Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mayreau en k-ankerlie… | Home | Just another day in P… »

Paradijsje

Zaterdag 15 januari 2011 @ 03:18 Vannacht was het nog harder gaan waaien. Ja, het kan dus nog harder en de regen kwam met bakken uit de hemel. Vanochtend was het weerbeeld helaas niet veranderd en keken we naar een grauwe grijze wereld, zoals volgens mij NL er nu ook ongeveer uit ziet. Gatverdamme. Is dit nu de Carieb? Huib Jan (SeaQuest) kwam nog even langs en we zaten knus bijeengepakt onder de bimini te schuilen voor de regen. Dit was gelukkig wel ook meteen het laatste buitje voor vandaag. De hemel klaarde daarna snel op en werd het weer een blauwe lucht met hier en daar een wolkje.
.
De SeaQuest, Seamotions en Tante Rietje gingen naar Salt Whistle Bay. Het is vandaag en morgen wisseling van de wacht bij de charterboten en de verwachting was dat het in deze hele mooie baai misschien ook meteen wat rustiger was. Het is hier namelijk overal ontzettend druk met charters en met name charter-catamarans. Ongelooflijk zoveel we er hier zien!
.
Over de marifoon hadden we contact met de anderen en we hoorden dat het erg mooi was in Salt Whistle Bay met nog wel een plaatsje voor ons en de Vivente. Meteen ankerop en snel naar het noordelijke gedeelte van Mayreau. Dat klinkt heftig, alsof Mayreau erg groot is, maar na een half uur waren we er al. Mayreau is kleiner dan 3 km2 en heeft zo'n 500 inwoners. Erg klein dus, maar verder prachtig! Salt Whistle Bay is een plaatje! Een echt diep baaitje met een groot strand met palmbomen. Op een stukje zie je door de palmbomen de oceaan van de andere kant alweer. Verder is het eiland ontzettend groen.
.
Meteen het azuurblauwe water ingedoken en naar de andere boten gezwommen. Wat een heerlijkheid! Het was zo gezellig in het water dat later het idee werd geopperd om gezamenlijk wat te drinken op het strand. Zo gezegd, zo gedaan. De kinderen van de Seamotions en de Seaquest speelden heerlijk in het water en wij stonden gezellig te kletsen op het hagelwitte zand, voor een rijtje palmbomen, in de heerlijke zon, uitkijkend naar onze boten in het strakblauwe water met schuin daarachter de groene heuvels. Is dit het paradijs?
-----
At 15-1-2011 01:38 (utc) our position was 12°38.82'N 061°23.48'W


een reactie

Hoi D&E, klinkt inderdaad paradijselijk!!! Zit hier stinkend jaloers te zijn op jullie. Heb net mijn lees- en fotoachterstand ingehaald op jullie site. Super om het fotoalbum van Barbados te bekijken. Veel locaties kwamen me nog bekend voor zoals die voettocht langs het strand over de rotsen die jullie maken met Arjen. Dat liepen wij iedere dag vanuit ons appartement om naar het surfstrand te gaan, vergezeld door Snowy, de hond die er opeens was en niet meer wegging en die we toen twee weken hebben ‘geadopteerd’. Helaas, Snowy is niet meer hebben we later gehoord (heb nog wel een mooie foto van ‘m waarop hij ligt te slapen met een fles rum naast zijn kop…). Maar vanaf dat moment wisten Peter en ik het wel zeker: wij wilden ook een hond en die is/zijn er dus ook gekomen! Hoop dat het ankerlier probleem voorlopig opgelost is en dat jullie alleen maar kunnen genieten. Groetjes en XXX
Linda - Zaterdag 15 januari 2011 @ 18:09  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.