Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Onbalans en kleinere … | Home | La Luna op de filmset… »

Mooi, mooier, mooist

Zondag 23 januari 2011 @ 02:09 Wat zijn er toch mooie plekjes op de wereld!! Wij liggen weer op zo'n mooi plekje. Een baaitje aan de zuidwestkust van St. Vincent, Petit Byahaut. Het restaurantje dat verscholen zit achter de palmbomen op het strand is ingestort, er is hier dus niets. Nou ja niets…verder is er namelijk heel veel. Er is een schitterende natuur, boven en onder water! We liggen in een klein baaitje, een inham in de rotsen, waardoor we omringd zijn door hoge rotswanden, begroeid met de meest mooie, in alle kleuren groen, exotische planten. Het strandje is zwart (vulkanisch eiland) met palmbomen en andere tropische bomen. Al dat mooie groen klimt de berg op naar boven.

Onderwater is het ook schitterend! Tobago Cays was mooi. Dit stukje hier, komt daar toch zeker heel dichtbij in de buurt. Het is alleen anders, geen wit koraal zand, maar rotsen die begroeid zijn met allerlei enorm grote sponsen; geweispons, gele broodspons, enorme zakpijpen, enz enz. Verder hersenkoraal in mooi geel en het allermooiste, heel veel, maar dan ook echt heel heel veel, waaierkoraal! Ik heb in Egypte ook waaierkoraal gezien, misschien soms wat groter en dikker, maar nooit zoveel waaierkoraal bij elkaar. Het varieert in grootte, maar is niet heel dik dus wappert heerlijk op de golven en stroom heen en weer. Op de koralen zitten heel veel soorten kokerwormen, in geel, roze, oranje. Het is een zee van bloementjes. Daar tussendoor zwemmen wat kleine doktervissen, triggerfish en koffervisjes. Om de grote rots heen, wordt het snel steil en diep. In de diepte zien we verschillende scholen en grotere vissen. Ik krijg meteen enorm veel zin om te duiken!

Het kleine strandje nodigt enorm uit om te gaan bbq'en, maar helaas wij hebben niets meer voor op de bbq. Etienne vertrekt enthousiast naar het strandje om te kijken of wat locals nog wat vis hebben. Vaak kunnen ze hier van alles regelen en hebben ze wel wat vis gevangen. Er zitten verschillende locals op het strandje te bbq'en en met de kinderen in het water, het is tenslotte voor hen ook weekend. De man vind het erg spijtig dat hij geen vis voor ons heeft, waarop hij aan z'n vrouw vraagt of er nog wat over is van de bbq. De vrouw knikt enthousiast en geeft Etienne 4 bordjes met daarop 4 overheerlijke roti's! De Vivente en wij hebben dus een super locale lunch vandaag! Wat een gastvrijheid weer.
-----
At 23-1-2011 0:02 (utc) our position was 13°10.94'N 061°15.97'W


een reactie

Hoi schatten,zoals je beschrijft zijn jullie weer op een mooi plekje.En dan ook nog van die lieve mensen waar je eten van krijgt,het kan niet stuk daar.Ik kan me niet voorstellen dat je in NL op een strandje zoiets zou meemaken.Of zijn jullie zo vermagerd dat ze medelijden met jullie hadden?Doei doei,en vele lieve groetjes.v mams
ANNY - Zondag 23 januari 2011 @ 21:39  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.