Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Conch | Home | Paradijsje »

Mayreau en k-ankerlier

Vrijdag 14 januari 2011 @ 05:01 Na wat boodschappen voor de bbq van vanavond was het tijd om Union Island weer te verlaten. Het is zelfs nog harder gaan waaien en we wilden echt op zoek naar een rustige baai. Tobago Cays gaat het dus niet worden. De golven zijn te hoog om tussen de smalle doorgangen in het rif te varen. Jammer, de verhalen en foto's van de Tobago Cays zijn schitterend! Maar ja, niet schitterend genoeg om dit risico te lopen.
.
Terwijl de wind om je oren giert haalt Etienne het anker op. Dit gaat helaas niet heel soepel en we vrezen voor onze ankerlier. Eenmaal omhoog varen we onder heftig geklotst de baai uit en zwaaien nog even naar de Alcatraz. De golven zijn niet van de lucht en je ziet ze breken op het rif. De wind wakkert verder aan naar zo'n 28 knopen (7 bft). Met alleen de genua varen we naar Mayreau. Gezien de wind verwachten we in Salt Whistle Bay in de swell te liggen, eerst maar eens kijken in de baai beneden lager in Mayreau, Saline Bay.
.
Dit is ook weer een nieuwe ervaring. Nou ja, nieuw. Nieuw na een aantal maanden dan...want na een wel heel klein uurtje zijn we al in Saline Bay! Wat een heerlijkheid, vanaf nu zullen we waarschijnlijk alleen maar dagtochtjes hoeven te maken. Dat is toch wel lekker na de lange oversteken. In Saline Bay zien we de Seamotions, Seaquest en Tante Rietje al liggen. We laten ons anker vallen in het blauwe water, voor een mooi wit strand met palmbomen. Ook hier is het weer schitterend! Maar helaas het is geen hele stille baai. We liggen veel minder te rollen dan op Union Island, veel veel minder, maar de wind giert nog steeds rond en door de boot.
.
Het anker laten vallen gaat helaas niet heel soepel, de ankerlier begeeft het. Shit! We dachten hem in Gambia redelijk gefixt te hebben. De Vivente had nog een 'oude' liggen die ze hadden afgeschreven (zelfde merk en type) dus Patrick en Etienne zijn heel de middag bezig geweest van deze twee een goede te maken. Dat is alleen helaas niet helemaal gelukt...hij werkt nog niet naar behoren. Etienne is zoals altijd nog redelijk positief en vind een niet werkende ankerlier minder erg dan bijvoorbeeld problemen aan de motor. Ok, dat is natuurlijk zo, maar het wordt wel weer zwaar spierballen kweken zo. Ik kan nu een hele uitzetting geven over kwaliteit en prijs en merk en wat je dan verwacht en uiteindelijk krijgt...zou het graag even spuien, maar zal het niet doen. Sommigen zullen misschien wel goede resultaten hebben met de Lewmar ankerlier en hopelijk ziet deze er dan vanbinnen beter uit, dan dit waarschijnlijk maandagochtend modelletje.
.
Door de wind werd het vanavond dan ook geen bbq op het strand met de Vivente, maar bij ons aan boord, wat natuurlijk net zo gezellig is. Morgen het land en het onderwaterleven van Mayreau bekijken en misschien ook nog even het binnenwerk van de ankerlier...
-----
At 14-1-2011 03:19 (utc) our position was 12°38.01'N 061°23.89'W

een reactie

Hoi genieters,hopelijk is het defect aan de ankerlier op te lossen,anders moet je Etienne maar spinazie gaan voeren dat zal hij nodig hebben voor de kracht in zijn armen.Maak er wel een foto van als hij op popay gaat lijken.(geintje) Veel liefs voor jullie en dikke kus.
ANNY - Vrijdag 14 januari 2011 @ 15:08  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.