Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Just another day in P… | Home | Bijzonder weer »

Turtle Island

Maandag 17 januari 2011 @ 02:37 Alle kleurschakeringen, maar dan ook echt alle van de kleur blauw hebben we vandaag gezien. We vertrokken vanochtend, achter de ander NL'ers aan naar Tobago Cays. De wind is wat minder, dus dat kon nu wel. Van Mayreau naar Tobago Cays moet je langs en tussendoor allerlei riffen, hierdoor kleurt het water in alle kleurschakeringen van de kleur blauw. Echt, van donkerblauw tot hel lichtblauw en van azuurblauw tot bijna zwartblauw. Zo ontzettend schitterend!! Ik ken helaas niet alle namen van de kleuren blauw, anders kon ik jullie een kleurrijker verslag geven. Het is hier namelijk zo ontzettend mooi!!
.
De Tobago Cays, liggen helemaal niet dichtbij Tobago, maar het is een kleine eilandengroep in de Grenadines. Het zijn vijf kleine eilandjes te midden van enorme riffen. Ze liggen beschut van de oceaan door een hoefijzervormig rif, het zogenoemde 'Horseshoe Reef'. Het heeft waanzinnig mooie strandjes en gigantisch helder water! Je kunt de bodem onder de boot zo zien. Toen we het anker lieten vallen werden we verwelkomd door een grote schildpad. Het is druk met andere zeilboten, maar dat is ook wel begrijpelijk op dit waanzinnig mooie stukje!
.
De Seaquest was al onderweg en wij zijn meteen meegevaren naar het strandje op Baradal, een van de eilandjes. We hebben heerlijk gesnorkeld met Maren, Huib Jan (Seaquest) en Sil (Seamotions) later nog met Jannet (Seaquest). Het is erg mooi onder water en wat grappig is, je ziet hier heel veel vissen in het klein, die wij in Egypte meestal in het groot zien. Dit kleine rifje op dit eiland is een soort 'kraamkamer' voor de grotere vissen, die dan naar het grote rif of de oceaan gaan.
.
Als klap op de vuurpijl hebben we gesnorkeld met schildpadden!! Zo waanzinnig!! Het waren er wel vijf. Echt schitterend! Toen ik later met Jannet nog een keer ging en Etienne met Huib Jan, zagen we ze weer. Ze zijn vaak erg honkvast. Ik vind het geweldige beesten, het stroomde aardig en er stonden grote golven waardoor het snorkelen soms best vermoeiend was. Deze turtles hebben daar geen last van, gewoon een slagje met pootje rechtsvoor, dan een slagje met pootje linksvoor en jij hebt weer het nakijken!
.
We hebben nog heerlijk op het strandje gezeten en gekletst, zandgehaktballen gemaakt en zandkastelen gebouwd. En dan krijgen we ineens bezoek, een enorme leguaan komt een kijkje nemen. Het is echt bijzonder hier!
-----
At 17-1-2011 1:06 (utc) our position was 12°37.88'N 061°21.34'W


twee reacties

Prachtige foto’s! Zeker die turtle! Verrassend hoe snel ze zijn onder water he en zo ‘op hun plaats’/in hun element. In tegenstelling tot op het land waar ze hun naam ‘Stoffel’ echt verdienen… Hoe moet je al deze ervaringen in hemelsnaam op je eigen harde schijf opslaan joh? De ene ervaring is nog mooier of leuker dan de andere? En jullie zijn nog maar net (nou ja, net…) weg! Er kan toch echt niets mis gaan met je foto’s he? Die mag je echt nooit kwijtraken! XXX
Linda - Dinsdag 18 januari 2011 @ 16:51

tja wat kan ik hier nog aan toe voegen.
het is er ECHT geweldig.
gr evert.
evert () - Zondag 13 maart 2011 @ 16:22  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.