Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« La Luna op de filmset… | Home | Crew gezocht! »

Watervallen en regenvallen

Donderdag 27 januari 2011 @ 04:46 Het lijkt wel NL. Gisteren regende het bijna heel de dag af en aan, vandaag is het vanmiddag begonnen. En als het hier regent, dan zijn het geen trutbuien, nee, het komt met bakken naar beneden! Gisteren was het aan de ene kant wel toepasselijk, maar aan de andere kant natuurlijk erg jammer. We zijn, samen met de Vivente, naar de Dark View Falls geweest. We hoefden niet eens onder de waterval te gaan staan, we werden zo al hartstikke nat. Het was daarentegen wel erg geslaagd. De tocht met het busje door de bergen langs de kust naar de Falls was al schitterend en de Falls zelf waren ook zeker de moeite waard. Ik heb al veel watervallen gezien, maar de bovenste was toch echt schitterend. Ook de omgeving!
.
Zowieso vind ik St. Vincent erg mooi. Alle eilanden met groen woud zien er waarschijnlijk ongeveer hetzelfde uit, maar je hebt hier heel veel berg uitlopers en daartussen schitterende valleien. Omdat we nu kleine tochtjes maken varen we lekker dicht langs de kust waardoor je het land goed kunt zien. Zoals het water alle kleuren blauw kan hebben, zo heeft het land hier alle kleuren groen. Waanzinnig om te zien! En gisteren bij de Falls waren de bladeren nat, waardoor ze in-en-in groen waren, al het stof en zand was er al afgespoeld. Geweldig!!
.
Vandaag zijn we naar Cumberland Bay gevaren. Een tochtje van zo'n 1,5 mijl. Hierdoor waren we lekker vroeg in Cumberland Bay en de pilot had het dit keer goed bij het juiste eind… we konden hier wassen!! Dat was weer hard nodig, kleine dingen doe ik op de hand, maar grote spullen liever niet. Alles is weer heerlijk schoon. Toen we op de was zaten te wachten kwamen we aan de praat met een locale park-ranger. Wij hebben hem gisteren bij de Falls ook gezien. Erg interessant, want deze man wist heel veel te vertellen en zo krijg je altijd nog meer informatie over een land. Wat heel opmerkelijk was…ze hebben hier 3 zogenoemde 'Hydro-plants', elektriciteitcentrales op water. Water vanuit de bergen loopt door een pijpleiding en dan door een turbine en zo wordt elektriciteit opgewekt. Een super schone vorm van elektriciteitsopwekking. De pijpleiding is van hout met ijzeren banden. Van de park-ranger hoorde we dat het hout uit Ghana kwam en twee centrales al sinds 1962 operationeel zijn! Ik wist niet eens dat ze zo lang al gebruik maakten van deze vorm van schone elektriciteit. Opmerkelijk is dat een aantal projecten hier mede door de Europese Unie zijn gesponsord; de Falls en hier het Cumberland Park, waar je dus kunt douchen, wassen en wat drinken. Het is vorig jaar geopend en er wordt nog gewerkt aan een winkeltje enz.
.
We hebben heerlijk bij Mama Elma gegeten, vis met Creoolse saus! Smullen!!
-----
At 26-1-2011 02:48 (utc) our position was 13°15.87'N 061°15.62'W


een reactie

Hoi hoi,leuke uitstapjes die jullie maken en interessant. Wat ik me afvroeg,ligt daar ergens saint lucia,ik heb een progamma gevolgd op tv wat daar afspeelde in een prachtig hotel heel hoog met veel trappen en veel groen met mooie bloemen,en ze keken uit op prachtig blauw water met grote boten.Dus ik kan me een beetje voorstellen wat jullie allemaal zien ,armoede en rijkdom.Want als je dat vergelijkt met Gambia waar jullie waren,nu ik het over Gambia heb,jij zou voor mij nog iets schrijven in het engels wat ik in het pakket kan doen,dan kan ik het versturen.jullie kennen die man ik niet dus jij kan beter iets schrijven.Doei schatten veel liefs van mams XX.
ANNY - Donderdag 27 januari 2011 @ 13:56  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.