! We kunnen gewoon zeilen én in de schaduw zitten!

Al vrij snel kwam Jack (Tin Hau) heel vrolijk door de marifoon, hij had makrelen gevangen en ging ze roken op de COBB (bbq) vanavond. Wij ook onze hengel met makrelen-paternoster (drie kleine haakjes met wat blingbling eraan) uitgezet en ja hoor, heel snel al… een makreeltje!!! Handschoenen aan en het makreeltje van het haakje peuteren. Daarna meteen de kop eraf gesneden en fileren. Etienne zat op z’n hurken op het zwemplateau te worstelen met het visje en oppassen dat hij niet in z’n handen sneed. (Marc en Evi, het fileermes wat we van jullie hebben gekregen is echt super!!) En dan, dan moet je het visje schoonspoelen en in de koelkast. Ik kreeg het makreeltje in mijn handen gedrukt om het binnen te gaan spoelen. Moet je dus ook niet doen, want het visje drupt nog wat na.;-) We kregen nog instructies van Jack om het visje in het zout te leggen omdat het dan beter gaat met roken. Hengel weer uit en echt twee tellen later hoorde we het molentje aan de hengel al weer slippen. Weer beet? En ja hoor… drie stuks dit keer. Ik de lijn omhoog gehouden en Etienne haalde ze stuk voor stuk van de lijn en sneed meteen de kop eraf en dan de puts in. Daarna een voor een schoonmaken. Het was net alsof we al een volleerd productiebedrijf waren… haha. Ik was wel blij dat we konden beginnen met een klein visje en niet meteen zo’n grote tonijn als Eric (Liberty) hadden.

Eenmaal in de haven de fileerresultaten laten checken en wat tips gekregen. De COBB aangestoken, Margreet en ik hadden nog een salade gemaakt en toen de makrelen roken. Wat een zaligheid!! Ik heb geen foto’s van de makrelen op de COBB, die zul je bij Jack op de website wel zien. Ze zagen er super lekker uit en waren ook echt goddelijk! We hadden er achteraf best nog wel een paar kunnen vangen! Daarna lekker heel de avond geborreld en de planning besproken. Vandaag gaan we eerst maar eens Cádiz bekijken. Het is de oudste stad van Europa.


drie reacties

Hoy luitjes,
Het was bij jullie gisteren een rustig dagje wat het weer betreft. Nou dat was hier wel anders, flinke buien met onweer en windstoten.Er zijn veel takken en zelfs bomen omgewaaid. Maar zoveel wind is voor jullie natuurlijk ook niet nodig.Geniet maar lekker van het warme weer want hier is het gewoon een flut zomer. Wij hebben 5 weken vakantie gehad, op zich ook al een luxe, maar het weer was niet veel van bijzonders, dus weinig gedaan, maar ja niks aan te doen. Marc heeft het ook goed naar zijn zin op Curaçao. Hij heeft zijn duikbrevet al gehaald en vindt het helemaal geweldig onder water. Nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte. Goede vaart en groetjes! Oom Johan, tante Greta en Linda
Johan en Greta () - Maandag 30 augustus 2010 @ 11:34

Je eerste eigen vangst. Heerlijk makreel! klein beginnen, wie weet wat je later nog aan de haak slaat. Hoop dat het heeft gesmaakt.
doeiiiii
Brigitta - Dinsdag 31 augustus 2010 @ 16:39

Joepie jullie eerste vis :-)
Dat schoonmaken zal wel een vies klusje geweest zijn.
Hier druk in de voorbereiding voor Julia eerste verjaardag; traktaties; cadeautjes en uitnodigingen; ze loopt voor haar eerste verjaardag :-))
X
Danielle - Dinsdag 31 augustus 2010 @ 19:43  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.