Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Chateaubelair naar St… | Home | Toerisme in het parad… »

Soms zit het mee en soms zit het gewoon even niet mee

Zondag 30 januari 2011 @ 05:00 Soms zijn er van die dagen waarop een hoop tegen zit. Je moet snel ergens heen, file. Je moet echt iets hebben, rijdt stad en land ervoor af, maar nergens, of niet hetgeen je zoekt. Ze kapen dan ook nog je parkeerplekkie voor je neus weg, waarop je besluit dan maar met de laatste optie genoegen te nemen. Geloof me, dat soort dagen hebben wij ook nu nog. Het lijkt allemaal wel zonneschijn (dat was er vandaag dan wel weer heel de dag), maar soms zit het tegen. Nee, dat is overdreven, het is allemaal niet erg, alleen vervelend. Dusse, het is niet zo dat het tegen zit, het zat vandaag alleen gewoon even niet mee. Qua ankerplek...
.
Soufriere is een schitterende baai, met een erg leuk druk stadje, maar het voelde niet helemaal ok. Er wordt ook ontzettend veel gebedeld en letterlijk en figuurlijk aan je getrokken. Van de politie kregen we het advies om alles goed af te sluiten en de dinghy op slot of aan dek te leggen. Nou hoor je ook verschillende crime verhalen van hier, maar ik ben daar altijd heel sceptisch over. Iedereen kan die verhalen vertellen en verhalen worden, hoe vaker verteld, hoe mooier. Daarnaast hoor je vaak wel dat soort verhalen en nooit positieve verhalen. Ik vertrouw dan ook meer op mijn eigen gevoel en dat was toch ook weer niet heel goed dit keer. (Niet dat er iets is gebeurd hoor, gisterenavond of vannacht.) Besloten om vanochtend boodschappen te doen en dan ankerop. Het stadje heeft veel, heel veel. Vele supermarkten en van die winkel van sinkels. Erg makkelijk dus, maar voor ons even alleen wat boodschappen. Ik had gehoopt in de Carieb weer eens mega supermarkten te vinden, maar nee, nog niet. En je moet erg goed opletten, want sommige spullen in de supermarkt zijn erg duur. Het begrip boodschappen doen en dingen die je 'nodig' hebt kopen, is dus meer; kijken wat er is en wat redelijk geprijsd is en dat meenemen. En dan is 'nodig' soms niet eens zo hard 'nodig'.
.
Ankerop en verder naar het zuiden. We wilden naar een leuke ankerbaai, maar helaas de zeilboot die er lag, lag wel heel erg te schommelen op de hoge golven. Terug dus. De baai zuidelijker van Soufriere. Er waren nog 2 moorings. Wij waren op weg naar de ene, toen een (charter)catamaran de hoek omdraaide en zich realiseerde dat zijn enige kans op een plekkie daar, juist die mooring nog maar was. Het werd dus vol gas naar de mooring....en kaapte hem zo voor onze neus weg! Dag 'parkeerplekkie'. Niemand op de franse catamaran durfde onze kant op te kijken, lafaards. Maar het was wel even goed k. Dan maar verder door naar het noorden. Het volgende baaitje was een schitterend plekje, mocht je alleen niet liggen, was voor een resort. Uiteindelijk nog een paar van dat soort baaitjes en toen lieten we, inmiddels aan het einde van de middag, ons anker maar vallen bij Anse des Canaries. Niet mooi, niet heel rustig, maar we mochten hier gewoon liggen zonder gezeur!
.
En wie lagen hier nog meer... onze Braziliaanse vrienden uit Wallilabou bay, Daniel en Chris. Zij kwamen nog heel even kletsen en we hebben afgesproken morgen naar dezelfde plek te gaan zodat we dan even lekker kunnen kletsen onder het genot van een wijntje. Het wordt waarschijnlijk Marigot Bay. Dat wordt wel erg gezellig, want als het goed is zijn Jan en Susan van de Peter Pan (Duitse vrienden uit Wallilabou Bay) daar dan ook.
-----
At 29-1-2011 02:32 (utc) our position was 13°54.57'N 061°04.06'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.