Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Laatste eiland van de… | Home | Mooi, mooier, mooist »

Onbalans en kleinere fok

Zaterdag 22 januari 2011 @ 15:53 Ik ben al een paar dagen onrustig, druk en een beetje uit mijn doen. Zeg maar, niet in balans. Hoe komt dat toch vraag ik me dan elke keer weer af. Thuis had ik nog stress en deadlines, die heb ik hier niet. Eigenlijk weet ik wel hoe het komt… het komt door al die indrukken telkens weer. Je komt op verschillende plaatsen, ziet veel dingen, ervaart veel, voelt andere dingen, alles ruikt, proeft, kleurt en ziet anders. Dat maakt dat ik deze reis wilde maken, maar het komt allemaal wel bij je binnen en dan moet je dat ook weer verwerken. Ik heb de onhebbelijkheid om heel veel op te vangen (ik ben nu eenmaal een HSP’tje), waardoor mijn verwerker er altijd wat langer over doet om alles te verwerken. En het gaat heel lang goed, maar soms ineens merk ik dat ik niet meer in balans ben, niet meer geaard en uit mijn doen. Zoals de afgelopen dagen. En als het dan allemaal nog steeds leuk en gezellig is en er is een hoop te doen, dan ga ik nog even wat langer door, totdat ik echt onrustig wordt. Gisteren was zo’n dag. De alarmbellen gingen rinkelen: “Ho stop, Denise, ff rustig aan.” Niets om je zorgen over te maken, maar ik moet even wat rustiger aan doen. Dat wil zeggen, even wat minder prikkels binnenkrijgen en wat meer rust om alles alsnog te verwerken. Een rustig zeiltochtje, slapen, boekje lezen of ander creatief gefreubel helpen daar ook bij. Het is dan ook erg lekker dat we nu bij Young Island lekker rustig liggen. Geen stress of het anker houdt, we liggen gewoon aan een mooring en de wind giert eens niet door de boot. Ik heb dus goed geslapen en dat helpt me weer met verwerken.

Gisterenmiddag hebben we ook eindelijk de genua kunnen wisselen. Sinds we weg zijn varen we met een 130% genua (super ding van North Sails) en dat ging altijd erg goed. Wat reven als het te hard waaide en anders lekker vol uit. Maar hier, met windkrachten 6 en 7 moeten we hem wel veel reven en dat is eigenlijk voor het zeil niet goed. We wilden er al eerder een kleiner fok opzetten, maar met de harde wind in de baaien was dat geen doen. Gisterenmiddag was dan ook ideaal. De genua was droog en het waaide bijna niet. Wat ziet zo’n zeil er dan uit als je hem naar beneden haalt! Eigenlijk zie je dat ook wel als hij opstaat, maar het valt nu pas goed op. Zo’n zeil heeft erg te lijden van de reis. Rood door de stof in Marokko, zwart van het zand in Gambia en wat slijtplekken door het klapperen. Er staat nu een hele kleine fok op. Dat was even wennen! Ik heb erg moeten lachen, want de komende twee dagen hebben ze ook weinig wind voorspeld. Jawel! Maar, we moeten ook weer door naar St. Lucia volgende week en dan waait het weer goed tussen de eilanden. Eens kijken hoe dit kleine fokje het dan doet.

Gisterenavond gezellig met de Vivente samen gegeten. Lambchops op de Cobb, met gebakken aardappeltjes met spek en ui, salade en doperwtjes. Klinkt goed toch? Etienne en Patrick (Vivente) zijn naar Duvernette Island gevaren en de 60 meter hoge berg beklommen. Helaas viel het fort, wat daar zou hebben gestaan, een beetje tegen, wat kanonnen en omgevallen muren, maar het uitzicht was enorm! Straks gaan we door naar een andere baai. Welke? Da’s nog een verrassing, weten we zelf ook niet. Afhankelijk van de wind en de swell zoeken we een rustig baaitje op.


Duvernette Island, met de gigantisch steile trap. Die allemaal verschillende treden heeft.Uitzicht vanaf Duvernette Island


een reactie

Hallo Denise,
Volle maan gezien en gevoeld dus? Ik ook.
Dikke kus en knuf, José
josé - Zaterdag 22 januari 2011 @ 16:47  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.