Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Bijzonder weer | Home | Onbalans en kleinere … »

Laatste eiland van de Grenadines en St. Vincent

Vrijdag 21 januari 2011 @ 19:26 Eergisteren zijn we van Canouan naar Bequia gevaren, voor ons het laatste eiland in de Grenadines. Wat een tocht! Aan de ene kant was het een heerlijk zeildagje, aan de andere kant was het meer een geduw en gestamp. Het waaide heel de tijd zeker 25 knopen (6 bft. ) en daar moesten we vrij scherp tegenin. Dat gaat dan wel, maar als het erg scherp is dan zit er niet veel snelheid meer in de boot. Er kwamen soms ook aardig wat golven overheen en we doken soms flink. Tussen de eilanden heb je namelijk ook nog aardig wat golven lopen vanaf de oceaan.
.
We lagen in de Admiralty Bay bij Port Elizabeth. Een hele grote baai, maar ook heel veel zeilboten! Een plekje gezocht en eerst maar even gaan snorkelen, kunnen we meteen het anker checken. Onder water is het overal een beetje hetzelfde, al was het op Tobago Cays het mooiste. Maar het is koraalzand waardoor het hagelwit is onder je boot, net sneeuw en er ligt ook wat gras. Ik zag een kleine murene zwemmen en nog wat kleine tonijntjes. Gaaf!
.
Het is hier erg relaxed en de mensen zijn weer erg vriendelijk. Niets opdringerig, gewoon in voor een praatje en als je iets mooi vind kun je het kopen. Er zitten verschillende barretjes, restaurantjes, winkeltjes en kraampjes. Er is een pad langs de baai gemaakt waarmee je van de dinghy steigertjes naar de hoofdstraat kunt lopen.
.
Heel leuk dat ook de Tin Hau eergisteren de baai binnen voer. Gezellig om weer even bij te kletsen!
.
We hadden daardoor gisterenavond met inmiddels 6 NL'se boten weer een aardig drukke borrel bij Tante Rietje aan boord. Henk heeft een Italiaanse crew en die kunnen zalig koken. Het was dan ook aanvallen op de lekkere rijstsalade! We hadden er zoveel van op dat eten niet meer nodig was, dus zijn we meteen maar naar de kant gegaan. Nicky en Emma (de Italiaanse crew van de Tante Rietje) hadden oude (Italiaanse) vrienden ontmoet hier en gingen nog wat drinken. Dat werd ook weer een gezellig feestje met ook de Vivente en de Tin Hau erbij en het was snel laat!
.
Inmiddels hebben we een mooring opgepakt op St. Vincent bij Villa Village voor Young Island. We wilden in de Blue Lagoon gaan liggen, maar de doorgang was te slecht te zien helaas. Het was een nauwe doorgang tussen het rif door. Helaas, maar we liggen nu ook weer mooi en rustig.
-----
At 21-1-2011 17:53 (utc) our position was 13°07.98'N 061°12.13'W


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.