Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Goede verbinding | Home | Mayreau en k-ankerlie… »

Conch

Donderdag 13 januari 2011 @ 04:16 Wat gaan de dagen toch snel! Zeker als je ook nog een goede verbinding met internet hebt en foto’s aan het uploaden bent (Kaap Verden, Dolfijnen tijdens de oversteek, Barbados en Union Island staan erop).

Gisterenavond heb ik me bij Bougainville (schitterend aquarium!) gewaagd aan de gegrilde conch. Lekker! Het was maar goed dat ik vandaag pas zag wat voor een onsmakelijk wezen de conch-slak eigenlijk is. Er liggen hier veel conch-schelpen op de bodem, dus we hebben vandaag met snorkelen een lege en een volle opgedoken. De conch-slak is een sterk diertje dat met die hele grote schelp zelfs aan de wandel gaat. Ik had vandaag niet het lef om het beestje zelf te gaan grillen, ik heb hem liever ‘onherkenbaar’ op mijn bord zeg maar.;-)

Het werd vandaag druk met NL’se boten in de bay. Gisteren was de Mirus al een praatje komen maken en vandaag kwamen de Seamotions, Seaquest en Tante Rietje ook de baai in. We hebben even bijgekletst met de Seamotions onder het genot van een lekker kopje koffie. De Seaquest blijft ook een jaar in de Carieb hangen en gaan rond dezelfde tijd als wij Panama door. Die gaan we dus zeker nog vaker zien.

Na het snorkelen zijn we het dorpje (Clifton) ingelopen. Wat rondgewandeld, wat gedronken en uiteindelijk in een locaal tentje pizza gegeten met de Vivente. En zo was de dag alweer om! De dagen vliegen. Morgen gaan we verder. Het waait al een paar dagen erg stevig door met vannacht en vandaag toch zeker een 7 bft! We weten dan ook nog niet zeker of we morgen naar de Tobago Cays gaan of Mayreau. Je ligt bij de Tobago Cays net zoals hier wel achter een rif, dus beschut voor de golven, maar de wind staat er wel overheen. Met deze wind is het water ook troebel, dus echt mooi snorkelen zit er ook niet in. Morgen maar even ter plekke kijken en besluiten wat we gaan doen. Ik begin het schommelen eigenlijk ook een beetje zat te worden.



geen reacties



  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.