Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Paradijsje | Home | Turtle Island »

Just another day in Paradise

Zondag 16 januari 2011 @ 15:49 En wat doe je dan als je in het paradijs bent? De ankerlier fixen en de kuip schoonmaken. Daar zijn we gisteren heel de ochtend mee bezig geweest. De ankerlier doet het weer, maar we gaan wel kijken naar een nieuwe, hij is toch nog wat onbetrouwbaar.
.
's Middags maar meteen aan land om het strand en de omgeving eens te verkennen. Wat een schitterend plekje op de wereld is dit zeg! Helaas ziet niet iedereen het, want onder water kwamen we hele vuilniszakken tegen. Heel jammer. Je loopt het strand over en staat meteen aan de andere kant van het eiland, het stukje hier is erg smal. Daar zie je Canouan en de Tobago Cays liggen. Een aantal groene heuveltjes in het azuur, lichtblauwe, donkerblauwe en kristalheldere water. Je staat er dan echt zo naar te kijken, van dit zie ik echt en niet op een foto!
.
Een leuke anekdote tussendoor… wij zaten koffie te drinken bij de SeaQuest. Maren (6) en Linde (3) waren aan het spelen en wij kregen ook 'thee' van Maren. Toen ze het theekopje aan Etienne overhandigde zei ze: "Alsjeblieft, je thee en je moet je eigen scheren!" Jullie kunnen je voorstellen dat ik niet meer bij kwam van het lachen!
.
Gisteren was ook Patrick (Vivente) jarig. Dus werd er al snel besloten om na de borrel, op het strand te gaan bbq'en. Iedereen deed mee. Wij daarom nog even snel naar de supermarkt aan de andere kant van het eiland. Het is echt steil de berg op, dus we waren blij dat we een lift kregen van een truck! ;-) Het dorpje is schitterend, iedereen heeft iets van zijn huisje gemaakt, de ene houdt schildpadden en leguanen, de andere heeft alles wat hij vond op het strand aan en op z'n huis en bar en terras geplakt. Geweldig!
.
Met z'n alleen bijeengepakt onder de palmbladeren in een rondzit, drinkend aan de pina colada of fruitpunch, hebben we weer voor Patrick gezongen. Patrick (met name) en Etienne keken al vanaf Barbados naar een hakmes voor de vissen en de kokosnoten. Wij hadden op Union Island twee van die locale 'hakmessen' gekocht. Dat was natuurlijk een schitterend cadeautje voor Patrick en toen Tico (Seamotions) een kokosnoot uit de boom had gehaald, heeft Etienne het mes van Patrick ingewijd en de kokosnoot 'gevild'.
.
De bbq was super super gezellig! Met z'n allen rond de twee bbq's en de salades. Later kwamen er nog andere NL'ers. (Zij hebben een maand een catamaran gehuurd.) Het was erg leuk, de kinderen die speelden wat in het zand en de volwassenen zaten te bakken en te kletsen.
-----
At 16-1-2011 14:04 (utc) our position was 12°38.82'N 061°23.48'W


drie reacties

Hallo Denise @ Etienne

Wat een prachtig plekkie daar, geniet ervan.
En ja de verhalen blijven leuk…
Sterkte met de ankerlier als ik wat vanuit NL kan doen laat maar weten

Rene & Brigit
Rene & Brigit () - Zondag 16 januari 2011 @ 16:07

Hoi Denise en Etienne,jullie hebben weer een mooi plekkie gevonden zo ik lees.Biijf genieten en heeeel veeeel lieve groetjes,doei doei!!
ANNY - Zondag 16 januari 2011 @ 17:26

gehuurd van yanis waarschijnlijk.
wel redelijke catamarans,maar met wat achterstallig onderhoud.
gr evert.
evert () - Zondag 13 maart 2011 @ 16:25  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.