Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mooi, mooier, mooist | Home | Watervallen en regenv… »

La Luna op de filmset

Dinsdag 25 januari 2011 @ 05:47 Ja, jullie lezen het goed...La Luna ligt op de filmset! Helaas komen we niet meer in de film, want de regisseur, producer en al de anderen zijn met de camera's al lang vertrokken. Wij liggen in Wallillabou bay, de plaats waar de films van Pirates of the Caribbean zijn opgenomen! Het filmdecor staat nog redelijk overeind hier op de kade en ze hebben ook foto's, crewlists en tagbords hangen. Het restaurant, meteen op de kant, heeft een hoop decorstukken binnen staan. Super leuk om te zien en te herkennen!!
.
In Wallillabou bay lig je aan je anker met aan de achterkant een touw naar een palmboom op de kant. Hoe 'Caribbean like' is dit? Wij liggen helaas niet aan een palmboom maar aan een steiger, maar deze steiger is wel weer gebruikt in de film! ;-)
.
Gisteren zijn we naar het Wallillabou Natural Park gegaan. Het is een lange naam voor een kleine waterval in een mooie (maar kleine) tuin. Toch wel de moeite van het even heen lopen waard, de entreeprijs was namelijk ook klein. Alhoewel het bijna een reis van leven of dood was… wij liepen gezellig keuvelend naar boven toen we een hond hoorde blaffen boven op een heuveltje langs de weg. Voordat we het wisten was zijn (of haar) broertje beneden op de straat in aanvalmodus; bek breeduit grommend met de tanden goed zichtbaar en in de aanvalshouding. Judith (Vivente) en ik kregen een hardverlamming! Door je hoofd schiet dan dat je niet bang moet zijn, maar daar was geen houden meer aan. Ik was doodsbang! Ik krijste naar Etienne en Patrick, die een stukje voor ons liepen, en zij kwamen meteen terug, waarschijnlijk was dat en mijn gekrijs, ook wel genoeg voor de hond. Ons hart zag in ons keel! Dat zou ons op de terugweg toch niet weer gebeuren! Dus toen we net uit het park waren, ieder op zoek naar een stok. Het mormel kon komen. Mormel liet zich daarop wijs niet meer zien of horen. Pffff...Het erge is dat ik nu elke keer als ik een hond hoor blaffen, niet meer niet-bang kan zijn. Zeker met het verhaal van de Seamotions in ons achterhoofd dat Tico inderdaad aangevallen is door honden en gebeten!
.
Gisterenavond hebben we gegeten in het restaurant hier op de kant. Gezellig met de Vivente onder begeleiding van live muziek. Micky en Emma (Italiaanse bemanning van de Tante Rietje) kwam daarna nog even wat drinken en ook hebben we met een Braziliaans stel gezellig staan kletsen.
.
Vandaag heeft het veel geregend, dus kon ik binnen weer eens aan de slag. De logeerkamer (oftwel de punt) is klaar voor ons bezoek! Speedy, een local, kwam gisteren langs met de vraag of wij wat ouds hadden wat we kwijt wilden, dat kon van alles zijn, want hij kon het dan misschien nog wel gebruiken. Toen we vanochtend Emma gedag zwaaiden stond Speedy kettingen en armbandjes te verkopen. (Ik heb een super leuk kettinkje en armbandje gekocht en kreeg toen nog een armbandje kado, omdat ik zijn eerste klant was. Of zou de prijs nog te hoog zijn geweest? ;-)) Etienne en Patrick hebben vandaag de grote opruiming gehouden en alles bij Speedy afgeleverd. Die kon inderdaad nog van alles gebruiken en was met de oude stag, ketting, ankerlier, touw, enz erg blij!
.
Etienne was vanochtend al vroeg op pad voor brood. In het dorpje kreeg hij een lift van een knul met een restaurant. Wij willen graag naar de Dark View Falls wat vanaf hier goed te regelen is, alleen de prijzen varieren enorm. Het was dus een hele challenge om een leuke prijs af te spreken. Vanavond zijn we, na wat drankjes met een Duitse boot, Tante Rietje, Vivente en Coos van de Seamotions gaan eten bij de knul met het restaurant in het dorpje. Etienne stapte binnen en de eigenaar riep meteen 'hi friend, I have been waiting for you!' We hebben erg leuk met hem zitten kletsen en zeer goed gegeten. (Het is rechts omhoog naar het dorpje en meteen het eerste restaurant links, op 2 minuten lopen afstand van het water) De prijs was bijzonder leuk, omgerekend 10 euro per persoon en eigenlijk was het beter dan gisteren bij het restaurant hier.
.
Morgen wordt het excursiedag naar de Dark View Falls. Ik hoop dat er geen honden zijn...
-----
At 23-1-2011 02:32 (utc) our position was 13°14.83'N 061°16.28'W


een reactie

Hallo,

Heel herkenbaar dit allemaal, ook wij hebben toen onder die waterval gestaan:-)
Mijn berichtjes worden steeds weggehaald, dus ik doe maar weer een poging, of kunnen jullie ze wel lezen?
x Danielle
danielle () - Dinsdag 25 januari 2011 @ 13:15  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.