Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Dag Barbados | Home | Goede verbinding »

Hallo Grenadines

Dinsdag 11 januari 2011 @ 04:43 Vanochtend om 8 uur al, voeren we Clifton Bay in op Union Island, The Grenadines. Het was een schommelig tochtje geweest en we hebben erg weinig geslapen. De laatste uren gingen we helemaal als een speer, we kregen de vaart bijna niet uit La Luna.
.
Eergisterenmiddag en avond waren de laatste uren in Barbados. Barbados was ons eerste eiland in de Carieb en we hebben er mooie herinneringen aan. De ontzettend vriendelijke en gastvrije mensen, maar ook de schoonheid van het eiland. Door de verschillende tripjes met de bus hebben we dat goed kunnen zien. De andere eilanden moeten dat alles nog maar gaan evenaren. ;-)
.
Eergisteren werd ik wakker na een nachtje vol koorts, griep en snotverkouden. Overdag gaat het gelukkig goed, het weer is warm, dus dat scheelt. Arjen en Adelimar (Windsurfing Renesse) kwamen op de valreep nog even naar ons. Etienne haalde ze op bij Careenage met Mr. Ed en het was een super gezellig middagje limen aan boord. 's Avonds zijn we met z'n allen (ook met de Vivente) weer lekker uit eten geweest bij een bbq-versie van Chefette, de Barbados versie van McDonalds. Erg lekker en onwijs gezellig. Het was dan ook weer moeilijk afscheid nemen, van Arjen en Adelimar én van Barbados.
.
Toch moest dat zondagochtend dan toch echt wel en om 10 uur gingen we ankerop. Zoals ik al eerder schreef een hobbelig tochtje, door de dikke windkracht 6 met een swell van opzij.
.
Union Island is een mooi eiland, we liggen in een baai rondom een rif. Het is druk hier! Met name druk met catamaran-charters. Vandaag waait het ook stevig door, ik denk dat er wel zo'n dikke 6 bft in de baai staat. Het hobbelen valt mee omdat de baai beschut is door een rif, maar de wind staat er natuurlijk wel overheen. Het plaatsje is erg leuk en eigenlijk de baai, met het azuurblauwe water, het rif die weer anders kleurt, het witte strandje met de onwijs vele palmbomen en de gekleurde huizen aan de waterkant maakt dat je je écht in de Carieb waant!
.
.
De real Bajan life ervaren?
Oftewel, het echte Barbados ervaren, voelen en proeven? Lekker limen in de zon? Surfen op giga golven? Of lekker bijkomen op een hagelwit strand onder de palmbomen? The Action van surfgoeroe Brian Talma eens voelen? Of gewoon lekker eten en genieten van échte gastvrijheid?
Kom ook eens naar Barbados! Kijk op deze website van Arjen voor accommodaties en tips: www.surftobarbados.com. Het huis(je) van Arjen en Adelimar is ook te huur (Seascape).
.
-----
At 10-1-2011 03:00 (utc) our position was 12°35.74'N 061°24.93'W

twee reacties

Yeah man! vanaf Barbados…

Ja nu was er wind genoeg he, gisteren dan ook eindelijk eens echt kunnen windsurfen hier op Barbados! Check: http://www.stehsegelrevue.com/pod/201101.. voor de action pics!
We dachten wel dat jullie wind en flinke golven zouden hebben onderweg naar de Grenadines!
Gaaf dat jullie nu op Union Island zijn: we zijn jaloers!!! Drink maar zo’n lekkere fruitsmoothie op ons @ de groenten en fruit markt in Clifton, cheers!
Ps. ligt er geen leuke catamaran voor ons te koop? :)dan komen we er meteen aan! Moet je ons wel ff opkomen halen hier met al onze wind, surf- en sup boards…
Geniet ervan!

Greetings from happy island in the sun Barbados (nou ja zon, donkere wolken en inmiddels is de wind ook weer gaan liggen….)

Arjen & Adelimar

:-)
Arjen & Adelimar () (URL) - Dinsdag 11 januari 2011 @ 14:38

hallo daar op een notedop in paradise,ik zal me even voortellen,
ik ben evert en heb jullie verhalen vernomen van iemand van de duikvereniging in dortrecht.
nieuwschierig omtrent de verhalen die hij vertelde ging ik ook eens een kijkje nemen op jullie verhalensite.
en ook vond ik verhalen en foto,s en filmpjes van union island,waar we al geruime tyd op vakantie gaan.
een geweldige ervaring vond ik het om daar te zijn,zo ook de gehele omgeving.
we zijn via een klant van mij [ik heb een zaak in motoren en scooters]in aanraking gekomen met de grenadines,en heb daar een groot stuk grond gekocht,een aantal jaren geleden,nu is het volgende aan de hand,ik wil niet meer in nederland blijven en daarheen en wat over de eilanden zwerven.
en dit is nu wat ik dit jaar ga doen,met mijn vriendin.
eerst nog wat duiklessen,en mischien wat ervaring in zeilen opdoen,want ik kan alleen maar met een motorboot omgaan.
mocht je wat adressen willen weten in de omgeving aangaande reparatie,s kan ik je die wel leveren.
ik hoop eens wat van jullie te horen,gr evert-anita.
ps,als je weer in clifton komt doe ze daar de groeten van die gekke nederlander met zijn vriendin,ze weten wel wie ik bar aan de bar in clifton.
wil ook wel graag contacten opbouwen met wat andere nederlanders-belgen-engelsen aldaar om ideen en ervaringen uit te wisselen,mischien kennen jullie er een paar?
evert zwart () - Zondag 13 maart 2011 @ 08:10  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.